Omlet blog

Goede voornemens voor u en uw huisdier

Een vrouw aan het hardlopen op het strand met haar hond

Januari is de maand waarin veel mensen doelen voor zichzelf stellen voor het nieuwe jaar. Hieronder hebben we een aantal ideeën voor goede voornemens op een rijtje gezet voor u en uw huisdier!

Een betere conditie

Geen snel ommetje meer met uw hond na etenstijd. Laat het nieuwe jaar in het teken staan van samen met uw huisdier fit worden. Zowel u als uw huisdier zal hier fysiek en mentaal baat bij hebben. Wist u dat u tijdens een gemiddelde wandeling van 30 minuten tussen de 100 en 200 calorieën verbrandt?

Probeer een nieuwe activiteit uit met uw hond

Van hiken tot kajakken, van zwemmen met uw hond tot een hondencursus… Er zijn meer mogelijkheden dan ooit om samen met uw huisdier aan een nieuwe hobby te beginnen. En een bijkomend voordeel is dat u zo ongemerkt veel calorieën verbrandt!

Introduceer meer speeltijd in uw dagelijkse routine

Honden zijn eigenlijk altijd wel in voor een spelletje en veel katten jagen graag een speeltje na. Probeer dit jaar meer met uw dieren te spelen. Het geeft u en uw dieren beweging en versterkt de band die u met uw huisdieren heeft.

Kam uw hond dagelijks

Als het vachttype van uw hond het toelaat, borstel uw huisdier dan vaker of zelfs dagelijks. Dit verwijdert de dode haren uit de vacht waardoor u deze minder zult terugvinden op uw kleding en meubilair. Ook draagt het bij aan de verspreiding van oliën van de huid door de vacht, waardoor deze er gezond en glanzend zal uitzien.

Leer uw oude hond iets nieuws aan

Uit onderzoek is gebleken dat mentale uitdaging de achteruitgang van cognitieve functies kan tegengaan bij oudere dieren. Door het brein van uw oudere hond actief te houden, kunt u dus bijdragen aan zijn gezondheid.

Update de ID informatie van uw huisdier

In een jaar tijd kunnen er een hoop dingen veranderen. Mensen verhuizen, krijgen een nieuw telefoonnummer of e-mailadres… Vergeet niet de informatie van de tag of microchip van uw huisdier te updaten.

Leg contact met andere dierenliefhebbers

Ga met uw hond naar het park en leg contact met andere hondeneigenaren. Het is makkelijker dan u denkt!

Een gezond dieet

Probeer een gezonde levensstijl aan te houden. Geef in plaats van teveel snacks een extra knuffel aan uw huisdier. Dat wordt gegarandeerd gewaardeerd!

Maar het aller belangrijkste; geniet van de tijd die u met uw huisdieren kunt doorbrengen!

Een meisje houdt haar hamster vast met een Qute kooi op de achtergrond

This entry was posted in Huisdieren


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *