Omlet blog

8 signalen dat uw hond van u houdt

Warm welkom

Eén van de leukste dingen van het hebben van een hond is thuiskomen en over-enthousiast begroet worden. Of u nu 10 minuten naar de winkel bent geweest of de hele dag heeft gewerkt, uw hond zal u begroeten alsof u dagen weg bent geweest. De kwispelende staart, natte tong en vreugdedansjes zijn een duidelijk teken dat uw hond van u houdt en blij is dat u weer thuis bent. 

Gapen

We weten allemaal dat iemand zien gapen aanstekelijk werkt. Maar wist u ook dat een hond meer geneigd is te gapen als hij zijn eigenaar dit ziet doen, dan wanneer een onbekende dit doet? Er wordt verondersteld dat dit een manier is voor honden om empathie te tonen, en dat het tegelijk gapen met een eigenaar een teken van liefde is. 


Likken

Maakt uw hond u ‘s ochtends wakker met natte kusjes, of likt hij of zij uw gezicht als jullie aan het spelen zijn? Dit is een duidelijk teken dat uw hond zich helemaal bij u op zijn gemak voelt. Honden doen dit ook bij hun ouders en broertjes en zusjes.

Speeltjes delen

U denkt misschien dat uw hond gewoon wil spelen als hij u zijn favoriete speeltje brengt. Maar willen spelen is ook een teken dat uw hond van u houdt. Door u de geliefde speeltjes aan te bieden laat uw hond zien dat hij u als roedelleider beschouwt en volledig aan u uw toegewijd.


Van uw geur houden

U krijgt er misschien een beetje genoeg van dat uw hond steeds uw kleding steelt en er mee door het huis rent… Maar deze diefstal is eigenlijk een teken dat uw hond u heel lief vindt. Zo heeft uw hond het idee dat u dicht bij hem bent, zelfs als u er niet bent. Als u ziet dat uw hond dit gedrag vertoont kunt u een oud t-shirt in zijn mand leggen zodat hij zich veilig voelt als u niet thuis bent.

Oogcontact

Als uw hond u aankijkt als u met hem praat of speelt, dan wil hij u laten weten dat hij van u houdt. Oogcontact zorgt voor het hormoon oxytocine, wat zorgt voor een gevoel van comfort en affectie. Dit versterkt de band die uw hond met u heeft. Opmerkelijk is oogcontact voor honden onderling niet dezelfde functie heeft. Integendeel, oogcontact tussen honden kan een teken van agressie zijn. 

Ontspannen lichaamstaal

Er zijn een aantal manieren waarop uw hond lichaamstaal gebruikt om u te laten weten dat hij zich in uw bijzijn volledig op zijn gemak voelt. Een kwispelende staart is een duidelijk voorbeeld, maar u ziet misschien ook een ontspannen snuituitdrukking, knipperende ogen, opgetrokken wenkbrauwen, een licht gekantelde kop of een buik die wordt getoond om geaaid te worden.

Knuffelen

In het wild slapen honden van dezelfde roedel tegen elkaar aan. U zult misschien merken dat uw hond ook graag tegen u aan komt liggen om een slaapje te doen. Als u het toelaat zullen ze zo dicht mogelijk tegen hun lievelingsmens komen liggen om te slapen. Dit doen ze omdat ze zich zo veilig voelen maar ook om u te beschermen. Zo zult u misschien ook merken dat uw hond bij u in de buurt blijft of tegen u aanleunt als hij zich gespannen of geïntimideerd voelt.

 

This entry was posted in Dierenverhalen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *