Omlet blog

Waarom uw hond zijn eigen slaapplaats nodig heeft

We hebben allemaal onze favoriete plek in huis om tot rust te komen. Misschien is dit voor u de slaapkamer, een warm bad, de studeerkamer, het tuinhuisje of gewoon een comfortabele stoel. En als u hier zit zult u misschien, bedoeld of onbedoeld, de boodschap Do Not Disturb uitstralen.

Voor honden is dit niet anders. Wanneer ze zich om wat voor reden dan ook gespannen voelen, of wanneer ze willen rusten na een lange wandeling, hebben ze een geborgen plek nodig die helemaal voor hen alleen is.

 

Waarom een bench geschikt is

Veel hondeneigenaren overwegen niet om voor hun hond een bench te kopen. En dit is een gemiste kans omdat een hond hier zijn leven lang baat bij kan hebben. Het geeft uw hond een gepast gevoel van territorium en privéruimte en draagt bij aan zijn zindelijkheidstraining.

Ook is een bench een geborgen en eigen plek voor uw hond. In een druk huishouden kan er snel iets voorvallen waardoor uw hond zich niet op zijn gemak voelt. Sommige honden zijn gevoeliger en sneller gespannen, maar alle honden zullen tot op zekere hoogte angstig worden wanneer er bijvoorbeeld plotseling iets gebeurt waarmee ze geen ervaring hebben.

Denk bijvoorbeeld aan harde geluiden, een verhuizing of bezoek van onbekenden. Als u de benchtraining op een juiste manier heeft uitgevoerd zult u zien dat u uw hond niet in zijn bench hoeft te laten, maar dat hij uit zichzelf gebruik zal maken van de veilige plek in huis die u hem heeft gegeven.

Op die manier is een bench een plek in huis waar uw hond kan schuilen wanneer hij zich niet op zijn gemak voelt.

Hoe kunt u stress bij uw hond herkennen?

Mensen kunnen gewoon zeggen wanneer ze zich gespannen voelen. Honden doen dat ook, maar dan voornamelijk via hun lichaamstaal. Dit zijn de signalen waarop u kunt letten:

  • Gapen – dit gaat soms samen met janken
  • Hijgen zonder aanwijsbare reden
  • Grommen
  • Ineenkrimpen, met de staart tussen de poten
  • Verstijfde houding of vertraagd bewegen
  • Oogwit laten zien of vertraagd knipperen met de ogen
  • Wegdraaien van de kop en vermijden van oogcontact.

Een bench als onderdeel van het meubilair

Een bench alleen zal er niet voor zorgen dat uw hond ophoudt met blaffen naar geluiden en grommen naar onbekenden. Hiervoor heeft hij ook een training nodig. Zonder training zal uw hond misschien wel gebruik maken van zijn veilige bench maar vanaf deze plek gewoon doorgaan met blaffen en grommen.

Toch kan een bench in combinatie met de juiste training de oplossing zijn voor verschillende problemen. Dit neemt echter niet weg dat zo’n grote bench nu niet bepaald een mooie aanvulling is op uw interieur.

Dit veel gehoorde bezwaar heeft ons geïnspireerd de Fido Nook te ontwerpen. In dit stijlvol meubelstuk, compleet met garderobe voor alle hondenaccessoires, kunt u de bench van uw hond plaatsen. Zonder de bench is de Fido Nook nog altijd een mooi meubel en, nog belangrijker, een comfortabele en geborgen plek voor het bed van uw hond.

De Fido Nook geeft uw hond een eigen plek waar hij in stijl tot rust kan komen!

This entry was posted in Tips & advies


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *