Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Omlet blog

Heeft mijn huisdier gezelschap van een soortgenoot nodig?

 

Een dier dat het gezelschap van een soortgenoot nodig heeft wordt een sociaal dier genoemd. Dit betekent dat deze dieren eigenlijk niet alleen kunnen worden gehouden omdat ze zich dan zullen gaan vervelen, zich gefrustreerd gaan voelen en angstig worden. Tenzij u heel veel tijd met ze door kan brengen en ze veel liefde en aandacht kan geven, wordt aanbevolen deze dieren samen met soortgenoten te houden.

Solitaire dieren daarentegen brengen het grootste deel van hun leven door zonder hun soortgenoten, met mogelijke uitzondering van de paartijd en bij het grootbrengen van hun jong. Solitaire dieren zijn vaak territoriaal en houden niet van het gezelschap van een ander dier, zeker niet van hun eigen soort. Ze kunnen met elkaar gaan vechten waarbij ze elkaar kunnen verworden en mogelijk zelfs doden.

 

Konijnen

Hamsters

Cavia’s

Gerbils

Honden

Katten

Kippen
kippengidsvoor meer informatie over het introduceren van nieuwe kippen in uw huidige kippentoom.

 

This entry was posted in Tips & advies


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *