Omlet blog

Bevroren yoghurt-fruitsnacks voor honden

Probeer onze homemade bevroren beloningen waar honden dol op zijn! Super snel en makkelijk, en kinderen vinden het heel leuk om te helpen deze fruitige lekkernijen te maken…

Labrador eet een bevroren yoghurt fruitsnack voor honden

Wat u nodig heeft…

Een ijsblokjesvorm (vorm voor grotere ijsblokjes zijn verkrijgbaar via bv. Amazon)

500g griekse yoghurt

200ml water

Geschikt fruit voor honden zoals appel, banaan, bosbessen, mango, perzik, framboos, aardbeien en watermeloen.

Wij gebruikten een ijsblokjesvorm voor ijsblokjes van 5x5cm.

Bereidingswijze

Bereid het fruit en snijd het in kleine stukjes. Vul de vorm voor 1/3 met yoghurt en vervolgens een beetje water. Doe wat fruit in de vorm, vul aan met yoghurt en een beetje water en eindig met nog wat fruit.

Zet minimaal 4 uur in de vriezer, afhankelijk van het formaat van de ijsblokjes. Laat de ijsblokjes 5-10 minuten ontdooien voordat u ze aan uw hond geeft.

Andere bevroren beloningen…

Als er fruit in uw fruitmand ligt dat bijna zijn beste tijd heeft gehad en waarschijnlijk niet meer door de mensen in huis wordt gegeten, kunt u bevroren stukjes fruit zoals appels en bananen rechtstreeks aan uw hond geven. 

Niet vergeten!

Geef uw hond snacks altijd met mate, als aanvulling op een gezond dieet. Houd uw hond altijd in de gaten als hij bevroren snacks eet en verwijder het als uw huisdier het niet aangenaam lijkt te vinden. Deze bevroren fruitblokjes dienen als snack te worden gegeven, naast andere vormen van verkoeling zoals toegang tot schaduw in de tuin en de koelste plek in huis, vers water, wandelen op het koelste moment van de dat etc.

This entry was posted in Honden


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *