Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Omlet blog

Over de Deense Buldog Club Show en gezonde buldoggen

In augustus organiseerde de Deense Buldog Club een buldog show in Denemarken. Omlet sponsorde de prijs voor de ‘Mooiste kop’ categorie! We spaken met de organisatoren om meer te weten te komen over buldogs en waarom zij zich bezig houden met het promoten van een gezonde buldog.

 

Waarom is er tijdens deze show aandacht voor een gezonde buldog?

Waaraan herken je een gezonde buldog? En wat zijn de meest voorkomende gezondheidsproblemen bij buldoggen?

Een gezonde buldog kan vrij bewegen, dit houdt in dat hij niet fysiek beperkt is. De neusgaten moeten open zijn zodat er geen ademhalingsmoeilijkheden ontstaan en het is belangrijk dat ze geen overgewicht hebben omdat dit voor een te grote belasting op hun heupen zorgt.

Wat kunnen mensen die van plan zijn een buldog te nemen doen om ervoor te zorgen dat ze een gezonde hond krijgen? En hoe zorg je ervoor dat het dier gezond blijft?

Wanneer je een buldog koop is de beste manier om na te gaan of het dier gezond is door de gegevens van de ouders in te zien, zoals röntgenfoto’s van de heupen, ellebogen, rug etc. Indien mogelijk is het het beste om beide ouders te ontmoeten, maar u moet zeker de kans hebben om de moeder te zien. Ook is het verstandig om meer te weten te komen over het ras door bijvoorbeeld naar een show te gaan waar je kennis kunt maken met verschillende honden en fokkers. Als u een buldog heeft, is het voor zijn gezondheid van belang dat u ervoor zorgt dat hij slank/gespierd blijft en voldoende beweging krijgt. Geef goed voer en natuurlijk heel veel liefde. Een buldog is meer dan een hond die alleen maar bij u op de bank wil komen liggen. Een buldog heeft net als andere rassen beweging en uitdaging nodig.

Wat zijn de beste eigenschappen van een buldog?

De buldog is een bijzonder veelzijdig ras. Een buldog kan een echte gezinshond zijn maar ook een hardwerkend trainingsmaatje.

De grote persoonlijkheid maakt deze hond een leuk en lief gezinslid. Door zijn gespierde lichaam en grote doorzettingsvermogen is hij de ultieme trainingspartner voor uiteenlopende activiteiten zoals obedience en weightpulling.

Over het algemeen kan een buldog zich goed aanpassen aan verschillende gezinssituaties.

Hoeveel verschillende soorten buldoggen zijn er en zijn ze allemaal vertegenwoordigd tijdens de DBC?

Er is de engelse buldog, de franse buldog, de old englisch bulldog, de leavitt bulldog, de renascence bulldog, de continental bulldog en de amerikaanse buldog etc.

In Denemarken is de amerikaanse buldog echter illegaal.

Tot nu toe hebben we shows georganiseerd voor de old englisch bulldog en de leavitt bulldog.

Is er iets wat mensen misschien niet weten over buldoggen?

Dat het super charmante maar erg koppige honden zijn die elke dag weer voor een hoop plezier zorgen!

 

***Winnaars van de categorie ‘Mooiste kop’ – gesponsord door Omlet***

This entry was posted in Tips & advies


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *