Omlet blog

Nationale Pannenkoekendag 2018

Recept voor pannenkoeken

Vrijdag 16 maart is het weer Nationale Pannenkoekendag. Op deze dag bakken basisschoolleerlingen door heel Nederland pannenkoeken voor ouderen. Als u zelf kippen houdt is dit natuurlijk een mooi moment om anderen van de eieren van uw eigen kippen te laten genieten. Pannenkoeken kunnen zowel warm als koud worden gegeten.


Voor zes pannenkoeken heeft u de volgende ingrediënten nodig:

• 200g bloem
• 1/5 theelepel zout
• 2 eieren
• 400ml melk

Om te bakken:

• Plantaardige olie (wij gebruikten raapzaadolie)

Om te serveren:

• Suiker en schijfjes citroen

 

Bereiding:

Bereiding:

1)  Zeef de bloem in een grote beslagkom en meng dit met het zout.

2)  Maak een kuiltje in de bloem en voeg hier de eieren aan toe en de helft van de melk.

3)  Mix de ingrediënten door elkaar en voeg langzaam de rest van de melk toe.

4)  Laat wanneer alle ingrediënten goed zijn gemend het beslag 30 minuten rusten.

5)  Verwarm een anti-aanbak pan voor op een middelhoog vuur en bestrijk de pan met de olie.

6)  Schenk 1/6 van het beslag met een soeplepel in de pan en draai het rond zodat het beslag gelijkmatig wordt verdeeld in de pan.

7)  Bak de pannenkoek totdat het beslag bovenop droog is en de randjes loskomen van de pan. Maak de pannenkoek los met een spatel.

8)  Draai de pannenkoek. De pannenkoek is klaar als beide zijden een mooie bruine kleur hebben.

9)  Herhaal dit voor de rest van het beslag. Bestrijk de pan met olie voordat u het nieuwe beslag in de pan schenkt.

10)  Bestrooi met bijvoorbeeld suiker en serveer met een schijfje citroen

 

 

Met dank aan Hen Corner

This entry was posted in Recepten