Omlet blog

Ga je op vakantie met de hond?

Terriër reist in de auto en rust op Omlets luxe deken van kunstschapenvacht.

Ga je op vakantie met de hond? Het is te gek om je viervoeter mee te nemen tijdens een lange roadtrip. Samen meezingen en blaffen met jullie favoriete playlist terwijl de wind door je haren blaast. Maar wacht even: voordat je de motor start, hebben wij nog wat do’s en don’ts voor je.

Veiligheid voor alles

Voorbereiding is de sleutel tot succes voor een veilig avontuur met jouw hond. Het is in Nederland verplicht om de hond te laten chippen , maar buiten dat is het ook verstandig en veilig. Wanneer je dit geregeld hebt, moet je ook kijken of alle vaccinaties op orde zijn, zodat je hond in goede gezondheid verkeert wanneer jullie ervandoor gaan.

Als je een lange roadtrip aan het plannen bent, dan moet je de hond ook langzaam laten wennen aan het reizen met de auto. Honden kunnen, net als mensen, last krijgen van wagenziekte. Het is daarom belangrijk dat je eerst kijkt hoe de hond op kortere reizen reageert. Heeft hij last van wagenziekte? Overleg dan met de dierenarts wat je hieraan kunt doen en of er medicatie beschikbaar is.

Gordel om?

De hond is bij de dierenarts geweest en blijkt ook nog eens een goede reiziger te zijn… Wat nu? Het is tijd om na te denken over de manier waarop je de hond veilig vervoert. Een gordel voor honden, of een Fido reisbench of een hondenrek kunnen hierbij goed van pas komen. Bovendien is het in sommige gebieden verplicht om de hond een vaste, veilige plek te geven tijdens het rijden.

Als een bench je voorkeur heeft, dan is de Fido Classic een goede keuze. Omdat de bench beschikbaar is in drie maten, kunnen alle hondenrassen, van een kleine Yorkshire Terriërtot grote lobbesen makkelijk vervoerd worden. De reisbench is ook snel in te klappen, waardoor je hem eenmaal op de locatie makkelijk kunt opbergen.

Train je hond om in de bench te gaan, want dit maakt het reizen een stuk makkelijker voor jullie allebei. De hond leert zo dat de bench geen plek is waar je hem van zijn vrijheid berooft. Sterker nog, het wordt zo een heel veilige plek waar hij zich kan terugtrekken tijdens de reis. Dit zorgt voor een ontspannen reis voor iedereen. Bekijk onze gids voor benchtraining en zie hoe simpel het is om een plek te creëren waar de hond zich kan nestelen als hij ver van huis is.

Herinneringen aan thuis

Roadtrippen is leuk, maar soms heb je last van heimwee. En jij niet alleen: ook de hond kan dit ervaren. Het is dus verstandig om wat dingen van thuis in te pakken. Hondenspeeltjeszijn tijdens jullie vakantie net zo belangrijk als thuis. Het is ook belangrijk om de hond te blijven prikkelen wanneer jullie op de bestemming zijn aangekomen. Neem dus ook speeltjes mee die langer meegaan, zoals een Kong zodat hij zich zelfs in zijn nieuwe omgeving uren kan vermaken.

Of wat dacht je ervan om zijn hondendeken of zachte hondenmand mee te nemen, zodat hij lekker kan rusten tijdens jullie stops? Het hondenkussen van Omlet is het perfecte mandje om mee te nemen van plek naar plek, én het kussen is dromerig zacht.

Je kunt nu zelfs de hondenmand en hondenriem op elkaar afstemmen met de Dog Walk Collection van Omlet. Kies uit een breed assortiment designer halsbanden en riemen in 8 unieke prints die allemaal geïnspireerd zijn op wandelingen met de hond. En vergeet ook niet om een houder voor hondenpoepzakjes, mee te nemen, want ook deze is beschikbaar in matchende prints. Zo kom je goed voor de dag als honden-ouder.

Pitstops

Jullie koffers zijn gepakt en jullie zijn klaar om te gaan! Maar vergeet niet dat jullie ook pauzes moeten inlassen En laat je hond nóóit alleen in de auto. Welke tijd van het jaar het ook is, de temperatuur kan de hond fataal worden, of het nou te warm of te koud wordt. Alleen een raampje openen is niet genoeg om de hond te beschermen tegen de elementen als hij gevangen zit in een auto. Kies je pitstops dus wijs en kies locaties die hondvriendelijk zijn. Een snelle zoektocht zal voldoende plaatsen opleveren waar jouw hond even lekker zijn poten kan strekken, zijn behoefte kan doen en een slokje water kan nemen. Hoewel de hond, afhankelijk van de leeftijd, misschien niet zo vaak hoeft te plassen, is het wel verstandig om elke paar uur een pauze in te lassen.

Omlet en het avontuur van jouw hond

Of je nou een groot avontuur tegemoet gaat of gewoon thuis blijft: Omlet heeft de producten die jouw hond doen opbloeien. Van superzachte hondenmanden tot benches die mee op reis kunnen enfijne dekens voor hondenwe ontwerpen onze huisdierproducten vakkundig, zodat jouw viervoeter het beste uit zijn leven kan halen.

Hond in de kofferbak in zijn Fido Classic hondenbench van Omlet.

This entry was posted in Tips & advies


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *