Omlet blog

De voordelen voor konijnen van Omlets kruiden Pet-pourri


Omlets nieuwe kruiden Pet-pourri is een ware beloning voor uw konijnen. De met zorg geselecteerde melange van kruiden en bloemen kan worden vermengd met het nestmateriaal of hooi van uw konijnen, en laat het hok heerlijk fris ruiken.

Konijnen staan erom bekend dat ze op alles wat ze tegenkomen knabbelen. Alle ingrediënten zijn, in beperkte mate, daarom volledig veilig voor konijnen. Aan veel ingrediënten worden zelfs een geneeskrachtige eigenschappen toegekend en dragen bij aan een gezonde huid, botten, immuunsysteem en spijsvertering. 


Dit zijn de ingrediënten van Omlets Pet-pourri, met een korte uitleg van de voordelen die ze voor konijnen kunnen hebben.

Er zijn geen gegevens die aantonen in welke mate deze ingrediënten voordelig zijn voor konijnen. Ook wordt niet gegarandeerd dat ze voor alle individuen werken. Heeft u het vermoeden dat uw konijn niet gezond is, neem dan altijd contact op met uw dierenarts voor advies.


Netel – Deze groene plant is een van de rijkste bronnen van chlorofyl. Ook bevat netel veel ijzer en natrium. Naast het verdrijven van intestinale wormen, helpt het ook besmettelijke ziekten te voorkomen en wordt gezegd dat het voordelen kan hebben voor konijnen met eczeem of artritis. 

Goudsbloem – Goudsbloem kan goed zijn voor de genezing van wonden, kneuzingen, zweren en huidproblemen. Ook kalmeert het een konijnenbuikje dat van streek is.

Hibiscusbloem – Bevat grote hoeveelheden antioxidanten. Ook is hibiscusbloem een rijke bron van vitamine C, iets wat konijnen dagelijks nodig hebben. Daarnaast helpt het blaasontstekingen en obstipatie voorkomen.

Paardenbloemblad – Dit onkruid is een waar ‘superfood’ voor konijnen! Het kan helpen bij ademhalingsmoeilijkheden en blaasinfecties, is ontstekings- en diarreeremmend. Ook wordt aanbevolen dit te geven aan voedsters, omdat het de melkproductie stimuleert.

Kamille – Kamille is een heel geschikte beloning voor nerveuze konijnen. Er wordt gezegd dan kamille een kalmerend effect heeft en dat het een pijn verlichtende werking heeft. Een aftreksel van kamille in water is goed voor het schoonmaken van traanogen.

Gedroogde wortel – Wortels bevatten veel vezels, calcium en vitamine A. En het is een lekkere beloning voor uw huisdieren.

Peterselie – Naast dat het smakelijk en knapperig is, is peterselie gezond en helpt het bij de behandeling van blaasproblemen. De ontstekingsremmende eigenschappen kunnen voordelen hebben voor blaas- en nierproblemen. 

Pepermunt – Van munt wordt gezegd dat het goed is voor verkoudheden en ooginfecties. Daarnaast is het goed voor het verteringssysteem en dus voor konijnen die hier problemen mee hebben.

Basilicum – Sommige mensen zijn van mening dat basilicum het risico op kanker verkleint. Ook wordt gezegd dat het goed is voor gewrichten en spieren.

Venkelzaad – Venkelzaad stimuleert de melkproductie van voedsters. Ook kan het een opgeblazen buik helpen kalmeren.


 

This entry was posted in Konijnen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *