Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Omlet blog

Katten en een schoon huis – een aantal tip

Uw huis vrij houden van kattenharen is met name in deze tijd van het jaar een uitdaging, omdat veel katten hun wintervacht verliezen om zich voor te bereiden op warmer weer. Daar komt nog het verhoogde risico op vlooien bij, plus stof en vuil dat buitenkatten mee naar binnen nemen, en kattenbakgrit dat door het huis wordt verspreid.

Lees in deze blog onze top tips en aanbevolen schoonmaakproducten voor huishoudens met katten.

Zorg voor goede vachtverzorging

Als een kat verhaart is het belangrijk om uw huisdier door middel van wat extra vachtverzorging te helpen om de losse vacht te verwijderen. Niet alleen om de hoeveelheid haar die door uw huis wordt verspreid tot een minimum te beperken, maar ook om uw kat te helpen een gezonde en comfortabele zomervacht te onderhouden.

Als uw kat niet graag wordt gekamd, dan kunt u proberen vachtverzorgingsmatten rond tafel- of stoelpoten te plaatsen. Hier kan uw kat tegenaan wrijven zodat losse haren worden verwijderd. De haren blijven aan de matten kleven wat voorkomt dat ze zich verspreiden. De haren kunnen eenvoudig van de mat worden verwijderd en indien nodig kunnen de matten worden reinigen.

Lees hier meer over vachtverzorging en het haarvrij houden van uw woning.

Anti-verspreiding en anti-geur kattenbak

Een andere bron van rommel in een huishouden met katten is de kattenbak. Niet alleen vanwege de geur en inhoud, maar ook door grit dat aan kattenpootjes blijft plakken na een bezoek aan de kattenbak en vervolgens door het huis wordt verspreid.

Gelukkig is hier een oplossing voor! De Maya Jump On kattenbak met top-toegang is voorzien van een anti-tracking rooster waar katten, nadat ze in de kattenbak hebben gedaan waarvoor ze kwamen, op stappen voordat ze de kattenbak verlaten. Dit platform heeft gaatjes waar het losse grit doorheen, terug de kattenbak in kan vallen. Dit beperkt de hoeveelheid grit die door het huis wordt verspreid aanzienlijk.

Naast het slimme anti-tracking rooster is de Jump On kattenbak ook voorzien van een actief koolstoffilter dat onaangename geuren absorbeert voordat ze de kattenbak kunnen verlaten. De waterdichte voering kan met een vochtige doek worden afgenomen om de kattenbak schoon, geurvrij en hygiënisch te houden. Dit alles in een discreet kastje dat uw kat privacy biedt en eruit ziet als een meubelstuk.

Luchtzuiverende, kat-vriendelijke planten

Luchtzuiverende planten kunnen helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren en zo bijdragen aan een frisser, hygiënischer gevoel voor iedereen. Het hebben van katten betekent niet per se dat u geen planten kunt hebben! Er zijn veel kat-vriendelijke plantensoorten, zoals de bostonvaren, die uw huis kunnen opfrissen.

Als uw kat graag met planten speelt, in de aarde graaft of op de bladeren kauwt, dan kunt u overwegen om kleinere planten buiten bereik te zetten of robuustere planten te kopen. Ontdek hier 10 katvriendelijke planten.

Wasmachine wasbare kattenmand 

Het is makkelijker om uw woning haarvrij, schoon en hygiënisch te houden als de favoriete slaapplek van uw kat gemakkelijk gewassen kan worden. Een kattenmand met een afritsbare, wasmachine bestendige hoes is daarom een must.

De Maya Donut kattenmand is zo’n kattenmand: rits de hoes los en stop hem in de wasmachine op een programma voor delicate was op 30 graden en met een mild wasmiddel. Laat de hoes aan de lucht drogen en plaats de hoes weer om de mand – super makkelijk! U kunt de mand ook van de vloer halen met stijlvolle pootjes. Pootjes zien er niet alleen geweldig uit, ze verbeteren ook de luchtstroom onder de mand en beperken ophoping van haren, stof en vocht. De donut mand is dus een bijzonder hygiënische oplossing, en het is aangenaam en zacht, voor katten die alleen het beste wensen!

Wasbare dekens op meubels

Als uw kat niet zo van mandjes houdt en doorgaans de voorkeur geeft aan uw bed of de bank, dan zijn deze tips om uw kat aan te moedigen om in zijn eigen mand te slapen misschien interessant. U kunt er ook voor kiezen uw meubels te beschermen tegen vacht, vuil en scherpe nagels.

Een speciaal kattendeken, of twee, is een eenvoudige manier om uw mooie, schone bank te beschermen tegen haren en vuile kattenpoten! Omlets luxe dekens zijn super zacht – zodat katten hun neus er niet voor optrekken en ze zich heerlijk zullen nestelen in deze dubbelzijdige, gewatteerde dekens – verkrijgbaar in drie maten.

Huisdiervriendelijke reiningingsset

Een goede stofzuiger is een voor de hand liggende manier om de hoeveelheid haren in huis binnen de perken te houden, maar er zijn nog andere hulpmiddelen die niet mogen ontbreken! Kledingrollers zijn superhandig om over kleding, kussens en dekens heen te halen en snel losse haren te verwijderen. Sprays voor stoffen bieden uitkomst om onaangename geuren te verdrijven uit gordijnen en banken. Een huisdiervriendelijke tapijtreiniger komt zeker van pas bij modderige pootafdrukken of andere ongelukjes.

Maak voerbakjes regelmatig schoon

Het regelmatig schoonmaken van de voerbakjes van uw kat is ook een belangrijke stap om geur in huis te beperken en de hygiëne te handhaven. Kies een plek voor het voerbakje waar weinig mensen langs lopen, zodat uw kat rustig kan eten, maar ook om ervoor te zorgen dat bezoek niet hoeft mee te genieten van de geur van kattenvoer, of andere huisdieren en kinderen aantrekt. Door de voerbakjes op een placemat te zetten beschermt u uw vloer – zeker tapijt – tegen voedselresten of gemorst water.

This entry was posted in Katten


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *