Omlet blog

15 aanwijzingen dat uw kat van u houdt

Katten hebben de reputatie wat afstandelijk te zijn, maar dat komt omdat ze vaak vergeleken worden met honden. Ze zullen je misschien niet blaffend bij de voordeur begroeten, of kwispelen, maar katten zijn zeker in staat om een sterke band op te bouwen met hun eigenaar. En die subtiele manier waarop ze affectie tonen is natuurlijk een van hun charme.
15 aanwijzingen dat jouw kat van je houdt.

1. …u komt begroeten als u de deur opent.

Een miauw om u welkom te heten, een recht opstaande staart en naar u toekomen als u thuiskomt… als dat geen teken is dat uw kat blij is, dan weten we het ook niet meer! Sommige katten kunnen zelfs haarfijn aanvoelen dat u bijna thuiskomt en zullen u opwachten bij de deur of in de vensterbank. Vraag aan iemand die thuis is of hij of zij aan uw kat kan merken of u op het punt staat om thuis te komen.

2. …het fijn vindt om te worden geaaid.

Hoewel sommige katten het fijn vinden om door iedereen geaaid te worden, zijn er ook veel katten die dit helemaal niet fijn vinden. Als uw kat afstand houdt wanneer een over-enthousiaste onbekende hem wil aaien of op een andere manier duidelijk maakt dat hij niet wil worden geaaid, maar dit wel van u aanvaardt, dan is dit duidelijk liefde.

3. ..u verzorgt.

U zult het misschien niet echt aangenaam vinden om door de schuurpapier-tong van uw kat te worden gelikt, maar het is wel een duidelijk teken van genegenheid. Het betekent dat uw kat u ziet als familie.

4. u aanstaart.

Als uw kat u aanstaart zonder weg te kijken dan betekent dit dat hij zich helemaal op zijn gemak voelt (of wil laten weten dat het tijd is om het etensbakje bij te vullen). Langzaam knipperen is ook een goed teken. Een kat zal staren normaal gezien opvatten als en teken van agressie en daarom wegkijken (of wegrennen). Als uw kat u liefdevol aankijkt, zie dit dan als een groot compliment!

5. …u kopjes geeft.

Katten geven mensen en meubels (even) graag kopjes. Maar als uw kat u vol overgave kopjes geeft dan is dit een teken van genegenheid. Het betekent zeker niet alleen dat hij eten wil!

6. …u verrassingen brengt.

Oké, dit is nu niet per se de meest aangename gewoonte, maar het cadeau doen van een knaagdier – dood, halfdood of springlevend – is volgens sommige mensen een teken dat uw kat zich veilig voelt en zich bij u thuis voelt. Anderen zijn van mening dat dit moet worden opgevat als een teken van affectie. Of zoiets. Het is iets wat een moederkat zou doen voor haar kittens, om ze te leren hoe ze met een prooi moeten omgaan.

7. …veel miauwt.

Er wordt aangenomen dat katten een speciale miauw voor mensen hebben. Als uw kat zeer vocaal is als u in de buurt bent, dan probeert uw huisdier u te vertellen hoeveel hij van u houdt.

8. …zijn staart omhoog houdt en trilt.

Als uw kat naar u toe komt lopen met een trillende, rechtopstaande staart, dan laat hij u weten hoe verheugd hij is u weer te zien. Soms zal dit zijn omdat hij weet dat het etenstijd is maar vaak is het gewoon een teken van affectie.

9. …bij u op schoot in slaap valt.

Katten zijn altijd op hun hoede en kiezen hun slaapplek daarom zorgvuldig. Als ze u uitkiezen als slaapplek dan is dit een teken dat ze u volledig vertrouwen.

10. …u zijn achterwerk toont.

Katten hebben geur klieren op hun achterste, een soort katten ID. Als uw kat zijn achterwerk presenteert dan betekent dit dat hij u als vriend ziet. Voel u niet verplicht om dit gedrag te beantwoorden.

11. …zijn buik presenteert om te aaien

Een kat dit op zijn rug rolt en u uitnodigt om zijn buikje te aaien voelt zich helemaal op zijn gemak. Hij ziet u als vriend en speelmaatje. Toch kan het zijn dat er nagels worden gebruikt bij het buik-kietel spelletje dat volgt, dus wees voorzichtig!

12. …spint!

Katten spinnen voor hun kittens en voor hun mensenvrienden. Voor niemand anders.

13. u zachtjes bijt.

De zachte beetjes van een vriendelijke kat is helemaal wat anders dan een agressieve bijt. Sommige katten gebruiken deze orale groet om de band met hun mens te versterken. Sommige mensen staan dit echter niet toe, zelfs niet als het maar zacht is. Als uw kat te enthousiast wordt kan het namelijk niet fijn aanvoelen.

14. …u overal achtervolgt.

Als u kat dit doet als buiten etenstijden, dan is dit een teken van pure affectie. Uw kat wil gewoon bij u zijn. Sommige katten doen dit zelfs als u buiten bent en veel katten vergezellen u maar wat graag in bed. Als u dit eenmaal toelaat is deze gewoonte lastig te doorbreken!

15. u kneedt.

Er wordt aangenomen dat het masseren met de voorpootjes stamt van de tijd dat een kat een kitten was, om zo de melkstroom van hun moeder te bevorderen. Als uw kat dit bij u doet is dit een teken van affectie en vertrouwen. Liefde, met andere woorden!

Omlet en de liefde van jouw kat

Bij Omlet twijfelen we niet aan de liefde van katten voor hun mens – ook al laten ze dat misschien een beetje anders zien. Daarom ontwerpen wij producten voor katten die niet alleen tegemoetkomen aan de verschillende persoonlijkheden, maar ze ook in het zonnetje zetten. Van knusse kattenmanden, tot fijne dekens voor katten en duurzame krabpalen: Omlet heeft een groot assortiment met innovatieve producten waar jouw grote liefde van zal gaan houden.

This entry was posted in Katten


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *