Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Omlet blog

Autovakantie met uw hond: 10 tips voor een goede reis

Wanneer u uw hond mee op reis wilt nemen in de auto, dan is een goede voorbereiding belangrijk. Onderstaande tips maken de autoreis voor uw hond en voor u aangenamer en veiliger.

1) De veiligste manier om uw hond in de auto te vervoeren is in een bench. Mocht u plotseling moeten remmen of betrokken raken bij een ongeluk, dan loopt uw hond het minste kans op verwondingen wanneer hij in zijn bench zit. Ook zorgt dit ervoor dat uw hond u niet kan afleiden wanneer u aan het rijden bent. Uw hond in een bench vervoeren is veiliger voor alle passagiers.

2) Zorg ervoor dat uw hond een benchtraining heeft gehad voordat u hem mee op reis neemt in de bench in uw auto. Sommige honden vinden reizen op zich al stressvol en het is daarom niet verstandig hem op deze plek kennis te laten maken met een bench.

3) Gebruik een bench nooit om uw hond te straffen. Door positieve herinneringen aan zijn bench te verbinden, zal het een plek worden waar uw hond zich veilig en op zijn gemak voelt. Forceer uw hond nooit om in de bench te gaan maar laat het deurtje openstaan zodat hij zelf naar binnen kan.

4) Wandel uitgebreid met uw hond voordat u aan de reis begint. Dit maakt uw hond moe waardoor hij rustiger en meer op zijn gemak zal zijn tijdens de reis. Ook verkleint dit de kans op een ‘ongelukje’.

5) Stop onderweg ongeveer om de twee uur om uw hond de kans te geven zijn poten te strekken en een plasje te doen.

     

6) Wanneer u onderweg stopt om te pauzeren, laat uw hond dan nooit alleen achter in de auto. De temperatuur in de auto kan erg snel oplopen. Door de warmte droogt uw hond uit en dit kan hem fataal worden. Neem dit risico daarom nooit.

7) Zorg ervoor dat de bench groot genoeg is voor uw hond. De Omlet Fido Classic benches zijn verkrijgbaar in 24, 30 en 36 inch (+- 61/76.5/91.5 cm), met optionele accessoires zoals een drinkbak en kussen. Geef uw hond zijn favoriete speeltje om verveling tegen te gaan.

8) Laat uw hond chippen voordat u hem mee op reis neemt en zorg dat hij zijn vaccinaties heeft gehad. Vergeet ook zijn hondenpaspoort niet, dit is zeker van belang wanneer u naar het buitenland op reis gaat.

9) Vul een fles met water en neem een (reis)drinkbak mee zodat u uw hond onderweg water kunt geven.

10) Geef uw hond ongeveer 3 uur voor de reis zijn laatste maaltijd. Dit voorkomt dat uw hond onderweg misselijk wordt. Als de reis erg lang duurt kunt u uw hond wat lichte snacks geven wanneer u stopt voor een pauze.

 

Goede reis!

 

 

This entry was posted in Tips & advies


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *