Omlet blog

10 hacks voor katteneigenaren

Kat liggend op Omlet Maya kattenmand in de kleur pistachegroen

1.

Als uw kat te snel eet, dan kan het helpen de voerbak te vervangen door een groot, ondiep bord. Dit zal voor een aanzienlijke vertraging in het eettempo zorgen, omdat uw kat zo minder grote hoeveelheden voedsel in een keer kan eten, wat de kans verkleint dat het voedsel weer omhoog komt.

2.

Als u de indruk heeft dat uw kat niet voldoende drinkt, zet de dan waterbak op een andere plek dan het voerbakje. In het wild drinken katten niet waar ze eten, om te voorkomen dat het vlees het water besmet. Deze gewoonte leeft soms ook nog bij huiskatten.

3.

Geeft uw kat kopjes aan uw laptop of gaat hij op het toetsenbord te zitten terwijl u vanuit huis probeert te werken? Geef uw huisdier dan het meest geliefde kattenspeeltje aller tijden, een kartonnen doos! Plaats de doos op uw bureau en de meeste katten zullen geen aandacht meer voor u hebben.

4.

Probeer eens om wat snacks die u aan uw kat geeft in te vriezen. De ongebruikelijke textuur en temperatuur van de traktatie stimuleren weer andere zintuigen van uw kat en zullen uitdagen tot spelen. Dit is vooral goed in de zomer, omdat het dan ook een verkoelend effect heeft.

5.

Als u uw kat van het aanrecht, een nieuwe bank of een dure bijzettafel wilt houden, plak dan wat dubbelzijdig plakband op de plekken (voorzichtig met de dure houten bijzettafel..) waar de scherpe nagels van uw kat schade veroorzaken. Katten hebben een hekel aan plakband en zullen deze plekken gaan vermijden. U kunt de tape dan weer verwijderen.

6.

De beste manier om kattenhaar in huis te vermijden, is door uw kat regelmatig te borstelen. Het vermindert niet alleen ongewenst haarverlies, maar het voorkomt ook klitten en haarballen. Kies een borstel die past bij het haartype van uw kat en maak er een aangenaam moment van voor uw kat.

7.

Om haren van vloerkleden en bekleding te verwijderen, kunt u een rubberen handschoen aantrekken en over het oppervlak halen. Raamwissers kunnen hier ook voor worden gebruikt.

8.

Bloempotten worden soms gebruikt als alternatieve kattenbak, wat uiteraard niet fijn is voor u en ook niet goed is voor de plant. Om te voorkomen dat je kat de bloempot betreedt, kunt u de aarde bedekken met dennenappels. Dit valt niet echt op, maar zal ervoor zorgen dat uw kat op afstand blijft.

9.

Een van de beste manieren om een binnenkat te laten bewegen, is door hem een plek te geven om te klimmen. Als u niet genoeg ruimte heeft voor een groot klimpaal, maak dan wat boekenplanken die uw kat kan verkennen.

10.

Hoe goed u uw kat ook verzorgt en uw huis en schoon houdt, de kattenmand zal nog steeds een verzamelplek zijn van haar en vuil. Koop daarom een kattenmand  met een hoes die in de machine kan worden gewassen zonder dan deze vervaagt of lelijk wordt. Omlets bolsterbedden met een zeer comfortabel traagschuim matras en zijn de prrrfecte oplossing voor alle katteneigenaren.

Witte ragdoll zittend op een Omlet Bolster kattenmand

This entry was posted in Katten


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *