Omlet blog

Konijnenren checklist voor de lente

Voor konijnen is de lente waarschijnlijk de fijnste tijd van het jaar! De zon komt weer vaker tevoorschijn, het gras is vers en fris en ze kunnen eindelijk weer veel tijd buiten doorbrengen zonder te moeten schuilen voor regenbuien en kou. 

Deze mooie tijd van het jaar staat weer voor de deur. Het is daarom nu een goede tijd om de huidige setup van uw konijnen te bekijken om er zeker van te zijn dat ze voldoende ruimte hebben om te spelen en om na te gaan of het veilig en uitdagend genoeg is.

REN

Heeft u al een ren, ga dan na hoe de staat ervan is en of het uw konijnen veilig houdt. Misschien is het nodig om een paar renclips te vervangen, scharnieren te smeren en een paneel te vervangen.

Als u voor het eerst konijnen gaat houden of uit wil breiden, dan is het belangrijk te kiezen voor een ruime ren die past bij uw tuin. De inloopren voor konijnen van Omlet is ideaal als u een grote, veilige ruimte wilt creëren. De ren kan eenvoudig met een Eglu konijnenhok worden verbonden zodat uw dieren wanneer ze maar willen hun aangename huisje in kunnen om te slapen of wat te eten. De aangename hoogte van de ren maakt het mogelijk om er rechtop in te staan en tijd met uw dieren door te brengen.

De Zippi rennen zijn ook fantastisch voor konijnen. Deze veilige rennen geven uw dieren meer ruimte om in rond te hoppen. U kunt ze zelf samenstellen om helemaal aan uw wensen te voldoen. Kies bijvoorbeeld voor een hoge of lage ren, optionele dakpanelen en een vloerraster.

SPEELREN

Nu het weer mooier weer wordt zult u waarschijnlijk meer tijd in de tuin doorbrengen. Als u kinderen heeft zullen ze bij hun dieren willen zitten om met ze te spelen. De Zippi speelrennen zijn makkelijk te verplaatsen in de tuin en maken het mogelijk om tijd met uw konijnen door te brengen.

ZIPPI TUNNELS

Als u een konijnenhok en een ren heeft maar er genoeg van begint te krijgen om uw dieren steeds tussen de twee te verplaatsen, dan kan het Zippi tunnelsysteem uitkomst bieden. Met de tunnels kunt u verschillende rennen en het hok met elkaar verbinden zodat uw konijnen zich vrij kunnen verplaatsen. Aan het einde van de dag kunt u de tunnels sluiten zodat uw konijnen veilig in hun hok zitten gesloten voor de nacht.

U kunt de Zippi tunnels zelf samenstellen zodat ze helemaal bij uw tuin passen. Maak bijvoorbeeld gebruik van bochten, hooiruiven, verbindingen en uitkijkposten. Het is ook heel makkelijk om op een later tijdstip extra tunnels toe te voegen om het speelterrein van uw konijnen nog groter te maken!

DEKZEILEN

U kunt uw konijnen beschermen tegen de onvermijdelijke regenbuien in april door het dak van de ren te bedekken met dekzeilen. Wij hebben een uitgebreid assortiment dekzeilen om uw dieren tegen de regen, maar ook de zon, te beschermen. De transparante dekzeilen zijn ideaal voor de lente omdat ze licht doorlaten en beschermen tegen de regen. De zware dekzeilen geven uw konijnen een plek in de schaduw als het warmer begint te worden.

SCHUILPLEKKEN & SPEELTUNNELS

De volgende stap in het samenstellen van de perfecte buitenren is het toevoegen van dingen die voor vermaak zorgen. Met Omlets speeltunnels kunt u het gangenstelsel van wilde konijnen nabootsen, waardoor het een perfect accessoire voor in elke konijnenren is. Konijnen beleven eindeloos plezier aan het elkaar achtervolgen door te tunnels en door over hun speeltjes te springen. De tunnels zijn voorzien van een anti-knaag ring aan beide uiteinden. Ook kunt u de tunnels verbinden met een Zippi schuilplek.

De Zippi schuilplek is ook een leuk en praktisch ren-accessoire dat aansluit bij het natuurlijke instinct van konijnen. Uw dieren kunnen de schuilplekken gebruiken om te ontspannen in hun ren, of ze kunnen er op springen om hun omgeving in de gaten te houden.

CADDI

Een andere manier om uw dieren te vermaken is door hun snacks op een uitdagende manier aan te bieden. U kunt de Caddi snackhouder eenvoudig vullen met het favoriete groenvoer van uw dieren. Deze interactieve snackhouder maakt het geven van groente bovendien een stuk hygiënischer omdat het niet meer op de bodem van de ren blijft liggen.


Wilt u er zeker van zijn dat alles op orde is voor uw konijnen en hun onderkomen helemaal klaar is voor de lente, dan kunt u een screenshot maken van onderstaande lijst en alle konijnenbenodigdheden afvinken!

? Permanente, veilige ren

? Verplaatsbare ren en speelren

? Dekzeilen

? Tunnels

? Andere speeltjes

? Een leuke manier om het voer aan te bieden

This entry was posted in Konijnen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *