Omlet blog

Warm winterontbijt voor kippen

twee bruine kippen eten uit een schaaltje in de sneeuwHet begint echt winters koud te worden. Terwijl u binnen gezellig geniet van een kop thee, vraagt u zich terwijl u naar buiten kijkt misschien af wat uw kippen vinden van dit koude weer.

Als u uw kippen ‘s ochtend wat wil opwarmen, of juist ‘s avonds vlak voordat ze op stok gaan, dan is dit warme graanrecept, speciaal voor kippen een goed idee. Dit recept met een feestelijke smaak biedt uw kippen extra voedingsstoffen die ze in de winter nodig hebben. En het is heel makkelijk en snel te maken.

Ingrediënten – voor 2-3 kippen

40g graan

20g haver

20g rozijnen

100ml warm water

Snufje gember, kaneel

Bereiding

Laat het graan, de haver en rozijnen 10 minuten weken in warm water, roer zo nu en dan. Voeg een snufje gember en kaneel toe. Laat wat afkoelen voordat u het aan uw kippen geeft.

Voordelen van gember en kaneel voor kippen

Gember ondersteunt het immuunsysteem en werkt ontstekingsremmend en kan dus een heel welkome aanvulling zijn op het dieet van een zieke hen. Kaneel heeft een antibacteriële werking, bevat antioxidanten. Omdat het ook ontstekingsremmend werkt is het heel goed voor kippen, die aanleg hebben voor ademhalingsproblemen.

Bron: https://www.fresheggsdaily.com/2015/05/spice-up-your-chicken-keeping-for.html

een schaaltje met pap voor kippen

This entry was posted in Tips & advies


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *