Omlet blog

Tip voor de eerste week met een puppy

Puppy's spelen op Omlet puppymand

Het verwelkomen van een puppy in huis is een bijzondere tijd voor alle betrokkenen. Zoals de komst van elk nieuw familielid, zal ook de komst van dit kleine, harige wezentje ongetwijfeld de dynamiek van uw huishouden veranderen. De puppy-tijd kan gepaard gaan met enkele uitdagingen. Hoe leuk deze tijd ook is, voor u en uw pup kan het best een overweldigende ervaring zijn. Maar het zien van de wereld door de ogen van uw pup maakt de eerste onrustige nachten en geknabbel aan schoenen, vast helemaal goed. Dit zijn onze tips voor de eerste week met een puppy.

Neem verlof op

Zodra u weet wanneer u uw puppy gaat ophalen, is het aan te raden om minstens een week vrij te nemen van uw werk. De eerste week zal een leerproces zijn voor zowel u als uw puppy, dus deze tijd samen is nodig om een band op te bouwen, een routine vast te stellen en om samen plezier te hebben. Dit is ook de tijd om te beginnen met het zindelijk maken van uw puppy. Aangezien puppy’s veel vaker naar buiten moeten dan volwassen honden, moet er iemand thuis zijn om uw pup uit te laten.

Ook zult u een plan moeten maken voor na uw verlof. Kunt u regelmatig gaan kijken hoe het met uw pup gaat? Werkt uw partner vanuit huis? De meeste puppy’s jonger dan tien weken moeten elk uur de gelegenheid hebben om een plasje te doen. Probeer voordat u een puppy krijgt na te gaan of deze grote toewijding past bij uw huidige levensstijl. Gelukkig zijn veel werkplekken hondvriendelijk, dus dit kan een optie zijn.

De eerste indruk is belangrijk

De eerste paar dagen met uw puppy zijn cruciaal voor het opbouwen van een sterke en positieve band met uw huisdier. Neem de tijd zodat iedereen in het huishouden de nieuwe pup kan leren kennen door middel van spelen, knuffelen en aaien. Uw nieuwe puppy kan in het begin een beetje terughoudend zijn. Wees daarom rustig in de omgang met uw pup. Langzaam maar zeker zult u het vertrouwen van uw pup winnen en zal hij gewend raken aan uw aanraking, stem en geur. Verwen uw pup met wat hondenspeeltjes en beloon goed gedrag met hondensnoepjes.

Zodra het nieuws bekend is dat u een puppy krijgt, zullen vrienden en familie ongetwijfeld op bezoek willen komen, maar doe het rustig aan. Socialisatie is belangrijk voor honden, maar er zal nog voldoende tijd zijn om kennis te maken met uw nieuwe hond. Stel mensen geleidelijk aan uw puppy voor. Zorg ervoor dat uw pup geen contact heeft met niet-gevaccineerde of onbekende honden. Vermijd ook bezoek aan plekken met zoetwater, gebieden waar veel knaagdieren zijn en plekken waar niet-gevaccineerde honden komen totdat uw pup zelf volledig is gevaccineerd.

Wees consequent wat betreft etenstijden

Honden houden van routine. Daarom is het het beste om het dieet van uw pup aan te houden zoals bij de fokker of het asiel. Uw puppy krijgt immers al te maken met veel veranderingen. Verzamel zoveel mogelijk informatie voordat u uw puppy gaat ophalen, zodat u de tijd heeft om onderzoek te doen en het geschikte voer te kopen. Probeer zodra uw puppy bij u thuis is het dieet zo nauwkeurig mogelijk te volgen. Als u overstapt op ander voer, doe dit dan geleidelijk om te voorkomen dat het gevoelige maagje van uw pup van streek raakt.

Vind een hondenmand voor altijd

Puppy’s slapen veel, ze kunnen tot wel twintig uur per dag snoozen. Na een dag vol spelen en ondeugend gedrag is het niet verrassend dat ze een comfortabele plek nodig hebben om uit te rusten. Het kan verleidelijk zijn om uw hond op uw bed te laten slapen, zeker met die onweerstaanbare puppyogen, maar op de lange termijn zal uw pup u dankbaar zijn als hij een eigen mand heeft.

De Topology hondenmand van Omlet is gemaakt om lang mee te gaan. Met een basis van traagschuim dat zich vormt naar het lichaam van uw hond en een ruime keuze uit verschillende verwisselbare en makkelijk te wassen toppers, is Topology de droommand voor uw hond. Voor puppy’s is de quilted topper ideaal, gemaakt van een ultraduurzaam en slijtvast materiaal waar zelfs de scherpste puppytandjes niet doorheen kunnen bijten. Bovendien kunt u een puppy-trainingsmat onder de topper leggen als extra beschermingslaag. Mocht uw pup erin slagen om de hoes van het traagschuimmatras van Topology binnen zes maanden dusdanig te beschadigen dat de waterdichte matrashoes eronder zichtbaar wordt, dan vervangen we de matrashoes zelfs gratis. Ontdek hier meer over de 180 dagen garantie van Omlet.

Door in de eerste week de juiste mand voor uw puppy te kiezen, zal hij al op jonge leeftijd leren dat zijn mand een veilige plek is. U kunt kiezen uit drie maten, zodat u zeker de perfecte maat vindt voor wanneer uw hond volwassen is. Deze mand zal bij uw viervoeter blijven, van puppy tot de volwassen leeftijd.

Het gebruik van een bench

Het trainen van uw puppy met behulp van een hondenbench is van onschatbare waarde en kan worden gestart tijdens de eerste week dat uw puppy bij u thuis is. Aangezien u niet elke beweging van uw puppy dag en nacht in de gaten kunt houden, geeft het gebruik van een hondenbench de mogelijkheid om uw pup gedurende korte periodes op een veilige plek te houden wanneer u niet bij hem in de buurt kunt zijn. Hondenbenches zijn ook een zeer nuttig trainingsmiddel en geven nerveuze puppy’s een eigen plekje.

U kunt zelfs een hondenmand, heerlijk zachte puppydekens en een paar hondenspeeltjes in de bench van uw puppy leggen om een knusse plek te creëren. Naarmate uw puppy ouder wordt en u samen op reis gaat in de auto, kunt u de bench zelfs meenemen zodat uw hond veilig en beschermd is tijdens de reis.

Omlet en uw puppy

Wij streven ernaar om mensen dichter bij hun huisdieren te brengen. De puppymand en de hondenbenches van Omlet zijn dan ook speciaal ontworpen en zorgvuldig vervaardigd voor puppy’s. Het plezier van het hebben van een puppy gaat ook gepaard met enkele uitdagingen, maar met wat advies en de innovatieve producten van Omlet kunt u de eerste week met uw nieuwe puppy zo aangenaam mogelijk maken.

Vrouw aait puppy in Omlet Fido Studio hondenbench

This entry was posted in Honden


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *