Een warm winterontbijt voor je kippen

De koude, ijzige temperaturen van de winter zijn in volle gang en terwijl jij geniet van een warme kop thee in de warmte van je keuken, kijk je misschien wel naar je hennen en vraag je je af hoe zij zich voelen bij het koudere weer.
Als je op zoek bent naar een nieuwe manier om ze ‘s ochtends warm te houden, of aan het eind van de middag vlak voordat ze gaan slapen, overweeg dan om dit lekkere, warme maïsrecept te maken, speciaal voor je kippen, met een feestelijke smaak die extra voedingsstoffen levert om hun gezondheid deze winter op peil te houden. Het is super eenvoudig en snel te maken.
Ingrediënten – voor 2-3 kippen
40g maïs
20g havermout
20g rozijnen
100ml heet water
Snufje gember, kaneel
Methode
Week de maïs, havermout en rozijnen 10 minuten in heet water en roer af en toe. Meng er een snufje gember en kaneel door voor extra voedingsstoffen voor je kippen. Laat iets afkoelen voordat je het aan de kippen geeft.
Gember ondersteunt het immuunsysteem en biedt ontstekingsremmende voordelen, wat bijzonder gunstig kan zijn voor een kip die niet lekker in haar vel zit. Kaneel heeft antibacteriële en antioxiderende voordelen en kan ontstekingen verminderen, wat bijzonder goed is voor kippen, omdat ze waarschijnlijk last hebben van ademhalingsproblemen.

This entry was posted in Kippen