Omlet blog

Deense cavia-kampioenschap 2018 in Kopenhagen

 

Afgelopen maand vonden het Deense cavia-kampioenschap plaats in Kopenhagen. Het kampioenschap werd georganiseerd door Dansk Marsvineklub (de Deense cavia vereniging). Het doel van de vereniging is om mensen meer kennis te geven over deze leuke huisdieren. Door het hele land worden shows gehouden waar leden samenkomen en hun dieren tonen. Omlet was hier natuurlijk bij aanwezig! Deelname aan de competitie is mogelijk in drie categorieën:

Rassen: cavia’s in deze categorie worden beoordeeld aan de hand van hun rasstandaard.
Huisdieren: cavia’s in deze categorie worden beoordeeld op hun algemene conditie, welzijn en karakter.
Junior:een categorie voor deelnemers jonger dan 15 jaar. De nadruk lag in deze categorie op de interactie tussen kinderen en dieren en hun kennis over de verzorging van cavia’s.

Ook vond er een komkommer-eet-competitie plaat en werd er door Omlet een prijs uitgereikt voor de verkleed-wedstrijd! De winnaar van de verkleed-wedstrijd was Bluebells Teddiursa, een 5 maanden oude cavia verkleed als dinosaurus! Een terechte winnaar, zoals u op de foto’s hieronder kunt zien.

En een aantal andere, zeer geslaagde, deelnemers van de verkleed-wedstrijd:

DE WINNAAR VAN DE KOMKOMMER-EET-COMPETITIE

Hoe heeft u uw cavia op de competitie voorbereid?

“De dieren voelen zich veilig – dat is onze theorie. Ze voelen zich veilig wanneer wij rond de tafel staan. Daarom komen ze naar ons toe, en omdat ze weten dat we voor ze zorgen voelen ze zich voldoende op hun gemak om te zitten en rustig te eten. Zelfs de jongste van 2 maanden oud eindigde op de derde plaats in de competitie. Onze dieren hebben de eerste, de tweede en derde prijs in de wacht gesleept, en dat gebeurt bijna iedere keer. Wij halen onze dieren dagelijks uit hun onderkomen en voeren ze, het zijn echte huisdieren! Eigenlijk kun je dus wel zeggen dat we elke dag oefenen voor de competitie.”

U bent slechts één keer niet in de prijzen gevallen tijdens een komkommer-eet-wedstrijd?

“Dat was in februari. Onze beste cavia was ziek maar we hebben toen besloten om haar nog voor één keer mee te laten doen aan deze competitie, al wisten we op voorhand al dat ze waarschijnlijk niet zou winnen.”

This entry was posted in Uncategorised


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *