Omlet blog

Een asielkat een nieuw thuis geven

Denk je erover om de familie uit te breiden met een kat of kitten? Gefeliciteerd! Maar voordat je de sprong waagt om een katten-ouder te worden, zijn er wat cruciale factoren waar je rekening mee dient te houden. Alleen op die manier kunnen jij en de nieuwe haarbal een harmonieus leven leiden. Een kat uit het asiel halen is niet alleen een hele lieve, goede daad, maar het betekent ook dat je de komende tien jaar (of meer!) een grote verantwoordelijkheid hebt. Gelukkig hebben wij alles op een rijtje gezet wat je moet weten en overwegen voordat je een asielkat een nieuw thuis geeft.

Een kat kopen of adopteren?

Misschien bent u van plan om een kitten van een fokker te kopen. Toch is het ook belangrijk om te weten dat er veel asielkatten op een nieuw thuis wachten, katten van alle leeftijden en alle rassen.

Wij moedigen aan om eerst eens bij een asiel bij u in de buurt te gaan kijken voordat u een beslissing neemt. Deze katten hebben soms een moeilijke tijd achter de rug en kunnen erg schuw en terughoudend zijn. Veel katten zullen echter volledig herstellen en zich sterk aan hun eigenaar hechten als ze eenmaal een veilig thuis hebben.

Is mijn huis, tuin en buurt veilig voor een kat?

Bedenk hoe de omgeving van uw huis is. Sommige dierenasiels staan adoptie niet toe als u in de buurt van een drukke weg woont. Met name schichtige katten kunnen het gevaar lopen gewond te raken. Bedenk of de omgeving waarin u woont echt geschikt is om een kat naar buiten te laten. Is dit niet het geval, kunt u dat een alternatieve buitenruimte bieden, zoals een buitenren voor katten?

Als u in een appartement woont is het misschien mogelijk om een asielkat te adopteren die het prima vindt om als binnenkat door het leven te gaan. Als u een terras of balkon heeft kan een balkon buitenren uitkomst bieden. Zo heeft uw kat de kans om van de buitenlucht te genieten, zonder dat hij het risico loopt te ontsnappen of gewond te raken.

Zijn er in uw huis misschien nog andere dieren die het niet eens zouden kunnen zijn met de komst van een nieuwe huisgenoot? Adopteer alleen een kat waarvan u zeker weet dat het dier goed kan omgaan met andere huisdieren en kinderen in uw gezin. En vice versa; haal alleen een nieuwe kat in huis als u zeker weet dat de huidige bewoners het nieuwe gezinslid welkom zullen heten.

Kan ik mijn kat een veilige plek bieden waar hij zich op zijn gemak voelt?

Voor asielkatten die bang of nerveus zijn is het belangrijk dat ze een eigen plek hebben om te kunnen schuilen. Zo kan uw kat zich terugtrekken als het hem allemaal teveel wordt.

Het Maya Nook indoor kattenhuis is de ideale plek voor een bange of nerveuze kat om in weg te dromen, aangezien de gordijnen een volledig afgesloten ruimte bieden. In deze blogpost kunt u lezen hoe de Maya Nook ervoor kan zorgen dat een voormalige asielkat zich sneller thuis gaat voelen.

Wat heb ik nodig om mijn asielkat zo gemakkelijk mogelijk te laten wennen?

Liefde en geduld zijn de twee belangrijkste ingrediënten om jouw asielkat te laten wennen aan zijn nieuwe thuis, maar sommige essentiële producten voor katten helpen je om de overgang nog makkelijker te maken voor iedereen.

Omlet en jouw asielkat

Bij Omlet zijn we pioniers op het gebied van kattenverzorging. We maken onze producten om het leven van asielkatten en hun nieuwe baasjes makkelijker te maken. Door het gedrag van katten te begrijpen en de uitdagingen en beloningen die komen kijken bij het zorgen voor een asielkat in kaart te brengen, zijn we in staat om innovatieve oplossingen te maken die het proces moeiteloos doen verlopen. Van onze ondersteunende, comfortabele mandjes voor katten tot onze kattenhuizen en onze veilige Catio buitenren voor katten: wij hebben aan alles gedacht zodat jij de beste nieuwe katten-ouder kunt worden.

Vrouw maakt buiten met haar kat gebruik van de Omlet outfoor Freestyle klimboom

This entry was posted in Katten


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *