Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Omlet blog

Een ontsnapte hamster terugvinden

Heeft u ooit meegemaakt dat u wilde controleren hoe het met de hamster gaat, en tot de ontdekking kwam dat iemand per ongeluk het deurtje van de kooi heeft laten openstaan en Hampie op ontdekking is uitgegaan..?

Probeer rustig te blijven. Het is misschien een klein diertje maar het is niet zo lastig om hem terug te vinden als u waarschijnlijk denkt!

Volg onderstaande tips en hopelijk vindt u uw huisdier binnen no time!


1 – Zoek ‘s nachts

Hamsters zijn nachtdieren. Overdag zullen ze waarschijnlijk een hoekje opzoeken waar ze rustig kunnen slapen. De kans dat u uw hamster ‘s nachts terugvindt is groter omdat ze dan op ontdekkingstocht gaan in hun nieuwe omgeving.

2 – Ze kunnen een lekkernij niet weerstaan

Leg de favoriete snacks van uw hamster in de hoeken van de kamer (of kamers) waarin u vermoedt dat uw hamster zich begeeft. Controleer of ervan wordt gegeten. Banaan is een geschikte snack om uw hamster mee te verleiden.

3 – Doe het licht uit

Hamsters zijn meer geneigd uit hun schuilplaats te komen als de ruimte donker en stil is. Ga in de donkere ruimte zitten en luister of u de hamster misschien hoort.

4 – Zoek als een ware detective naar voetsporen

Strooi wat bloem in de ruimte waarin u denkt dat uw hamster zich begeeft en kijk of u pootafdrukjes ziet!

5 – Stop en luister

Denkt u te weten in welke ruimte uw hamster zich schuilhoudt? Zet dan de tv uit en luister. Misschien kunt u het geluid van de kleine hamstervoetjes horen op de houten vloer.

6 – Zelf de weg naar huis vinden

Soms weten hamsters zelf hun weg terug naar huis te vinden. Laat daarom hun kooi met het deurtje open op de grond staan en leg hier vers voer in. Uiteindelijk zal uw huisdier honger krijgen en terugkeren wanneer u het het minst verwacht!

Om te voorkomen dat een hamster ontsnapt is het belangrijk om te allen tijde het kooideurtje dicht te houden. De Qute hamsterkooi is een bijzonder veilig onderkomen voor uw huisdier. Klik hier voor meer informatie.

This entry was posted in Huisdieren


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *