Omlet blog

Recept voor Hot Cross Buns

Hot Cross Buns – Engelse paasbroodjes

 

Een Hot Cross Bun is een zoet broodje met specerijen en krenten of rozijnen. Dit broodje wordt in Engeland traditioneel gegeten op Goede Vrijdag. De Hot Cross Buns lijken op onze krentenbollen, maar dan zonder het kenmerkende kruis. Dit suikerkruis verwijst naar Goede vrijdag, de dag dat christenen de kruisiging van Jezus herdenken. De herkomst van het recept is niet precies bekend maar de eerste Hot Cross Bun werd waarschijnlijk al in de 14e eeuw gebakken.


Voor 12 broodjes heeft u de volgende ingrediënten nodig:

  • 500g witte patentbloem
  • 1 theelepel droge gist
  • 1 theelepel zout
  • 40g poedersuiker
  • 2 theelepels koekkruiden (Engelsen gebruiken “Mixed spice”)
  • 250ml melk
  • 60g boter (op kamertemperatuur)
  • 2 eieren

Voor in het deeg:

Voor het kruis op het broodje:

Voor het glazuur:

 

Aan de slag:

1)    Meng voor het deeg alle ingrediënten in een grote kom. Kneed het met uw handen goed door elkaar en vorm het deeg tot een bal.
2)    Kneed en vouw het deeg voor 15 minuten en rek het in verschillende richtingen.
3)    Maak van het deeg een bal en leg het in een grote schone kom, denk deze af en laat een uur op een warme plaats rijzen.
4)    Sla de lucht uit het deeg en rol het uit tot een rechthoek met een dikte van 1cm.
5)    Strooi het gedroogde fruit op het deeg, vouw het naar binnen en kneed het deeg voorzichtig zodat het fruit gelijkmatig wordt verdeeld.
6)    Maak van het deeg 12 broodjes en plaats deze op een bakplaat met bakpapier. Dek het geheel af en laat een uur rijzen.
7)    Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de bloem en suiker en voeg water toe tot een dikke pasta ontstaat. Schep dit in een spuitzak.
8)    Maak vlak voordat u de broodjes in de oven zet de kruizen op de broodjes.
9)    Bak de broodjes 12-16 minuten op 200°C totdat ze gerezen zijn er er stevig uitzien en een goudbruine kleur hebben.
10)  Haal de broodjes uit de oven en bestrijk ze voor een mooi glazuur met de warme honing.

 

 

Met dank aan Hen Corner

 

 

This entry was posted in Recepten


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Popular Posts