Omlet blog

5 activiteiten die de zomer van jouw kat verrijken

Nu het steeds warmer wordt, is het belangrijk om de kat koel te houden en te blijven vermaken. Katten zijn dan misschien wat makkelijker dan honden als het gaat om buitenactiviteiten, maar ze hebben nog steeds stimulatie en beweging nodig. Hier zijn 5 activiteiten die jouw kat gelukkig, gezond en betrokken houden tijdens de warme zomerdagen.

Zwarte kat loopt tijdens de zomer door de Omlet Catio tunnels

Een koele omgeving, binnen & buiten

Het creëren van een comfortabele binnen- en buitenomgeving is essentieel tijdens de zomer. Een geweldige manier om de kat buiten een koel, schaduwrijk toevluchtsoord te bieden is door middel van een Catio. Dankzij deze afgesloten ruimte kan je kat genieten van de frisse lucht en zonnestralen zonder het risico dat komt kijken bij het vrij rondlopen. Zorg dat de Catio voldoende schaduw biedt, zodat de kat koel blijft en beschermd wordt tegen direct zonlicht. Je kunt daarbij extraatjes toevoegen, zoals verhoogde platformen, tunnels en knusse hoekjes; dit zal de Catio aantrekkelijker maken voor de kat en voorziet hem van verschillende plekken om te ontspannen en koel te blijven.

Het is een geweldig idee om de Catio te verbinden aan het huis met behulp van een Catio Tunnel . Zo kan de kat zelf bepalen wanneer hij wisselt tussen de airco van binnen en de schaduwrijke plek buiten. De mogelijkheid om terug naar binnen te gaan als het te warm wordt, zorgt ervoor dat de kat veilig en comfortabel blijft. Zorg ook dat het klimaat binnen aantrekkelijk is met genoeg koele plekken, ventilatoren en misschien zelfs een koelmatje dat speciaal voor huisdieren is ontworpen.

Maak hydratatie leuk

Het is van cruciaal belang om de kat gehydrateerd te houden, vooral tijdens de warme zomermaanden. Eén manier om de kat aan te moedigen wat meer te drinken is door hydratatie leuk te maken. Katten kunnen kieskeurig zijn als het gaat om drinkwater en creativiteit kan hierbij helpen. Probeer bevroren lekkernijen of ijsblokjes aan te bieden in hun waterbak. De nieuwigheid en het verkoelende effect zal de kat verleiden om wat meer te drinken. Je kunt ook een leuk voerstation creëren met fonteinen die speciaal voor huisdieren zijn ontworpen. Het bewegende water kan voor katten aantrekkelijker zijn dan stilstaand water, waardoor ze vaker zullen drinken.

Een andere truc is water te betrekken bij het spelen. Je kunt bijvoorbeeld katveilige bouillon of natvoer invriezen in ijsblokhouders en de kat ermee laten spelen. Dit houdt de kat niet alleen gehydrateerd, maar het biedt ook mentale stimulatie en beweging. Zorg er altijd voor dat de bevroren lekkernijen veilig zijn voor de kat en vermijd ingrediënten die schadelijk kunnen zijn.

Playdates voor katten

Sociale interactie is belangrijk voor katten en playdates met andere kattenvrienden kunnen daarom een geweldige manier zijn om wat energie kwijt te raken en koel te blijven. Als je meerdere katten hebt of andere katteneigenaren kent, kan het nuttig zijn om een playdate te doen in een koele omgeving. Zorg dat de ruimte goed geventileerd en koel is, door middel van ventilatie of airconditioning. Als je de katten onder toezicht houdt, kun je agressief gedrag voorkomen en ervoor zorgen dat alle katten met elkaar overweg kunnen.

Nieuw speelgoed en nieuwe activiteiten kunnen deze playdates leuk houden. Interactief speelgoed, het beklimmen van een kattenboom en zelfs simpele kartonnen dozen kunnen urenlang vermaak bieden. Het is ook leuk voor de eigenaar om te kijken hoe de katten samen spelen; je bent onderdeel van een groep en deelt de ervaring samen.

Breng het buitenleven naar binnen

Als het voor de kat te warm is om buiten te zijn, kun je elementen van buiten naar binnen brengen om de kat te vermaken. Creëer een plek met katvriendelijke planten zoals kattenkruid, kattengras of Matatabi. Hier kunnen katten veilig aan knabbelen en het geeft ze een zintuiglijke ervaring die het natuurlijke instinct prikkelt.

Je kunt ook een kleine binnentuin maken met verschillende texturen en geuren die de kat geïnteresseerd houden. Roteer met planten zodat het interessant blijft. En overweeg om zitstokken of planken in de buurt van ramen te plaatsen, zodat de kat vanaf een koele plek naar vogels of andere dingen kan kijken die zich buiten afspelen. Zo worden de nieuwsgierigheid en het jachtinstinct van jouw kat geprikkeld, zonder hem bloot te stellen aan de hitte.

Leer nieuwe trucjes

De zomer is een goed moment om de band met je kat te versterken door nieuwe trucjes te leren. Als je de kat leert om aan de lijn te lopen, kunnen er nieuwe mogelijkheden ontstaan om de natuur in een gecontroleerde omgeving te verkennen. Begin met een comfortabel tuigje en doe het rustig aan zodat de kat kan wennen aan het gevoel. Zodra het comfortabel zit, kun je korte wandelingen maken door schaduwrijke gebieden tijdens de koelere delen van de dag, zoals vroeg in de ochtend of laat in de avond.

Samen binnen apporteren is ook een leuke activiteit. Veel katten kunnen worden getraind om speelgoed of balletjes te apporteren en zo train je zowel het lichaam als de geest. Gebruik snoepjes of een andere vorm van positieve bekrachtiging om het gedrag aan te moedigen. Het aanleren van nieuwe trucjes versterkt niet alleen de band tussen jou en je kat, maar houdt de geest ook actief en nieuwsgierig.

Omlet en jouw kat

Bij Omlet begrijpen we hoe belangrijk het is om de kat blij, gelukkig en betrokken te houden, ongeacht het seizoen. Onze innovatieve producten worden met nieuwsgierigheid en zorg voor katten ontworpen. Van Catio’s tot knusse kattenmanden, wij creëren items die niet alleen aan de behoeften van katten voldoen, maar die jullie tijd samen ook beter maken. Omarm de zomer met deze verrijkende activiteiten en laat Omlet je helpen om elk moment met jouw kat leuk te maken, ongeacht het weer.

Kat klimt op de Omlet Indoor Freestyle Klimboom

Facebook

 

This entry was posted in Katten


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Popular Posts