Recept voor chocolade chili driehoekjes
Dit recept is één van onze favorieten: feestelijke chocolade chili driehoekjes. Het recept is zowel gluten- als zuivelvrij, dus ook geschikt voor bezoek met een speciaal dieet. En nog heel makkelijk te bereiden ook!
Ingrediënten:
- 100g pure smeltchocolade
- 274g lichtbruine basterdsuiker
- 165g koemelkvrije boter
- 1 el cocaopoeder
- Wat chilivlokken
- Een snufje zout
- 5 eieren
- 2 el gemalen amandelen
- Eetbare gouden glitters
Bereidingswijze:
- Meng in een hittebestendige kom 100g pure smeltchocolade, 275g lichtbruine basterdsuiker, 165g koemelkvrije boter, 1 grote eetlepel cacaopoeder, wat chilivlokken en een snufje zout. Meng dit au bain-marie.
- Klop vervolgens 5 eieren en voeg twee eetlepels gemengde amandelen toe. Meng dit met de gesmolten chocolademix.
- Bedek een vierkante bakplaat met bakpapier. Schenk de chocolademix op de bakplaat. Bak 35 minuten op 180°C in een voorverwarmde oven.
- Haal de bakplaat uit de oven en laat afkoelen. Til vervolgens het geheel met behulp van het bakpapier uit de bakplaat.
- Tijd voor glitters! Bedek de bovenkant van de gebakken chocolademix met de eetbare goudspray. Snijd het geheel in driehoekjes.
- Eet smakelijk!
Merry Christmas namens Hen Corner en Omlet!
This entry was posted in Recepten