Omlet blog

Recept voor Pavlova

Over de precieze herkomst van de Pavlovataart bestaat de nodige onenigheid. Het merendeel van de artikelen die wij hebben gelezen gaat ervan uit dat het dessert zijn oorsprong kent in Nieuw-Zeeland. Het is vernoemd naar de Russische ballerina Anna Pavlova, die tijdens haar tournee in de jaren 1920 door de Nieuw-Zeelanders met een eigen dessert welkom werd geheten, al claimt Australië nog altijd dat zij deze zoete traktatie hebben uitgevonden. Wie het ook mag hebben uitgevonden, we zijn blij dat iemand het heeft gedaan! Hieronder vindt u onze favoriete recepten.

Ingrediënten

MERINGUE

 • Eiwit van 6 grote scharreleieren
 • 300 g fijne kristalsuiker
 • Mespunt zeezout
PAVLOVA

 • 450 g verse aardbeien en frambozen
 • 175 ml slagroom, 75 ml mascarpone
 • 150 ml yoghurt
 • 2 el fijne kristalsuiker
 • 1 vanillestokje
 • Een paar blaadjes verse munt
 • Een handjevol chocolade buttons

Bereidingswijze

 1. Verwarm de over voor op 150°C. Doe de eieren in een beslagkom en klop ze op gemiddelde snelheid stijf tot er pieken mee gemaakt kunnen worden. 
 2. Laat de mixer lopen en voeg geleidelijk de suiker en het zeezout toe. Zet de mixer op de hoogste stand en klop 7 of 8 minuten totdat de meringue wit en glad is. Als het nog een suikerstructuur heeft, mix het dan wat langer. Pas er wel op dat de meringue niet te lang wordt gemixt en instort. Eiwit is stijf als het in pieken omhoog staat en je kunt de kom kunt omkeren, zonder dat het eruit loopt.
 3. Bedek twee bakplaten met bakpapier. Verdeel de merengue mix over de twee bakplaten en vorm een cirkel met een diameter van ongeveer 20 cm.
 4. Zet beide bakplaten in de oven en bak ongeveer een uur, totdat de meringues een beetje goudbruin zijn.
 5. Snijd de grote aardbeien en laat de kleinere heel. Meng ze met de frambozen. U kunt ook voor ander fruit kiezen zoals passievrucht en ananas. Witte chocolade buttons maken het nog meer een traktatie.
 6. Klop de slagroom en mascarpone met de suiker tot het zachte pieken vormt en voeg dan de yoghurt toe. Snijd het vanillestokje in tweeën, haal uit een helft de zaadjes en vouw het in het mengsel.
 7. Verdeel de helft van het roommengsel over één meringue. Verdeel de helft van het fruit over het roommengsel. Leg hier de andere meringue bovenop en druk voorzichtig aan.
 8. Verdeel de rest van het roommengsel over de taart en verdeel hier de rest van het fruit over. Decoreer met wat kleine muntblaadjes. De pavlovataart is nu klaar om te worden geserveerd (of bewaar in de koelkast).

This entry was posted in Recepten


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *