Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Omlet blog

Wat is een goede mand voor een angstige hond?

Angst is een probleem waar veel honden mee te maken hebben. Sommige hondenrassen zijn van nature nerveus, andere honden hebben misschien een moeilijke puppy-jeugd gehad waar ze als volwassen hond nog last van hebben. Of misschien wilt u uw oudere hond met pijnlijke gewrichten gewoon wat extra comfort bieden.

Een hond die last heeft van angst vertoont mogelijk schuilgedrag, ‘ingraven’ onder dekens, kussens of op bed (de hondenmand of het bed van zijn eigenaar!), of ‘ineenkrimpen’ (met de staart tussen de poten). Sommige honden zullen hun angst kenbaar maken door te janken, hijgen terwijl er geen lichamelijke inspanning is geweest, of beven. Springen en happen kan ook een teken zijn dat een hond angstig is.

Het helpen van een hond met angst is niet eenvoudig, niet voor de eigenaar en niet voor de hond. Een mens kan met iemand praten over wat hem dwarszit en advies ontvangen, maar voor een hond zijn de mogelijkheden beperkter. Een positieve aanpak kan helpen bij het beperken van de angstgevoelens van de hond en het zelfvertrouwen vergroten. Ook een rustige omgeving kan een positief effect hebben. Wat ook een groot verschil kan maken is de hondenmand.

Wat kan een angstige hond helpen te kalmeren?

Angst bij honden is vaak het gevolg van stress tijdens de puppytijd. Bij jonge honden die uit een nare situatie zijn gehaald, zijn hun ervaringen uit de eerste maanden van hun leven vaak onbekend. Vaak houdt angst bij honden echter verband met verlatingsangst. Een slechte behandeling heeft vaak een gebrek aan vertrouwen tot gevolg, maar angst is iets anders. Een mand waar een hond zich veilig in voelt kan bij een milde vorm van verlatingsangst helpen – meer bepaald, als uw hond onrustig wordt wanneer hij alleen wordt gelaten, of als hij bijzonder gehecht is aan een persoon.

Angst bij honden kan ook worden veroorzaakt door ongemak. Veel honden krijgen naarmate ze ouder worden last van gewrichtspijn, vooral in hun heupen. Een deken of licht gevoerde hondenmand zal niet het comfort bieden dat ze voor een goede nachtrust nodig hebben, wat leidt tot een slechte slaap, wat op zijn beurt leidt tot stress..

Een comfortabele mand geeft een angstige hond het belangrijke gevoel van geborgenheid.

Een goede hondenmand heeft een orthopedische vulling en is voorzien van dekens zodat een hond echt lekker kan liggen. Ook een verhoogde zijkant zal worden gewaardeerd om een hoofd op te laten rusten.

Zelfs de beste hondenmanden zullen de angst van een hond niet volledig kunnen wegnemen. Ze kunnen slechts bijdragen aan een vermindering van angst in combinatie met een hondvriendelijke omgeving, en een consistente gedragstraining, een gezonde voeding, supplementen en – indien echt noodzakelijk – medicatie. Hondenmanden zijn dus een begin om het angstproblemen aan te pakken, maar ze zijn slechts een onderdeel van ruimere aanpak

Beste manden voor angstige honden

Een belangrijk onderdeel van een kalmerende omgeving voor honden is de hondenmand. De locatie van de mand is belangrijk. Deze moet op een relatief rustige plek staan, waar de hond zich veilig voelt. Ook het ontwerp van een mand is belangrijk, en een comfortabele matras kan veel goed doen.

Welk type mand vindt een hond aangenaam? Voor veel honden is een mand gewoon een plek om te liggen en te slapen. Het hoeft niet eens per se elke avond op dezelfde plek te staan. Er zijn honden die elke avond beslissen waar ze willen slapen, misschien op de koele keukenvloer of geparkeerd naast uw bed. Maar bij angstige honden is regelmaat belangrijk, en de juiste mand op de juist plek is een noodzaak.

Een juiste hondenmand kan angst actief verminderen, en in combinatie met een training kan de hondenmand een grote bijdrage leveren aan het beperken van het probleem. Ook kalmerende supplementen kunnen helpen, en in extreme gevallen zal een dierenarts medicatie kunnen aanbevelen.

Kunnen hondenmanden helpen angst te beperken?

Een hondenmand die als doel heeft angst te beperken moet een gevoel van veiligheid bieden, in combinatie met puur comfort. Hierbij is uiteraard het ontwerp van belang, en er zijn allerlei modellen om uit te kiezen. De beste opties zijn onder meer hondenmanden die extra comfort bieden, zoals orthopedisch traagschuim, een wasbare hoes (bij voorkeur wasmachine bestendig) en een over het algemeen eenvoudig schoon te houden ontwerp. Honden houden van comfort, en een goede nachtrust draagt bij aan het beperken van angst.

Een goed ontworpen hondenmand is zacht, kan in de wasmachine worden gewassen en is schoon. Omlets Bolsterbed bijvoorbeeld, biedt comfort en steun dankzij een super zacht traagschuim matras, verhoogde randen en een makkelijk wasbare hoes. Topology hondenmanden combineren deze voordelen met de mogelijkheid de mand van de vloer te halen om ventilatie onder de mand te verbeteren. Dit voorkomt problemen zoals schimmelvorming, stof en vuil. Het matras van de Topology hondenmand kan worden bedekt met verschillende ‘toppers’, die passen bij de wensen van uw hond. Een hond maakt het zichzelf graag aangenaam!

Zelfs de beste hondenmand zal de angst van een bange hond niet kunnen verhelpen. Maar een goede nachtrust is wel een deel van de oplossing, door uw hond een goed begin en einde van de dag te geven.

This entry was posted in Honden


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *