Omlet blog

Een dag in het leven van een kat

Heb je je ooit afgevraagd wat je kat de hele dag doet? In het rijk van de gedomesticeerde dieren zijn er maar weinig die zo’n mysterieuze aantrekkingskracht hebben en zo moeiteloos elegant zijn als een kat. Dutjes domineren en hun nieuwsgierigheid kent geen grens: katten zijn het perfecte voorbeeld als het gaat om balans tussen sierlijkheid en kattenkwaad. Maar om de nuances van een dag uit het leven van een kat goed te kunnen tonen, voelen we dat het maar op één manier kan: vanuit het oogpunt van de kat.

Kat klimt van de Freestyle Klimboom naar een bakje met eten

Zonsopkomst in het kattenrijk

De zon komt op – het moment waarop de wereld nog gehuld is in een deken van stilte en de belofte van een nieuwe dag lonkt. Maar niet voor katten. Nee, wij hebben onze eigen wekker en die gaat precies af wanneer de eerste zonnestralen door de gordijnen komen. Vergeet die zachte duwtjes of rustgevende melodieën; wij geloven in de kracht van aanhoudend miauwen en strategische tikjes van onze poten om onze geliefde dienaren te wekken uit hun slaap. Hangry? Wie, ik? Nee. Ik ben gewoon enthousiast om de dag te beginnen met een symfonie van eisen en klachten.

Het ontbijtbuffet

De zon komt langzaam in het verschiet en het is tijd om te genieten van de belangrijkste maaltijd van de dag: het ontbijt. Maar laat je niet misleiden door onze dierlijke neigingen: wij kennen cuisine als geen ander en hebben een veeleisend smaakpalet dat kan concurreren met dat van een voedselcriticus. Verwacht dat we onze neusjes ophalen voor restjes van gisteren, of iets anders wat niet aan onze hoge normen van culinaire excellentie voldoet. En laat je niet sussen door ons gespin of onze aaibare vacht. In tegenstelling tot honden die weinig kritiek leveren en bijna alles proberen, zijn wij katten echte carnivoren.

De kunst van dutjes doen

Na een goed ontbijt met vlees is het tijd voor het eerste dutje van de dag. Maar vergis je niet: dit is geen doorsnee slaapfeestje. Nee nee, dit is een zorgvuldig gechoreografeerde voorstelling waarin we de meest comfortabele plek van het huis vinden. Of het nu op ons knusse kattenmandje is, in onze hangmat in de klimboom, of jouw net gewassen kleding: dit is de tijd om te rusten als een koning. Stoor ons niet tijdens ons dutje, tenzij je de woede van een chagrijnige kat op je af wil roepen.

Ochtendgymnastiek

Na het ochtenddutje is het tijd voor onze dagelijkse yogasessie. Wist je dat de ‘cat pose’ naar ons is vernoemd? Wij blijven zen tijdens onze flexibele houding en deze mogelijkheid wordt moeiteloos getoond tijdens het strekken. Menig slangenmens is er jaloers op! Maar de realiteit is dat wij strekken om ons fysieke en mentale welzijn te ondersteunen. We hebben veel te doen op een dag – dutten, springen, krabben, dutten, springen – dus het strekken houdt onze spieren soepel en onze geest gestimuleerd. Daarbij komen endorfinen vrij. Mensen zouden dit ook vaker moeten proberen.

We voegen onze rek- en strekbewegingen ook toe aan een andere favoriete bezigheid: krabben. Doe jezelf een plezier en zorg dat er een krabpaal van hoge kwaliteit op een goede plek staat. We gebruiken de bank graag, maar iets met diepe verticale groeven heeft de voorkeur: zo kunnen we op een ultieme manier krabben en strekken.

Spelen en de jacht op het perfecte speeltje

Als de dag vordert, groeit ook onze onverzadigbare honger naar kattenkwaad en chaos. Daarom is het tijd om te spelen en tijdens deze activiteit wordt elk object een potentieel speeltje dat wacht om besprongen te worden. En of we jouw speelgoed gebruiken of dat van onszelf, hangt helemaal van jou af. De meubels zijn prima, maar hier zijn wat suggesties voor superieure alternatieven:

  • Een klimboom voor katten: Wij zijn geboren om te klimmen. Het zit in ons DNA en we voelen ons het veiligst als we hoog zitten. Dus als je onze zintuigen wilt prikkelen, investeer dan in een stevige boom, zoals de Freestyle Klimboom van Omlet. Waarom? Omdat hij aangepast kan worden aan de stijl van elke kat, met eindeloos veel mogelijkheden om te verstoppen, krabben, dutten en spelen.
  • Krabpaal: Onze obsessie om te krabben moet niet afgeleerd worden. Het is een aangeboren instinct dat ons helpt om gezonde klauwen en soepele, lenige spieren te behouden. De beste tip? Gooi een Switch Krabpaal van Omlet in je winkelmandje. Dit epische product is een krabpaal en lichtshow in één, met instellingen die de bewegingen van een prooi nabootsen, zodat we er graag achteraan gaan. Twee van onze favoriete bezigheden worden zo gecombineerd. En zo vang je dan twee LED-vliegen in één klap.
  • Buitenren voor katten: Wij zijn dan misschien binnenkatten, maar onze voorouders leefden in het wild. Dus een grote bron van kattenplezier is naar buiten gaan, de frisse lucht ruiken en de geluiden van de natuur te horen. We vinden het niet erg als je met ons meegaat, dat moeten we met tegenzin toegeven. We vinden je gezelschap eigenlijk best wel leuk. De Catio buitenren voor katten is bijna net zo slim als wij, omdat hij ons veilig van de buitenlucht laat genieten terwijl jij bij ons bent voor het geval we er zin in hebben om gekriebeld te worden onder onze kin.
  • Kattenspeelgoed: Als het op kattenspeelgoed aankomt, zijn we niet zo kieskeurig. Een veer aan een stokje, een piepende muis of een traktatie met catnip: wij spelen er graag mee. Zorg wel dat je elke dag tijd maakt om met ons te spelen, want dat is je favoriete bezigheid en wij zijn nobel genoeg om ons daarvoor op te offeren.

Kat krabt op de Omlet Switch Krabpaal

Siësta

Als de zon haar hoogste punt bereikt, is het tijd om ons terug te trekken naar de aangewezen dut-zone. Het kiezen van de perfecte plek voor dutjes is een kunst en wij hebben dat als katten geperfectioneerd. Of het nu een zonovergoten vensterbank is, of een fijne verhoogde kattenmand: dit is het moment om onze ogen te sluiten en weg te dommelen naar een rijk waar we genoeg muizen en laserpuntjes kunnen vinden. Onze siesta is een heilige traditie die ons katten veel rust geeft te midden van de chaos van ons spannende bestaan.

De wasbeurt in de middag

Na de siësta snakken we naar een spa-sessie en beginnen we aan onze schoonheidsroutine. De vacht van een kat is een meesterwerk dat zorgvuldig verzorgd moet worden. Onze kattentongen zijn als een borstel die met ongeëvenaarde finesse door onze vacht glijdt. Mensen kunnen een fortuin uitgeven aan verzorgingsproducten, maar wij vinden troost in de eenvoud van een goed uitgevoerde wasbeurt.

Avondeten

Als de schaduwen langer worden, staat onze honger opnieuw centraal. Het is etenstijd en we zijn van plan om onze mensen te laten weten dat we klaar zijn voor ons nieuwe culinaire hoogstandje. Dit doen we door oorverdovend te miauwen en krachtige kopjes te geven. Maaltijden zijn de hoeksteen van ons leven. Met een consistent voedingschema zijn we beter in staat om onverwachte veranderingen in huis het hoofd te bieden. Vergeet dus niet om onze voerbakjes voor katten elke dag op hetzelfde tijdstip te vullen. Graag gedaan.

Kattenkwaad in de avond

Nu we een volle buik hebben, is het tijd om kattenkwaad uit te halen. Een omgevallen vaas hier, een strategisch geplaatst haarbal daar: onze artistieke inspanning kent geen grenzen. We kunnen de vond zelfs doorbrengen op de benen van onze geliefde mensen om ze zo stilletjes te herinneren dat wij ook bestaan in hun wereld. Maar eigenlijk komen onze nachtelijke instincten nu tot leven. Een stil huis is voor ons het signaal om op jacht te gaan. We blijven immers roofdieren.

De nachtrust

Nu de maan aan de hemel staat, is het tijd om ons terug te trekken in de warme omhelzing van een knusse kattenmand. Als kat moeten we elke dag 12 tot 16 uur slapen, en daarom is het belangrijk dat we alles uit onze dutjes, slaapsessies en knuffelsessies halen. De dag mag dan op zijn einde lopen, maar in ons bestaan is dit slechts het begin van een nieuwe kans om onze energie te besparen, zodat we klaar zijn voor wat er ook maar op ons wacht zodra we wakker worden.

Omlet en jouw katten

We stellen vragen zodat we dingen kunnen uitvinden. Zoals: ‘Hoe ziet een dag in het leven van een kat eruit?’ Hoe leuk het ook is om in de fictieve geest van onze katten te duiken: onze onvermoeibare zoektocht om hun gedrag en behoeften te begrijpen wordt vooral gedreven door onze toewijding om producten te bedenken die de zorg voor katten naar een nieuw en onverwacht niveau tillen. Ons doel? De band tussen kat en mens versterken op een innovatieve en inspirerende manier, met ontwerpen zoals de Freestyle Klimboom en de Switch Krabpaal. Dus waarom verbind je je niet met ons als je de volgende keer wil weten wat er omgaat in de mysterieuze geest van katten? Wat katten drijft is een van onze favoriete onderwerpen.

Kat slaapt op het platform van de Omlet Freestyle Klimboom

 

 

This entry was posted in Katten


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *