Omlet blog

Zijn jouw kippen gelukkig in hun houten hok?

Kippen op stok in een houten kippenhok

Zijn jouw kippen gelukkig in hun houten hok? Is jouw kippenhok sterk genoeg om het nog een winter vol te houden? Is het tijd dat je je hok een upgrade geeft? Dit zijn allemaal vragen die kippenhouders stellen als ze erachter komen dat het houten hok misschien niet helemaal meer voldoet, vooral in aanloop naar een nieuw, koud seizoen. Doe deze korte quiz en kijk of jouw houten kippenhok opgewassen is tegen het winterse weer.

Hout absorbeert water. Is het hok in de winter zwaarder en moeilijker te verplaatsen?

A = Ja, of ik word minder sterk of mijn kippenhok is inderdaad zwaarder in de winter.

B = Ja, maar ik los dit op door iemand te vragen het kippenhok voor me te verplaatsen.

C = Ik heb het opgegeven het kippenhok te verplaatsen.

D = Nee, ik ben de hele zomer bezig geweest met het schuren en lakken van mijn kippenhok.

Heb je kokend water over de sloten moeten gooien om ze open te krijgen?

A = Ja, ik heb een ontdooiingskit voor het kippenhok.

B = Water koken klinkt eenvoudiger dan de baksteen die ik gebruik om het kippenhok open te krijgen.

C = Ik smeer wekelijks trouw vet op de grendels en scharnieren van mijn kippenhok om ervoor te zorgen dat ze soepel blijven werken.

D = Ik heb zorgvuldig berekend hoe ik mijn kippenhok neer moet zetten om optimaal gebruik te maken van de ochtendzon zodat de grendels ontdooid zijn tegen de tijd dat ik buiten kom. Op bewolkte dagen moet ik de waterkoker gebruiken.

Is het houten kippenhok gegroeid tijdens de laatste winter?

A = Ja, de deuren lijken te groot voor de frames en niets gaat meer fatsoenlijk open en dicht.

B = Ja, alle panelen lijken te zijn uitgezet en ik maak me zorgen wat er gebeurt als ze weer krimpen, want ik heb de extra ruimte opgevuld met een paar extra kippen

C = Het ziet er over het algemeen oké uit, maar sommige delen sluiten niet zo goed aan als eerst.

D = Nee, het lakken en afdichten houdt het kippenhok intact.

Lekt het dak?

A = Ja, ik heb het een aantal keer gemaakt dit jaar, maar het lekt alweer.

B = Ja, maar dit is de eerste keer en ik denk dat ik het makkelijk kan repareren.

C = Nee, er zijn geen duidelijke lekkages.

D = Mijn houten hok is gloednieuw, dus ik verwacht er geen problemen mee deze winter.

Is het vochtig en koud in het kippenhok?

A = Ja, het voelt koud en het nestmateriaal wordt snel vochtig.

B = Het is een beetje koud, maar mijn kippen gaan tegen elkaar aan zitten om het warm te krijgen.

C = Ik heb geen problemen met vocht en mijn kippen gedragen zich oké.

D = Het hok blijft ‘s avonds warm als ik de deur sluit, en mijn kippen zijn overdag buiten.

Heb je afgelopen zomer last gehad van bloedluis?

A = Ja, ik moest het kippenhok schoonmaken tegen bloedluis en mijn kippen regelmatig behandelen . Ik zie nu alweer op tegen de volgende uitbraak.

B = Niet meer dan anders. Dat hoort bij kippenhouden en ik ben er inmiddels aan gewend.

C = Ik heb een beetje last gehad van bloedluis, maar dit was te overzien.

D = Bloedluis was het afgelopen jaar geen probleem voor mij.

Hoeveel tijd kost het om het kippenhok schoon te maken?

A = Het is een dagtaak waar ik een hekel aan heb, dus het wordt niet zo vaak schoongemaakt in de winter.

B = Het kost tijd, vooral in de winter, maar ik weet dat mijn kippen het waarderen.

C = Het kost een paar uur, maar het hele gezin helpt mee.

D = Het kost me niet zo veel tijd; ik heb de juiste middelen.

De resultaten…

Voornamelijk A = Als je vaak problemen hebt met je houten kippenhok, zoals bloedluis, een lekkend dak, of slechte ventilatie dan is het zeker tijd om te upgraden naar een kunststof kippenhok. Het houden van kippen in de winter hoeft niet lastig te zijn of intensief. Kunststof kippenhokken houden je kippen het hele jaar comfortabel, droog en vrij van bloedluis.

Mostly Bs = Voornamelijk B = Je houdt het houten kippenhok dapper overeind en bent vastberaden de reparaties aan het houten kippenhokuit te voeren. Maar de vraag blijft: zijn je kippen gelukkig in hun houten hok? Houd vocht en tocht goed in de gaten, want dit is erg gevaarlijk voor kippen – vooral voor de wat oudere toomleden.

Voornamelijk C = Je hebt veel ervaring met houten kippenhokken en de potentiële problemen die ze veroorzaken en het onderhoud dat ze nodig hebben. Maar er zijn genoeg redenen om niet te kiezen voor een houten kippenhok en om de overstap te maken van een houten kippenhok naar een kunststof kippenhok. De schoonmaak, het comfort en de hoeveelheid werk zullen verminderen als je het hok upgrade naar een kunststof variant.

alle houten kippenhokken gaan rotten en dat het onderhoud slechts een tijdelijke oplossing biedt tot het hok met de elementen in aanraking komt. Als je hebt geïnvesteerd in een houten kippenhok en geen overstap wil maken naar een hok van kunststof, overweeg dan wat upgrades die weerbestendig zijn, zoals een Automatische deur voor het kippenhok om de kippen comfortabel te houden in de kou.

Upgrade met Omlet

Overleef het winterweer niet alleen, maar floreer tijdens de koude maanden. Met onze lijn kunststof kippenhokkenzitten de hennen warm, droog en comfortabel, wat het weer ook doet. Het Eglu Cube kippenhok is ontworpen om onderdak te bieden aan een grote toom tijdens de kille maanden. En met accessoires, zoals de Autodoor, kun je instellen dat de toom tijdens de warmere dagdelen naar buiten kan, om ze vervolgens ‘s avonds lekker in te stoppen in een goed geventileerd en tochtvrij hok. Ontdek dat kippenhouden in de winter geen klus moet zijn, maar gewoon een nieuw seizoen is om van je toom te houden.

Gelukkige, gezonde kippen in hun Eglu Cube kippenhok van Omlet

This entry was posted in Kippen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *