Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Omlet blog

Omlets ei-genwijze eiergids

Eieren zijn geweldig en enorm lekker. En dan te bedenken dat een hen een ei in slechts 24 uur produceert. Dit is een overzicht van onze blogs over eieren, waardoor u ze misschien nog wel meer zal gaan waarderen!

Waarom hebben kippeneieren verschillende kleuren?

De voorouder van alle kippen is het rode kamhoen (Gallus gallus, ook bankivahoen genoemd), een vogelsoort uit Zuidoost-Azië. De eieren van het rode kamhoen hebben een crèmewitte schaal. Zoals iedereen die kippen houdt weet, kunnen de schalenVerder lezen


Hoe leggen kippen eieren?

Het proces van het leggen van een ei begint in de ogen van een kip. Zonlicht dringt het oog binnen en activeert de pijnappelklier, een lichtgevoelige klier…. Verder lezen


Gids voor het uitbroeden van kippeneieren

Zolang uw kippen eieren leggen, kunt u hen het hele jaar door bevruchte eieren laten uitbroeden. Traditioneel is echter de lente de populairste tijd van het jaar om dit te doen. Zelf kippeneieren uitbroeden is een enorm leuk en lonend proces… Verder lezen


Warrom verstoppen kippen hun eieren en hoe dit te voorkomen?

Als u kippen houdt in uw tuin, dan bent u vast gewend geraakt aan uw ochtendroutine: wakker worden, een kop koffie drinken en dan de verse eieren van uw kippen verzamelen. Het is natuurlijk een onaangename verrassing als u… Verder lezen


Nog geen genoeg van eieren? Download en print deze kleurplaat – leuk voor alle leeftijden!

This entry was posted in Kippen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *