Omlet blog

8 signalen dat jouw hond van je houdt

Meisje aait de buik van een hond op de Topology hondenmand

De band tussen mens en hond gaat eeuwen terug. Elk baasje weet dat onze viervoeters hun affectie vaak laten zien met subtiele, maar niettemin opmerkbare signalen. Van enthousiast kwispelen, tot een liefdevolle blik die je hart doet smelten: onze honden hebben een unieke taal die hun liefde uitdrukt en geen woorden nodig heeft. Begrip van deze signalen versterkt niet alleen jullie band, maar zal je ook nog meer waardering geven voor het kameraadschap waarmee honden ons leven verrijken. Ga met ons mee terwijl we de 8 signalen dat een hond van je houdt onderzoeken en onthullen.

1. Kwispelende begroeting

Niets is zo bijzonder als het uitbundig kwispelen van de hond als je thuiskomt. Of je nu 5 minuten weg bent geweest, of een hele dag op je werk: de opwinding van jullie weerzien vertaalt zich naar elke vreugdevolle blaf en elke extatische draai. Het is alsof ze zeggen: ‘Je bent thuis! Ik heb je zo gemist!’. De oprechte vreugde die onze honden laten zien als we thuiskomen, toont hun liefde voor ons. En zo’n warm welkom zal de band tussen ons en de hond elke dag dieper maken.

2. Diepe ademhaling

We weten dat gapen aanstekelijk werkt bij mensen, maar wist je dat studies laten zien dat honden ook geneigd zijn om eerder mee te gapen met hun baasje dan met iemand die ze niet kennen? Er wordt gesuggereerd dat honden op deze manier empathie tonen en dat samen gapen een signaal van affectie is. Voor honden is het gapen in het bijzijn van hun geliefde mens vaak een signaal van ontspanning en een uiting van de diepe band die hij voelt met ons. Maar soms kan gapen een signaal zijn van stress, let daarom ook op de andere lichaamssignalen van de hond. De volgende keer dat jouw hond gaapt terwijl zijn lichaam ontspannen is, zie het dan als een hartverwarmende ‘ik hou van jou’ in hondentaal.

3. Liefdevol likken

Is het je ooit opgevallen dat een hond je vaak een grote, kwijlerige kus geeft als je dat het minst verwacht? Nou, dat is geen toeval! Honden likken niet alleen om zichzelf schoon te maken of om te proeven; het is een van de sterkste manieren waarop ze hun pure, onvervalste liefde tonen. Dit gaat allemaal terug naar de puppytijd. Puppy’s likken het gezicht van de moeder om hun behoeften te communiceren en om affectie te tonen. Dit gedrag zet zich voort in de volwassenheid.

Als jouw hond een kusje op je hand of gezicht plaatst, dan ruimt hij niet alleen de kruimeltjes van het diner op: hij bouwt een band met je op! Dus als jouw hond je graag likt, omarm het dan. Dat gekwijl kan wel weggeveegd worden en het feit dat jouw hond je het beste vindt sinds snoepjes met baconsmaak is onvervangbaar.

4. Hondencadeautjes

Als honden hun favoriete kauwspeeltje brengen, of de bal in jouw richting stoten, dan is dat niet alleen een uitnodiging om te spelen. Het is een teken van liefde. Honden zijn sociale dieren en zien hun mens als onderdeel van de roedel. Dus het delen van het hondenspeelgoed is een manier om eenheid te creëren en verbinding te maken. Of het nu die piepende knuffel is, of een touw dat betere tijden heeft gekend: het delen van speelgoed is een signaal dat de hond je vertrouwt en adoreert. Dus de volgende keer als jouw viervoeter zijn favoriete speeltje op je schoot legt, ga er dan in mee en laat zien dat je ook heel erg veel van hem houdt.

Meisje houdt het pootje van een hond vast die in de Omlet Studio bench zit

5. De meester van geurtjes

Wist je dat honden een heel goed reukvermogen hebben dat wel 10 tot 100 keer beter is dan dat van mensen? Ze gebruiken deze superkracht niet alleen om hun speelgoed te vinden of snoepjes op te speuren, maar ook om een diepe verbinding aan te gaan. Voor honden heeft alles een unieke geur – en jij dus ook. En omdat jij het baasje bent, herkennen ze jouw specifieke geur in een grote menigte, omdat ze daar emotioneel gehecht aan zijn geraakt.

Je vindt het misschien vervelend als de hond jouw ondergoed steelt en ermee door het huis rent, maar probeer te onthouden dat het stelen eigenlijk een sterk signaal van affectie is. Het betekent dat jouw hond dichtbij je wil zijn als je niet in de buurt bent. Dus als je ziet dat jouw hond dit doet, laat dan een oud t-shirt achter in hun mand wanneer je weggaat. Dit geeft hem een veilig gevoel.

6. Puppy oogjes

Als het neerkomt op non-verbale communicatie, dan zijn honden de meesters. Als je ziet dat de hond naar je staart, dan is dit waarschijnlijk niet nonchalant bedoeld. Voor honden is oogcontact een manier om te laten weten dat ze van je houden. Sterker nog, bij oogcontact komt oxytocine vrij in het brein, wat leidt tot gevoelens van comfort en affectie. En dit creëert weer een sterkere band tussen jullie. Wat het nog interessanter maakt: deze stille vorm van affectie tonen wordt meestal alleen voor mensen gebruikt. Honden maken niet op dezelfde manier contact met elkaar en als honden onderling het oogcontact vasthouden, dan kan dat mogelijk een signaal van agressie zijn.

7. Liefdevol loungen

Er zijn een aantal manieren waarop honden lichaamstaal gebruiken om te laten zien dat ze zich ontspannen voelen bij je. Als honden een relaxte lichaamstaal hebben, dan laten ze hun diepgewortelde liefde en affectie voor jou zien. Met een ontspannen houding, oren in een neutrale positie en een licht geopende mond geeft je hond aan dat hij zich volledig op zijn gemak voelt in jullie relatie. De hond maakt zijn lichaam een reflectie van affectie voor jou, wat getuigt van het grote vertrouwen dat hij in je heeft.

8. Comfortabel

In het wild slapen honden met hun roedel samen voor warmte en veiligheid. Maar omdat honden gedomesticeerd zijn, ben jij de enige roedel die ze hebben. Daarom krult de hond zich graag naast jou op. Als ze het mogen, slapen honden het liefst zo dicht mogelijk bij hun baasje. Zo voelen ze zich beschermd en kunnen zij de mensen beschermen waar ze het meest van houden – jij dus! En op dezelfde manier zullen honden hun liefde tonen door dichtbij je te blijven als ze zich gestrest of geïntimideerd voelen.

Hoewel we het allemaal heerlijk vinden om te knuffelen met onze dieren, is het ook belangrijk om een hondenmand te hebben die aansluit bij de behoeften van de hond en die hem ondersteunt. De Topology hondenmand van Omlet is een goede vervanger voor de knuffels die jij geeft aan de hond. De aanpasbare toppers kunnen afgestemd worden op de specifieke slaapstijl van de hond. Elk knuffel is speciaal en we hebben de Topology hondenmand ontwikkeld om dat te weerspiegelen.

Omlet en jouw hond

Van kwispelen tot oogcontact, één ding is zeker: ook al kunnen ze niet praten, honden laten hun liefde oorverdovend blijken. Bij Omlet versterken we deze hartverwarmende verbintenis met onze producten die jou en je huisdieren dichter bij elkaar brengen. Het herkennen van de liefdessignalen van jouw hond is makkelijk. En deze signalen beantwoorden met dezelfde onvoorwaardelijke liefde is het ‘’waarom’’ achter alle ontwerpen en creaties van Omlet, zoals onze Topology hondenmand en onze hondenspeeltjes. De band tussen mens en hond is immers zo oud als de tijd zelf. En dat moet gevierd worden.

Teckel rent vanaf de Omlet Topology hondenmand met beanbag topper

This entry was posted in Dierenverhalen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *