Omlet blog

Een ontsnapte hamster terugvinden

Hamster met pootje tegen Omlet Qute hamsterkooi

Heeft u ooit voor de vraag gestaan hoe u een weggelopen hamster kunt terugvinden? Hamsters grijpen elke kans om op ontdekking uit te gaan in huis. Gelukkig zijn er een aantal dingen die u kunt doen om de zoektocht naar uw vermiste hamster makkelijker te maken. Probeer rustig te blijven. Het is een klein diertje maar het is niet zo lastig om hem terug te vinden als u misschien denkt. Volg onderstaande tips en hopelijk vindt u uw huisdier binnen no time.

Waarom is Hampie ontsnapt?

Het is nuttig om te begrijpen waarom een hamster zijn kooi wil verlaten. Zo kunt u een plan maken om de hamster te vinden en ontsnappingspogingen in de toekomst te voorkomen. Hamsters zullen om de volgende redenen proberen uit hun kooi te ontsnappen:

  • Ze voelen zich niet comfortabel in hun huis.
  • De kooi staat op een lawaaiige of drukke plek.
  • De kooi is niet ruim genoeg.

Als u denkt dat een van de bovengenoemde redenen uw hamster heeft laten verlangen om ergens anders onderdak te zoeken, dan is het misschien tijd om de kooi van uw hamster te verbeteren. Een kooi met meer ruimte is natuurlijk comfortabeler voor uw hamster. Koop een kooi met wieltjes om uw hamster gemakkelijk naar een rustigere plek in het huis te verplaatsen.

Hamsters kunnen ook ontsnappen via een niet goed afgesloten of niet goed sluitende kooideur. Het verstevigen van de deur met bijvoorbeeld clips kan helpen toekomstige ontsnappingen te voorkomen.

6 tips om een weggelopen hamster terug te vinden

De meeste hamsters zullen worden teruggevonden. Het is hierbij van belang geduldig en kalm te blijven uw hamster is waarschijnlijk nog steeds in de buurt.

1. Zoek ‘s avonds

Hamsters zijn nachtdieren (wat betekent dat ze overdag slapen en voornamelijk ‘s nachts actief zijn). Overdag zal uw hamster zich terugtrekken in zijn slaapplekje en daar de hele dag willen blijven. Tenzij u uw hamster toevallig ergens onder de bank tegenkomt tijdens het schoonmaken, is de kans daarom klein dat u uw hamster overdag zult vinden.

2. Een snack is onweerstaanbaar

Laat de favoriete snacks van uw hamster achter in hoeken van de kamer (of kamers) waar u denkt dat uw hamster zich kan bevinden en controleer op een later moment of er iets van gegeten is. Banaan is heel geschikt om een hamster mee te lokken. U kunt ook wat nestmateriaal samen met wat lekkers in een schoenendoos of op een ander gezellig plekje leggen. Uw hamster zal deze geïmproviseerde woning misschien gebruiken om een dutje te doen. Controleer overdag regelmatig of er van de snack is gesnoept.

3. Doe de lichten uit

U kunt uw hamster misschien aanmoedigen in actie te komen als u de ruimte verduistert. Doe als het begint te schemeren de lichten uit en ga met een zaklamp in de hand rustig zitten als u uw hamster in de kamer heeft gehoord.

4. Op zoek naar pootafdrukken

Strooi bloem of maïzena in deuropeningen of voor vermoedelijke schuilplaatsen van uw hamster. Als uw hamster door de poeder wandelt zal hij of zij een spoor van pootafdrukken achterlaten. Dit kan een aanwijzing geven over welke richting uw huisdiertje op is gegaan.

5. Stop en luister

Hamsters maken kenmerkende geluiden zoals piepen of snuffelen. Luister aandachtig in een stille kamer. Als u knapperige snacks als lokmiddel heeft achtergelaten, luister dan naar het geluid van knabbelende tandjes of voedsel dat op de vloer valt.

6. Ga high-tech

Heeft u een beveiligingscamera of babyfoon, zet deze dan op de vloer om te zien of u uw ontsnapte hamster in beeld kunt krijgen. Als u de locatie van uw hamster heeft beperkt tot één of twee kamers, kunt u meerdere camera’s opstellen om verschillende hoeken vast te leggen.

Zelf de weg terug naar huis vinden

Soms keren hamsters uit zichzelf terug naar hun kooi. Zet de kooi op de vloer met het deurtje open, voorzien van vers voedsel. Uw avonturier zal misschien vanzelf naar huis terugkeren. Uiteindelijk zal uw hamster honger krijgen en misschien plotseling opduiken, dus wees voorbereid.

Veilige hamsterkooi

Het is natuurlijk het beste om te voorkomen dat een hamster uit zijn kooi kan ontsnappen. Maar er is meer nodig dan alleen het versterken van het deurtje om de kooi ontsnappingsbestendig te maken. Hamsters moeten zich veilig en geborgen voelen in hun huis, met voldoende ruimte om te graven en te verkennen. Hamsterkooi Qute van Omlet biedt veel ruimte om te slapen en te spelen, en heeft gebruiksvriendelijke functies die het verzorgen van uw hamster nog leuker en makkelijker maken.

De plek van de hamsterkooi is belangrijk. Zet de hamsterkooi op een locatie zonder tocht en lawaaiige activiteiten, maar wel in een gemeenschappelijke ruimte zodat uw hamster zich onderdeel van het gezin voelt. Hamsterkooi Qute heeft het uiterlijk van een modern meubelstuk dat goed past bij vrijwel elke interieurstijl.

Onder toezicht spelen buiten de hamsterkooi

Laat uw hamster genieten van tijd buiten de kooi met een speelruimte vol hamsterspeeltjes. Zorg ervoor dat de speelruimte die u maakt of koopt geschikt is voor het formaat van uw hamster. Kleinere hamstersoorten hebben een omheining met kleinere mazen nodig dan grotere hamstersoorten. Wees creatief en maak een doolhof voor uw hamster van kartonnen dozen of papieren buizen, of bouw een hindernisbaan van houten blokken of andere voor hamsters geschikte materialen.

Omlet en uw hamster

Zoals al onze producten voor huisdieren is hamsterkooi Qute van Omlet ontworpen om u dichter bij uw huisdier te brengen. Qute is eenvoudig schoon te maken, past bij elk interieur en zorgt ervoor dat uw hamster zich veilig en geborgen voelt, waardoor de behoefte om een ander onderkomen te zoeken wordt beperkt. Heeft u een Qute hamsterkooi, dan is het eenvoudig om te voorkomen dat een hamster ontsnapt en te genieten van de interactie met uw huisdier.

Jongen speelt met zijn hamster in uitneembare lade van Omlet Qute hamsterkooi

This entry was posted in Hamsters


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *