Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Omlet blog

Geef uw konijnen meer ruimte met Zippi

Konijnen zijn gemaakt om te rennen en ze vinden het heerlijk om door het gras te struinen, heen en weer te sprinten en in de lucht te springen. In het wild leggen konijnen dagelijks gemiddeld maar liefst 4 kilometer af. Het is belangrijk dat ook uw konijnen voldoende beweging krijgen om ervoor te zorgen dat gelukkig en gezond blijven.

Dieren die het grootste deel van de dag alleen maar gebruik kunnen maken van hun konijnenhok gaan zich al snel vervelen. Hierdoor hebben ze de neiging om teveel te eten wat leidt tot overgewicht. Te dikke konijnen kunnen zich niet goed voortbewegen en hebben een verhoogde kans op hart- en vaatziekten en gewrichtsproblemen. Ook hebben konijnen die zich vervelen de neiging hun vacht overmatig te verzorgen, wat problemen zoals haarballen kan veroorzaken.

Het is misschien niet mogelijk om uw konijnen dagelijks 4 kilometer te laten rennen. Maar het is wel belangrijk dat u ervoor zorgt dat uw dieren ten minste 3 uur per dag buiten hun hok doorbrengen, zodat ze hun poten kunnen strekken, op ontdekking kunnen uitgaan en normaal sociaal gedrag kunnen vertonen. Hoe meer ruimte u uw dieren hiervoor kunt geven, des te beter. Tenzij u een volledig konijn-vriendelijke tuin heeft en u uw dieren voortdurend in de gaten kunt houden, is het geen goed idee om dieren los in de tuin te laten lopen. Konijnen zijn ware ontsnappings-artiesten en zullen zelfs door de veiligste tuinomheiningen een weg naar buiten weten te vinden. Ook bestaat er de kans dat ze door een roofdier worden aangevallen of iets giftigs binnenkrijgen. 

Een goede manier om ervoor te zorgen dat uw konijnen voldoende beweging krijgen is door hun hok, bijvoorbeeld een Eglu Go, te verbinden met een ren. Zo kunnen uw dieren wanneer ze maar willen naar binnen en buiten. U kunt hun ren verder uitbreiden, maar er is nu ook een andere manier om uw dieren meer ruimte te geven.

Omlets Zippi rennen zijn slim ontworpen speelrennen voor konijnen en cavia’s. Ze bieden u en kinderen de mogelijkheid tijd met uw dieren door te brengen terwijl ze genieten van een nieuw stuk gras. De optionele overdekking en het vloerraster creëren een veilige plek waar uw konijnen ook gebruik van kunnen maken als u er niet bent. De flensrand rondom de ren zorgt ervoor dat roofdieren geen tunnel naar binnen kunnen graven. En als uw konijnen het gras hebben kort gegeten, is de ren makkelijk te verplaatsen (elk weekend grasmaaien is niet meer nodig!).

Het verplaatsen van uw konijnen tussen hun ren en hok is waarschijnlijk niet het favorieten moment van uw dag. U wilt uw konijnen de ruimte geven om te bewegen, maar het kan een hele klus zijn om ze te vangen en terug in hun hok te zetten. Het Zippi tunnelsysteem biedt de oplossing. De Zippi tunnels maken het mogelijk om op een eenvoudige manier een ren met een konijnenhok te verbinden. Bovendien geeft u uw konijnen zo een gangenstelsel dat ze in het wild zelf ook zouden creëren. Omdat uw konijnen zo gebruik van hun ren kunnen maken wanneer ze maar willen, zullen ze als het donker wordt vanzelf terug naar hun hok gaan. Alles wat u dan nog hoeft te doen, is de deur die toegang geeft tot de tunnels sluiten. 

Richt de nieuwe (speel)ren van uw konijnen in met dingen waarvan u weet dat ze er plezier aan zullen beleven, zoals schuilplaatsen, een zandbak en wat speeltjes om aan te knabbelen.

Bezoek onze website om alle Zippi (speel)rennen te bekijken en kies de ren uit die het beste past bij uw wensen  en die van uw huisdieren!

This entry was posted in Producten


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *