Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Omlet blog

Een kippenhok rattenvrij houden

 

Eén van de vragen die ons het vaakst wordt gesteld door mensen die erover nadenken om kippen te gaan houden is…

“Trekken kippen ratten aan?”

 

Een belangrijke opmerking hierbij is dat ratten niet op de kippen afkomen, maar op het kippenvoer. Deze wetenschap maakt het voorkomen van ratten in onze tuin een minder ontmoedigende taak…

Bewaar al het kippenvoer in goed afsluitbare containers met deksel

Sla al het kippenvoer op in goed afsluitbare tonnen of containers om de geur, waar ongewenste bezoekers op af zullen komen, te reduceren

Gooi alleen voer op de grond als u weet dat uw kippen het zullen opeten

Zorg dat er geen voerresten in het gras blijven liggen door de hoeveelheid voer op de grond te strooien waarvan u zeker bent dat uw kippen het zullen opeten. Dit kunt u ook oplossen door gebruik te maken van een voerdispenser zoals de Peck Toys of een voerhouder zoals de Caddi.

Verwijder feeders ‘s nachts uit de ren

Dek ‘s nachts de voerbakken en snackdispensers veilig af of verwijder deze uit de ren en plaats ze ‘s ochtends terug. Kippen zijn ‘s nachts doorgaans in hun hok gesloten en zullen hun voer dus niet missen.

Hang CD’s op in de ren

De reflectie van CD’s zou ervoor zorgen dat ratten zich niet op hun gemak voelen en is mogelijk genoeg om ze bij het kippenhok uit de buurt te houden. Gewoon een kwestie van proberen en zien of het werkt!

Verzamel dagelijks de eieren

Ratten komen ook op het kippenhok af om de eieren van uw kippen te eten. Door de dagelijks te verwijderen wordt deze verleiding weggenomen. De Eglu’s bieden uw kippen een veilige plek om hun eieren te leggen zonder dat ze gestolen worden!

This entry was posted in Kippen