Omlet blog

Dingen om thuis te doen met uw huisdieren en kinderen

BAK IETS VOOR UW HUISDIEREN 

Dit is de perfecte tijd om de keuken in te gaan en iets te maken voor uw huisdieren. Wat dacht u van hondvriendelijke pannenkoekjes? Of deze homemade hamstersnacks? Zorg er wel altijd voor dat het recept dat u kiest geschikt is voor huisdieren en geef uw huisdieren met mate snacks.

BEDENK NIEUWE SPELLETJES VOOR DE KAT

Maak gebruik van alle vrije tijd die u nu heeft en speel uitgebreid met uw kat. Veel oudere katten zullen hun eigen spelletjes hebben ontwikkeld waarmee ze zich bezig houden, maar iets nieuws zullen ze waarschijnlijk ook leuk vinden. Ergens op moeten jagen is eigenlijk altijd wel een hit. Voorwerpen die snel en onverwacht bewegen zullen zeker de aandacht van uw kat trekken. Bind bijvoorbeeld veren aan een touwtje en beweeg deze over de vloer zodat uw kat in actie moet komen.

LEER UW HOND EEN NIEUW TRUCJE

Er wordt gezegd dat je een oude hond geen nieuwe kunstjes kan leren, maar dat is niet waar. Met de juiste aanmoediging kan een hond zijn hele leven lang nieuwe dingen leren. En het is tegelijk een mooie manier om samen tijd door te brengen.

Wat dacht u van uw hond op commando leren blaffen of ‘dood’ leren spelen. Leren apporteren is ook altijd een hit. Op YouTube zijn er allerlei tutorials te vinden over het leren van trucjes aan een hond, dus vul uw zakken met beloningen en ga aan de slag. Als u weer tijd met vrienden en familie kunt doorbrengen heeft iets leuks om te laten zien!

ZAKGELD

Vervelen de kinderen zich? Dan is dit een goed moment om ze het kippenhok schoon te laten maken in ruil voor zakgeld. De Eglu kippenhokken zijn heel makkelijk schoon te maken, iedereen die lang genoeg is zal dit klusje binnen een handomdraai hebben geklaard. Laat uw kinderen de verse eieren verzamelen en maak een heerlijke lunch.

ZELFGEMAAKTE SPEELTJES VOOR KONIJNEN 

In onze shop zijn er allerlei speeltjes voor konijnen te verkrijgen. Maar u kunt ook zelf speeltjes maken met dingen die in de tuin en in huis te vinden zijn.

Zoek een wilgenboom en verzamel takjes om een bal van te maken. Konijnen knabbelen hier graag aan en zullen er graag mee spelen.

Met een oude handdoek of spijkerbroek kunt u een lappenpop voor uw konijnen maken. U kunt uw creativiteit erop loslaten of brede stroken maken en hier knopen in leggen. Uw konijnen kunnen hier mee spelen en het verder uit elkaar trekken. Haal het speeltje wel bij uw konijnen weg als het te verscheurd begint te raken, omdat het niet gezond is als ze de stof binnenkrijgen.

BOUW EEN DOOLHOF VOOR HAMSTERS

Hamsters zijn dol op rennen klimmen. Het is dan ook leuk om een doolhof met obstakels voor uw hamster te maken. Begin met het kiezen van een veilige plek in huis waar uw hamster vrij kan rondlopen, uit de buurt van andere huisdieren en open deuren. Het kan een goed idee zijn om het doolhof in een ren voor hamsters op te zetten, of een op een andere manier afgebakend gebied. Zorg er wel altijd voor dat er niets kan vallen en de hamster zich niet kan bezeren.

Met Lego kunnen allerlei leuke obstakels worden gemaakt. Maak gebruik van houten ijsstokjes om een trap te maken om op te klimmen. Gebruik alleen schone stokjes en niet-giftige lijm. Met lege keukenrollen en wc-rolletjes kunnen spannende sluipgangen worden gemaakt waarin uw hamster zich kan verstoppen.

Verstop snacks op verschillende plaatsen om uw hamster aan te moedigen op ontdekking uit te gaan! Begin klein om te achterhalen welke dingen uw hamster het leukste vindt, en bouw op basis hiervan het parcours verder uit.

PHOTOSHOOT

Goede foto’s van huisdieren maken is een kunst. Experimenteer met verschillende locaties. Zet ze bijvoorbeeld voor een witte muur in huis voor een ware studio shoot, of fotografeer ze in volle actie in de tuin. Als uw huisdier kleding accepteert dan kunt u ze in verschillende outfits en grappige hoedjes laten poseren. Misschien is dit wel een goed moment om een Instagram account voor uw huisdier te beginnen om met de wereld te delen hoe schattig hij of zij is! Lees hier onze tips voor het maken van foto’s van dieren.

ABSTRACTE POTEN KUNST

Laat de creativiteit van uw hond de vrije loop en laat hem of haar een waar kunstwerk maken. Gebruik hiervoor niet-giftige, huisdier-veilige verf op waterbasis en doe dit op de poten van uw hond. Leid uw hond met wat snacks naar een wit stuk canvas en laat hem/haar hier over lopen. Een waar kunstwerk als resultaat! Houd water bij de hand om de poten schoon te maken als u tevreden bent over het resultaat. Dit is waarschijnlijk het beste om buitenshuis te doen, hoewel poten op het tapijt ook wel wat hebben..

This entry was posted in Huisdieren


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *