Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Omlet blog

Een asielkat een nieuw thuis geven

Denkt u erover na om een asielkat een nieuw thuis te geven? Goed voorbereid zijn om uw dier de zorg te kunnen geven die hij nodig heeft, is dan van belang.

Er zijn nog altijd veel dieren die naar het asiel worden gebracht (of dit nu de eerste of zesde keer is) omdat nieuwe eigenaren van gedachten veranderen met betrekking tot hun huisdier. Dit is erg stressvol voor een kat en kan een al overvol dierenasiel in een lastige situatie brengen. Stel uzelf daarom van tevoren onderstaande vragen en ga na of uw huis volledig gereed is voor een nieuw familielid.

 

Een kat kopen of adopteren?

Misschien bent u van plan om een kitten van een fokker te kopen. Toch is het ook belangrijk om te weten dat er veel asielkatten op een nieuw thuis wachten, katten van alle leeftijden en alle rassen.

Wij moedigen aan om eerst eens bij een asiel bij u in de buurt te gaan kijken voordat u een beslissing neemt. Deze katten hebben soms een moeilijke tijd achter de rug en kunnen erg schuw en terughoudend zijn. Veel katten zullen echter volledig herstellen en zich sterk aan hun eigenaar hechten als ze eenmaal een veilig thuis hebben.

Is mijn huis, tuin en buurt veilig voor een kat?

Bedenk hoe de omgeving van uw huis is. Sommige dierenasiels staan adoptie niet toe als u in de buurt van een drukke weg woont. Met name schichtige katten kunnen het gevaar lopen gewond te raken. Bedenk of de omgeving waarin u woont echt geschikt is om een kat naar buiten te laten. Is dit niet het geval, kunt u dat een alternatieve buitenruimte bieden, zoals een buitenren voor katten

Als u in een appartement woont is het misschien mogelijk om een asielkat te adopteren die het prima vindt om als binnenkat door het leven te gaan. Als u een terras of balkon heeft kan een balkon buitenren uitkomst bieden. Zo heeft uw kat de kans om van de buitenlucht te genieten, zonder dat hij het risico loopt te ontsnappen of gewond te raken.

Zijn er in uw huis misschien nog andere dieren die het niet eens zouden kunnen zijn met de komst van een nieuwe huisgenoot? Adopteer alleen een kat waarvan u zeker weet dat het dier goed kan omgaan met andere huisdieren en kinderen in uw gezin. En vice versa; haal alleen een nieuwe kat in huis als u zeker weet dat de huidige bewoners het nieuwe gezinslid welkom zullen heten.

Kan ik mijn kat een veilige plek bieden waar hij zich op zijn gemak voelt?

Voor asielkatten die bang of nerveus zijn is het belangrijk dat ze een eigen plek hebben om te kunnen schuilen. Zo kan uw kat zich terugtrekken als het hem allemaal teveel wordt. 

Het Maya Nook indoor kattenhuis is de ideale plek voor een bange of nerveuze kat om in weg te dromen, aangezien de gordijnen een volledig afgesloten ruimte bieden. In deze blogpost kunt u lezen hoe de Maya Nook ervoor kan zorgen dat een voormalige asielkat zich sneller thuis gaat voelen.  

 

Heeft u genoeg tijd en geduld voor een asielkat?

Zien hoe de persoonlijkheid van een voormalige asielkat kan veranderen geeft veel voldoening. Maar het vraagt wel tijd en geduld om ervoor te zorgen dat uw kat zich helemaal op zijn gemak gaat voelen. 

Als u full-time werkt, kan het een goed idee zijn om wat tijd vrij te nemen om uw nieuwe huisdier in de gaten te houden als hij zijn nieuwe omgeving verkent. Als u kinderen heeft is het belangrijk dat ze begrijpen dat ze voorzichtig met de kat moeten omgaan en rustig moeten zijn. 

 

Veel katten zullen in goede gezondheid het asiel verlaten. Maar misschien moet uw kat nadat u hem in huis heeft genomen nog een paar keer naar de dierenarts, of heeft medicatie nodig heeft. Als dit zo is dan moet u bereid zijn om de hieraan verbonden kosten te dragen en de gezondheidszorg te bieden die uw nieuwe huisdier nodig heeft. 

Wat heb ik nodig om ervoor te zorgen dat mijn voormalige asielkat zich snel thuis gaan voelen?

This entry was posted in Tips & advies


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *