Omlet blog

Geef uw konijnen en cavia’s meer ruimte met Zippi

Cavia's in Omlet Zippi ren, rennend van een Omlet vide voor cavia's

Kleine dieren zoals konijnen en cavia’s hebben behoefte aan beweging. Als er genoeg ruimte is, zullen uw konijnen enthousiast door het gras springen en cavia’s een ‘popcorn’ maken in hun speelruimte. Heeft u uw dieren dit nog niet zien doen dan is het misschien tijd om ze meer ruimte te geven zodat ze deze natuurlijke uitingen van vreugde zullen vertonen.

Naast de vreugde die beweging uw konijnen of cavia’s geeft, is het ook van belang voor hun gezondheid. Konijnen hebben het nodig om te bewegen. Cavia’s moeten hun kleine pootjes voldoende laten bewegen om te voorkomen dat ze overgewicht krijgen. Een konijn dat te weinig beweging krijgt, raakt verveeld en depressief. Een cavia met overgewicht kan last krijgen van gewrichtsproblemen en problemen met het metabolisme.

Hoeveel ruimte hebben konijnen en cavia’s nodig?

Realistisch gezien kunt u misschien niet elke dag uw konijn uitlaten of ervoor zorgen dat uw cavia’s genoeg beweging krijgen. Om ervoor te zorgen dat ze toch genoeg beweging krijgen, is het belangrijk om ze zoveel mogelijk ruimte te geven. Maar in tegenstelling tot een hond, kunt u uw konijnen en cavia’s natuurlijk niet zomaar loslaten in uw achtertuin om te rennen en bewegen.

Een kwalitatief hok met ren voor konijnen en cavia’s is een van de beste en makkelijkste manieren om uw dieren overdag te laten bewegen. Onze rennen kunnen worden uitgebreid tot wel 4 meter, om konijnen genoeg ruimte te geven om te springen en cavia’s genoeg ruimte om te bewegen. Het stevige gaas voor van de ren (voor het dak, de zijkanten en vloer) voorkomt dat konijnen een weg naar buiten kunnen graven, zodat uw huisdieren veilig genieten van de buitenlucht.

Hoe kan ik mijn konijnen en cavia’s meer ruimte geven?

Wilt u uw dieren meer ruimte geven of heeft u een ren los van het cavia- of konijnenhok nodig? De Zippi-ren en speelren voor konijnen en cavia’s van Omlet is de ultieme ruimte voor konijnen en cavia’s. Hetzelfde stevige gaas dat wordt gebruikt voor onze Eglu-ren, maakt onze Zippi-rennen en -speelrennen een veilige, stevige plek voor uw dieren.

Kies uit verschillende configuraties om een optie te vinden die past bij uw huisdieren en de ruimte die u heeft. Voor konijnen zijn onze speelruimtes en -rennen met dubbele hoogte de perfect om levendige konijnen binnen te houden. Het optionele vloerraster voorkomt dat konijnen een weg naar buiten kunnen graven. Cavia’s kunnen veilig genieten van onze lage rennen en speelrennen, met of zonder vloerraster. Zowel voor onze rennen met enkele als dubbele hoogte is er de optie om dakpanelen en flensranden toe te voegen voor nog meer veiligheid.

Verdubbel het plezier dat onze hoge ren te bieden heeft door een Zippi-vide voor konijnen of cavia’s toe te voegen. Hiermee kunt u de ruimte in de ren optimaal benutten en geeft u uw huisdieren een platform om trucjes te doen, te eten of u op ooghoogte aan te kijken. Zowel konijnen als cavia’s kunnen makkelijk gebruik maken van de antislip-helling om toegang te krijgen tot de Zippi-vides. Na al dat bewegen biedt de ruimte onder de Zippi-vide een schaduwrijke plek om een dutje te doen.

Children outside with their rabbit in Omlet Zippi Tunnel System

Verbind de ruimtes met een tunnelsysteem

We zijn niet gestopt bij speelrennen – we hebben ook het ultieme tunnelsysteem uitgevonden voor zowel konijnen als cavia’s om aan hun natuurlijke tunnelbehoefte te voldoen. Ons unieke Zippi tunnelsysteem voor konijnen en cavia’s kan dienen als een op zichzelf staande speelbaan, of worden aangesloten op een ren of hok. Ontwerp routes voor konijnen of cavia’s om van hun hok naar hun speelren te gaan en zie hoe ze genieten en zich in hun element voelen.

Onze Zippi-tunnels zijn gemaakt van duurzame materialen die bedoeld zijn om lang mee te gaan. Ze kunnen naar wens worden samengesteld met onze intuïtieve Zippi-tunnelsysteem configurator. Voeg bochten, uitkijkposten, kruispunten en meer toe tijdens het ontwerpen van het parcours voor uw dieren. Houd het spannend en interessant voor uw konijnen of cavia’s door nieuwe elementen aan uw Zippi-tunnelsysteem toe te voegen of de opstelling te veranderen.

Nog meer verrijkende activiteiten en accessoires voor uw dieren

Zippi (speel)rennen bieden ook de mogelijkheid om nog meer boeiende activiteiten toe te voegen aan de leefruimte van uw dieren. Maak bijvoorbeeld een doolhof gevuld met snacks voor cavia’s met kartonnen dozen of creëer een graafbak voor uw konijnen met een kattenbak of een kartonnen doos gevuld met lekkernijen en papiersnippers. Voeg speeltunnels en schuilhuisjes voor konijnen of cavia’s toe aan de speelruimte van uw dieren om hun omgeving nog leuker en uitdagender te maken.

Naast beweging is voeding ook belangrijk om konijnen en cavia’s gezond te houden. Af en toe snacks geven is prima, maar het grootste deel van hun dieet moet bestaan uit op timotee-hooi gebaseerde pellets en timoteehooi. U kunt ook verse groenten aanbieden in onze Caddi snackhouder voor konijnen en cavia’s die in de ren kan worden gehangen. Deze snack-dispenser vermindert afval in de ren en zorgt voor fysieke en mentale uitdaging.

Omlet en uw kleine dieren

Het doel van Omlet is om mensen en huisdieren dichter bij elkaar te brengen. Onze volledige assortiment Zippi-producten is ontworpen om natuurlijk gedrag van konijnen en cavia’s te stimuleren, terwijl het plezier en verwondering brengt voor hun eigenaren. De Zippi-vides voor konijnen en cavia’s, het Zippi tunnelsysteem voor konijnen en cavia’s en de Zippi (speel)rennen voor konijnen en cavia’s zijn allemaal creatieve accessoires waarmee u en uw dieren hun wereld kunnen ervaren als nooit tevoren. U zult versteld staan ​​hoe gelukkig en op hun gemak konijnen en cavia’s zich voelen wanneer ze een omgeving hebben die ze echt leuk vinden.

Meisje houdt cavia vast in Omlet buitenren voor cavia's

This entry was posted in Cavia's


One reply on “Geef uw konijnen en cavia’s meer ruimte met Zippi”

Edwin Bronckaers schreef:

Ik heb zo een tunnelsysteem sinds een paar jaar en is reeds volledig verduurd en gescheurd, dan vind ik dit een vrij dure aangelegenheid, is hier geen garantie op ?
Bedankt groeten Edwin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *