Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Omlet blog

Hoe te voorkomen dat kippeneieren in de winter bevriezen?

Bevroren kippeneieren aantreffen in de nestbox is een grote teleurstelling, zeker als het aantal eieren in de winter maar beperkt is.

Eiwit bevriest bij een temperatuur van -0.45°C, de dooier bij -0.58°C. Dit betekent dat u al snel bevroren eieren zult aantreffen als het buiten kouder wordt.

Zijn bevroren eieren nog te gebruiken?

Bevroren kunnen beter niet worden gegeten. Als een ei bevriest zet de inhoud uit waardoor de eierschaal kan breken. Als u een bevroren ei met scheurtjes in de schaal vindt, kunt u het ei het beste weggooien. De inhoud van het ei kan met allerlei dingen in aanraking zijn geweest die u misschien zelfs ziek kunnen maken.

Als de schaal niet is gebroken kunt u het ei tot gebruik bevroren houden. Laat het ei voor gebruik ontdooien in de koelkast. Waarschijnlijk zult u merken dat het ei zich niet hetzelfde gedraagt als een ei dat niet bevroren is geweest, dit geldt zeker voor de dooier. Het kan wat gelatine-achtig en dik worden en het zal minder makkelijk zijn om de dooier van het eiwit te scheiden. Een ei dat bevroren is geweest kan daarom het beste worden gebruikt voor een recept waarvoor u het hele ei nodig heeft.

Hoe te voorkomen dat kippeneieren bevriezen?

Isoleer het kippenhok

Focus op de nestbox

Verzamel de eieren regelmatig

Als dit voor u niet mogelijk is bieden Omlets Eglu kippenhokken een oplossing. De dubbelwandige isolatie van de Eglu’s houdt uw kippenhok in de winter langer warm. Dit voorkomt dat de eieren in de nestbox bevriezen, het geeft uw kippen een aangename plaats en is voorzien van de nodige ventilatie. Ook kunt u de eieren (en uw kippen) tegen extreme kou beschermen met ons assortiment Eglu thermohoezen en dekens.

This entry was posted in Kippen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *