Omlet blog

Paasrecept voor worteltaart

Superlekker recept voor worteltaart van Omlet

INGREDIENTEN

Worteltaart:

 • 175g bruine basterdsuiker
 • 175g kristalsuiker
 • 150g ongezouten boter
 • 100g yoghurt
 • 1 1/2 theelepel kaneel
 • 1 1/2 theelepel mixed spice
 • 1 theelepel vanille
 • 1/2 theelepel zout
 • 3 middelgrote eieren
 • 300g geraspte wortel
 • 3cm verse gember
 • 180g zelfrijzend bakmeel (gezeefd)
 • 1 theelepel bakpoeder

Voor de vulling:

 • 50g poedersuiker
 • 200g mon chou
 • 1 limoen
 • 100g walnoten

BEREIDINGSWIJZE

1) Verwarm de oven voor op 170 graden. Bedek de bodem en zijkanten van twee springvormen met een diameter van 20cm met bakpapier en vet de pan in met bakspray. Meng met een garde de boter (kamertemperatuur), yoghurt, basterdsuiker, kristalsuiker, vanille, kaneel, mixed spice en zout. Voeg een voor een de eieren toe. Roer er de gemalen wortelen en gember door. Gebruik een spatel om de gezeefde bloem en bakpoeder in het mengsel te vouwen.

2) Giet het mengsel in de springvormen en bak 55 minuten in de oven. U kunt controleren of de cake gaar is door een satéprikker in het midden van de cake te prikken. Komt deze er niet droog uit, zet de cakes dan nog 5 minuten in de oven en controleer opnieuw. Laat twee uur afkoelen in de springvormen.

3) Voor de vulling en topping: meng de roomkaas, poedersuiker, sap en schil van een limoen. Haal de cakes uit de springvormen, verdeel de helft van het mengsel over de bovenkant van een cake en zet hier de andere cake bovenop. Verdeel de rest van het mengsel over de bovenkant van de worteltaart. Versier met walnoten.

Vers gebakken worteltaart blijft ongeveer 1 week goed als deze in de koelkast en op de juiste manier wordt bewaard.

Worteltaart is het lekkerst op kamertemperatuur

Superlekker recept voor worteltaart van Omlet stuk taart

This entry was posted in Recepten


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *