Omlet blog

Exclusief interview met Jamieleigh van het YouTube kanaal “BirdTricks”

Fotografie door Rachael Baker Photography

 

Hoe en wanneer ben je begonnen met het houden van vogels?

Zoals veel kinderen had ik als kind een parkiet. Ik wist er, net als mijn ouders, niets over. Toen ik 17 was had ik al geen vogels meer gehad sinds de kleuterschool maar mijn vriend wel. Het dwong me als het ware kennis te maken met een wereld waar ik niets van wist, maar wel wilde leren kennen.

Hoe ziet een typische dag er voor jouw parkiet uit?

Ik zou eigenlijk wel willen dat er zoiets als een ‘typische dag’ in mijn leven zou bestaan! Omdat mijn leven zo gevarieerd is, blijft het interessant voor mijn vogels omdat ik zoveel reis. Mijn parkiet heeft al veel staten en hotelkamers gezien, en een van haar favoriete dingen is zelfs het maken van road trips omdat ze het leuk vindt om bij ons in de auto te zitten!

Als we thuis zijn, is het huis van haar en we hebben zelfs buiten een veranda gemaakt waar ze rond kan vliegen. Het schattigste moment van de dag is als ze wakker wordt en naar de woonkamer vliegt om iedereen te begroeten, en ‘s avonds als je merkt dat ze aan het begin van de avond nergens te vinden is omdat ze zich heeft teruggetrokken in de rustigste kamer van het huis om te slapen (we hebben in elke ruimte een klimbomen – en haar openstaande Omlet kooi in de kamer van mijn dochter).

Hoe weet je of een parkiet gelukkig is?

Alle dieren maken geluidjes als ze tevreden zijn – katten spinnen en vogels zingen. Onze parkiet vormt hierop geen uitzondering en ze heeft haar eigen repertoire ‘happy noises’ waar we van zijn gaan houden. Ook vliegt ze dagelijks tourtjes door het huis, wat altijd leuk is om naar te kijken!

Wat is de favoriete beloning van je parkiet?

Zoals het een parkiet betaamt, is ze dol op wat gierst.

Welk advies zou je iemand willen geven die erover nadenkt parkieten als huisdier te nemen?

Stel jezelf de vraag “waarom” je parkieten wil. Maak een lijstje met de redenen waarom en ga na of je het zeker weet. Parkieten kunnen ontmoedigend gedrag vertonen – ze schrikken snel, ze fladderen en ze kunnen hand- en mensenschuw worden als ze niet genoeg interactie hebben, waarna ze vaak aan hun lot worden overgelaten in hun kooi. Veel typische dingen die mensen zien als dingen waar parkieten van houden, zoals spiegeltjes, kunnen in je nadeel werken bij het opbouwen van een band met je vogel.

Wat vind je het beste aan de Geo vogelkooi?

Het voornaamste dat me aantrok tot de Geo kooi is het unieke ontwerp en hoe mooi het in onze woning staat. Ook de stand is fraai, en het past makkelijk in elke ruimte en staat nog eens mooi ook. Uiteraard is voor mij het belangrijkste bij elke parkietenkooi het ontwerp en de materialen, en toen ik vaststelde dat beide aan de veiligheid voldoen, was ik verkocht!

 

This entry was posted in Parkieten


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *