Omlet blog

Waarom kippen een zitstok nodig hebben

Kippen gaan van nature graag op stok. De voorouders van kippen, de Asian Jungle Fowl (het bankivahoen), roestten hoog in de takken van bomen. Op stok gaan zitten is voor kippen net zo natuurlijk als rondscharrelen en eieren leggen.

De meeste kippenrassen die we tegenwoordig in onze tuinen houden zijn echter niet in staat om in een boom te komen, zelfs als ze hiervoor de mogelijkheid zouden hebben (ze zijn hiervoor simpelweg te groot en te zwaar). Maar door op stok te gaan hebben kippen een gevoel van veiligheid, aangezien roesten oorspronkelijk een strategie was om niet ten prooi te vallen aan roofdieren.

De Eglu kippenhokken zijn voorzien van zitrekken met de perfecte ronding waar uw kippen ‘s nachts graag op slapen. Maar het is aanbevolen om ook overdag uw kippen in hun ren de mogelijkheid te geven om op een zitstok te gaan zitten. Een houten stok lijkt voor ons nu niet zo interessant, maar voor kippen is het een welkome toevoeging aan hun ren en een ware verrijking.

De zitstokkenvan Omlet zijn ontworpen met het oog op comfort en gebruiksgemak voor kippen. De zitstokken zijn bovendien duurzaam en bijzonder makkelijk te plaatsen in de ren. Kies voor een zitstok van 1 meter of 2 meter, en zorg ervoor dat u er voldoende plaatst zodat al uw kippen een plek hebben om uit te rusten en van hun omgeving te genieten.

Kippen die geen zitstok tot hun beschikking hebben krijgen vaker last van mijten en luizen. De stress die wordt veroorzaakt door het niet hebben van een plek om te roesten kan bovendien een nadelige invloed hebben op het immuunsysteem van kippen en de eierproductie verlagen.

Maak van deze aanbieding gebruik en bespaar 1/3 op Omlets zitstok voor kippen en geef uw kippen een accessoire waar ze weg van zullen zijn! Gebruik promocode PERCH4LESS bij het afrekenen van uw zitstok-bestelling om van deze aanbieding gebruik te maken.

Algemene voorwaarden
Aanbieding voor 33% korting op Omlets zitstokken voor kippen is geldig van 10.09.20 t.e.m. 14.09.20. Gebruik promocode PERCH4LESS bij het afrekenen van uw bestelling. Geldig voor de zitstok van 1m en 2m. Aanbieding is beperkt tot twee zitstokken per huishouden. Zolang de voorraad strekt. Omlet ltd. behoudt het recht deze aanbieding op elk moment te beeïndigen. Aanbieding kan niet worden gebruikt voor verzendkosten of in combinatie met andere aanbiedingen of kortingen.

This entry was posted in Kippen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *