Omlet blog

Wat is de beste plek voor een hondenmand?

Honden hebben graag een eigen mand. Maar er is natuurlijk een groot verschil tussen een oude deken in een tochtige hoek en een degelijke mand op de optimale plaats in huis.

Als een hond geen eigen slaapplek of slaapbenodigdheden heeft, zal hij zelf verschillende plekken in huis uitproberen in zijn zoektocht naar een aangename plek om te slapen. Alleen wanneer u uw hond een degelijke mand geeft zal hij zich settelen. Maar zelfs dan kan een hond nog rusteloos zijn en zoeken naar een betere plek. Als uw hond ‘s nachts veel ronddwaalt in huis en op verschillende plaatsen slaapt, dan kan dit zijn omdat uw huisdier op zoek is naar een geschiktere slaapplek.

De eerste stap is dan om een goed hondenbed aan te schaffen. Er zijn verschillende goede opties verkrijgbaar zoals de Fido hondensofa, de Fido Nook en meer. Al deze bedden zijn ontworpen om honden de perfecte slaapplek te bieden.Toch is het ook belangrijk om na te denken over de beste plek om het hondenbed neer te zetten.

De beste – en slechtste – plekken voor een hondenmand

  • De hondenbench lijkt een voor de hand liggende keuze, als dit de plek is waar uw hond naar toe gaat om te ontspannen.
  • Als uw hond zelf al een favoriete slaapplek in huis heeft gekozen, zet de hondenmand dan gewoon op deze plaats (als dit praktisch is).
  • Zet de mand op een tochtvrije plek en uit de buurt van de verwarming (ook vloerverwarming) en haardvuur.
  • Een hoek, of ten minste tegen een muur, is vaak de beste plaats. Dit geeft een gevoel van geborgenheid. De mand in het midden van een ruimte zetten draagt niet bij aan een goede nachtrust.
  • Zet de mand niet in het midden van en ruimte of op een rumoerige plek. Honden zijn graag bij mensen in de buurt, maar als ze proberen te slapen willen ze niet voortdurend worden gestoord.
  • Zet de mand ook niet in een kamer waar weinig gebruik van wordt gemaakt. Honden blijven graag in de buurt van hun roedel.
  • Als uw hond eraan gewend is om bij u in de slaapkamer te slapen, zet het nieuwe hondenbed dan hier neer. Het enige wat u nu nog hoeft te doen is uw hond ervan overtuigen dat zijn bed een betere slaapplek is dan uw bed!

Bij het vinden van de beste plek voor de hondenmand is het van belang een balans te vinden tussen de nood aan een rustige plek voor uw huisdier en zijn even sterke wens bij u in de buurt te zijn. Sommige hondenrassen hebben sterker de behoefte bij u te zijn dan andere. Als u uw hond in de slaapkamer wilt laten, overleg dit dan altijd met uw partner. Niet iedereen vindt het prettig dat de hond naast hem of haar ligt te snurken!

De beste plek voor de hondenmand hangt dus af van uw woning, uw hond en de huisgenoten. Eén ding staat vast – een hond tevreden zien slapen in zijn eigen bed is uiterst aangenaam om naar te kijken.

This entry was posted in Honden


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *