Omlet blog

Een kippenhok klaarmaken voor de winter

Een kippenhouder en haar hond buiten in de sneeuw met een Eglu kippenhok

De temperatuur begint al flink te dalen, het wordt steeds vroeger donker en over een paar weken zal het alweer gaan vriezen. De gedachte aan de frisse lucht en het geluid van gevallen bladeren onder uw voeten klinkt voor sommigen misschien aantrekkelijk, maar de eerste tekenen van de winter zorgt er voor veel mensen die kippen houden voor dat ze zich zorgen gaan maken over hun dieren.

Daarom is het nu tijd om actie te ondernemen! Maak uw kippenhok klaar voordat het echt koud begint te worden zodat u zich er geen zorgen over hoeft te maken of uw kippen het tijdens de winter wel warm genoeg zullen hebben.

Dit zijn onze tips voor het klaarmaken van uw kippenhok voor de winter…

Zet het kippenhok dichter bij het huis

Dit is een eenvoudige stap die ervoor zorgt dat het makkelijker voor u is om voor uw kippen te zorgen en te controleren hoe het met ze gaat. Kies voor een lichtgewicht kippenhok met wielen, zoals de Eglu, zodat u het hok nog makkelijker door de tuin kunt verplaatsen.

Een Eglu kippenhok bedekt met sneeuw

Verruil uw houten kippenhok voor een Eglu

Het grootste voordeel van het Eglu Cube in de winter is de dubbelwandige isolatie van dit kunststof kippenhok. Dit werkt op dezelfde manier als dubbele beglazing waarbij een dubbele barrière wordt gecreëerd tussen de koude buitenlucht en de lucht binnen. De lucht tussen de dubbele wanden van de Cube is een slechte geleider waardoor de temperatuur binnenin het hok constant blijft. Kippen kunnen zichzelf goed warm houden dus alles wat u hoeft te doen is het hok sluiten nadat uw kippen ‘s avonds op stok zijn gegaan. 

Autodoor

…en om er zeker van te zijn dat de deur van uw kippenhok altijd is gesloten na zonsondergang, zelfs als u niet thuis bent, is er de automatische kippenhokdeur voor de Eglu Cube en houten kippenhokken. U kunt de timer instellen om de deur op een bepaald tijdstip te laten sluiten of gebruik maken van de lichtsensor. De Autodoor werkt op batterijen en is getest bij temperaturen van -10 graden.

Een ander voordeel van de Autodoor is dat de deur weer opent als het ‘s ochtends licht begint te worden. U kunt dus naar uw werk vertrekken voor zonsopgang en de Autodoor zal uw kippen voor u naar buiten laten. Of u kunt in het weekend uitslapen zonder de kou in te moeten om uw kippen uit hun hok te laten!

“Het wordt weer vroeger donker en ik ben heel blij dat ik weet dat mijn kippen veilig in hun hok zitten en de Omlet Autodoor achter ze sluit. De Autodoor geeft me gemoedsrust, vrijheid en de kans om uit te slapen! Een echte aanrader!” – Hayley’s Lottie Haven

Rendekzeilen

Kippen kunnen goed tegen de kou maar ze houden er niet van om nat te worden. Als ze in de ren zijn kunt u ze met onze transparante dekzeilen beschermen tegen de regen. Verkrijgbaar in verschillende makten om bij uw ren te passen. De transparante dekzeilen beschermen uw kippen tegen de wind en regen zodat ze ook bij slecht weer gebruik kunnen blijven maken van hun ren. 

Een close-up van een Eglu kippenhok in de buitenlucht

Thermodekens en -hoezen

Als de temperatuur meerdere dagen onder het nulpunt daalt kunt u uw kippen met onze thermodekens- en hoezen beschermen tegen de kou. Zwakkere en oudere kippen zullen deze extra bescherming zeker waarderen.

Hentertainment

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw kippen zich niet gaan vervelen als ze door het slechte weer niet uit hun ren kunnen. Een zitstok geeft ze een plek om buiten te roesten terwijl ze worden beschermd door de rendekzeilen. Hetzelfde geldt voor de Chicken Swing kippenschommel, die voor urenlang vermaak zal zorgen en makkelijk kan worden opgehangen in de ren. De Peck Toys en Caddi snackhouder verrijken de leefomgeving van uw kippen en geven als beloning een stroom van snacks.

Extra’s

Voorkom dat het drinkwater van uw kippen bevriest met een drinkbakverwarmer. Ook is het aanbevolen om uw kippen extra legkorrels en snacks te geven omdat ze extra energie nodig hebben om zichzelf warm te houden in de winter.

This entry was posted in Kippen


One reply on “Een kippenhok klaarmaken voor de winter”

Felix van Dijk schreef:

Interessant artikel met bruikbare tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *