Omlet blog

7 Redenen om een buitenren voor uw kat aan te schaffen

1. U woont in de buurt van een drukke weg of aan het spoor

Veel mensen die in de buurt van een drukke weg of aan het spoor wonen, durven geen kat te nemen omdat ze niet het risico willen lopen dat hun huisdier wordt aangereden. Maar veel mensen zien het ook niet zitten om hun kat uitsluitend binnen te houden. Als dit de reden is dat u geen kat heeft, dan kan een buitenren voor katten een oplossing voor u zijn. Een buitenren voor katten geeft uw dier een veilige plek in de buitenlucht.

2. Uw kat is ziek en mag niet met andere katten in aanraking komen

Wanneer uw kat ziek is en niet met andere katten in aanraking mag komen kan een buitenren voor katten uitkomst bieden. Dit is bijvoorbeeld het geval bij infectieziektes zoals kattenziekte of niesziekte maar ook wanneer een kat aan het herstellen is van een ziekte of operatie. Om uw kat toch de kans te geven om in de buitenlucht te zijn, is een buitenren voor katten heel geschikt.

3. Uw buren de kat niet mogen

Niet alle buren zullen uw kat net zo graag zien als u. Zeker niet wanneer uw huisdier besluit dat de door uw buren geliefde bloembedden ook best dienst kunnen doen als kattenbak. Om een burenruzie te voorkomen kan het verstandig zijn om een buitenren voor uw kat aan te schaffen.

4. U niet echt een doe-het-zelver bent

 

Niet iedereen is zelf in staat om een kattenren in elkaar te timmeren die veilig is en er tegelijk goed uitziet. Omlets buitenren voor katten kan binnen enkele uren worden opgezet. Bekijk hier onze montagevideo:

5. Om kosten te besparen

Naast de mogelijkheid om zelf een ren voor uw kat te maken, zijn er ook de nodige kosten aan verbonden: hout, scharnieren, schroeven, gaas, beton – de kosten kunnen behoorlijk oplopen. De buitenren voor katten van Omlet is al verkrijgbaar vanaf €399. Bovendien kunt u deze ren achteraf verder uitbreiden.

6. Om uw katten aan een nieuwe omgeving te laten wennen

Enkele weken geleden ontvingen wij een e-mail van katzenverstehen.ch, een Zwitserse liefdadigheidsorganisatie die zich inzet voor het vinden van een nieuw thuis voor moeilijk te plaatsen katten. Een belangrijk deel van hun werk bestaat eruit een kat te laten wennen aan zijn nieuwe omgeving. Omdat de buitenrennen van Omlet veilig en makkelijk op te zetten zijn, geeft de organisatie onze kattenrennen mee totdat het dier gewend is aan zijn nieuwe omgeving en het niet meer nodig is dat hij in een omheinde omgeving wordt gehouden. Ook wanneer u uw kat aan zijn nieuwe omgeving wilt laten wennen, bijvoorbeeld wanneer u net bent verhuisd, biedt een buitenren van Omlet uitkomst.

 

7. U binnenkatten heeft

Katten die om wat voor reden dan ook binnen worden gehouden, hebben met een buitenren toch de mogelijkheid om zo nu en dan wat frisse lucht te krijgen. Een kattenren kan zowel in de tuin als op het terras worden geplaatst. Als u de ren in de tuin plaatst moet u uw kat hierheen brengen maar u kunt er ook voor kiezen de ren meteen voor het raam te plaatsen zodat uw kat zelf kan bepalen wanneer hij naar buiten wil.

 

This entry was posted in Tips & advies


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *