Recept voor bananenbrood
Ingrediënten:
- 4 middelgrote bananen, 3 om te pureren, 1 voor bovenop het brood
- 220g volkorenbloem
- 1/2 tl bakpoeder
- 240g fijne kristalsuiker
- 125g zachte boter
- 2 eieren
- 1 tl vanille-extract/pasta
- Suiker voor bovenop het brood
Geïnspireerd op het Lord Lucy’s Banana Bread Recipe
Instructies:
- Pureer drie bananen en zet apart.
- Zeef de bloem en bakpoeder in een grote kom.
- Meng in een aparte kom de zachte boter met de suiker. Voeg de eieren een voor een aan het mengsel toe.
- Schep er de bloem er dooor als alle natte ingrediënten gemengd zijn tot een gladde massa. Probeer het niet teveel te mixen.
- Meng de gepureerde bananen voorzichtig door het mengsel samen met het vanille-extract.
- Giet het mengsel in een broodvorm of ovenschaal naar keuze. Snijd de laatste banaan in de lengte door midden en decoreer hiermee de bovenkant van het mengsel.
- Bak het brood in een voorverwarmde oven ongeveer 1 uur op 165 graden.
- Haal het brood uit de oven als het goed doorbakken is en een mooie gouden kleur heeft. Laat het brood afkoelen en geniet ervan!
This entry was posted in Recepten