Omlet blog

Laat uw huisdier deel uitmaken van date-night!

Nu Valentijnsdag weer nadert boeken veel mensen een restaurant of maken plannen om met hun partner voor date-night naar de bioscoop te gaan. Dat is natuurlijk leuk, maar zou het niet leuker zijn om het degene die onlosmakelijk met jullie beiden verbonden is (jullie huisdier) bij de plannen te betrekken? Daarom hebben we een ‘voorbeeld’ date-night planning gemaakt die leuk is voor zowel mensen als huisdieren, zodat niemand zich buitengesloten voelt!

Een paar dagen op voorhand

Denk bij het kopen van een cadeautje voor uw partner ook aan uw huisdier. Misschien een leuk accessoire voor in de ren van uw konijnen of cavia’s, zoals een schuilplek of Zippi tunnels? Uw hond en kat stellen een fijn bed natuurlijk altijd op prijs, zoals het luxe bolsterbed van Omlet.

16.00 Tijd om naar buiten te gaan

Afhankelijk van welk huisdier u heeft, kan het een goed idee zijn om ze voor de date-night wat energie kwijt te laten raken. Konijnen en cavia’s vinden het heerlijk om in de tuin rond te rennen in hun tunnels en katten genieten graag van de frisse buitenlucht (door ze voor een uurtje buiten te laten of door tijd met ze door te brengen in hun kattenren). Een hond vindt het altijd fijn om een lange wandeling te maken of in het park zijn hondenvrienden te ontmoeten.

18.00 Speeltijd

U kent uw dieren het beste, dus dit is het moment om te doen wat ze graag doen. Heeft u een kleiner dier, dan kunnen u en uw partner een doolhof opzetten of een zoektocht voor ze bedenken waarbij u snacks voor ze kunt verstoppen in bijvoorbeeld de woonkamer. Veel katten rennen graag achter kattenspeeltjes aan en honden kunnen een potje touwtje trekken nooit weerstaan. Om uw huisdier voor Valentijnsdag te verwennen kunt u een leuk nieuw speeltje kopen.

19.00 Etenstijd

Bij een geslaagde date-night mag lekker eten natuurlijk niet ontbreken. Een goed moment om samen een recept te proberen dat wat meer voorbereidingstijd kost misschien? Of misschien een take away, om juist geen tijd in de keuken door te hoeven brengen. Om uw huisdier bij dit moment te betrekken kunt u ook hem/haar wat lekkers geven. Online zijn er allerlei gezonde en makkelijke recepten voor huisdieren te vinden. Leuk om te maken en leuk om te zien hoe uw huisdier er van zal genieten.

20.00 Ontspanning

Tijd om te ontspannen voor u en uw dieren. Geef uw huisdier een bad en verzorg zijn poten, vacht, tanden en nagels. Dit kunt u doen terwijl u zelf bijvoorbeeld geniet van een gezichtsmasker. Deze behandeling kan volgens uw huisdier niet beter worden afgesloten dan met een massage.

Om helemaal te ontspannen kunt u naar wat rustige muziek luisteren. Wist u dat Spotify onlangs Spotify voor huisdieren heeft gelanceerd? Kies een playlist die past bij de persoonlijkheid van uw huisdier en uw muzieksmaak. Momenteel zijn de playlists beperkt tot een paar dieren, maar wie zegt dat cavia’s niet kunnen genieten van een playlist voor katten?

21.00 Film en snacks

Maak wat popcorn, schenk wijn in en ga lekkere met uw date(s) op de bank zitten om samen naar Petflix te kijken. Geef uw huisdier een comfortabele plek en zijn eigen dekentje. Geef ook uw huisdier wat snacks en drinken voor tijdens het kijken van de film. In onze shop vindt u snacks voor alle dieren. Wat dacht u bijvoorbeeld van een witte wijn of rosé Pawsecco voor een feestelijke avond? Winkel nu in de Omlet shop en ontvang nu 25% korting op alle snacks voor dieren!

This entry was posted in Huisdieren


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *