Omlet blog

Moet de deur van een kippenhok elke avond worden gesloten?

Omlet wordt regelmatig gebeld door mensen die erover nadenken om kippen te gaan houden en eerst advies willen inwinnen, voordat ze hun eerste vogels aanschaffen. De meest gestelde vragen houden verband met het voeren van kippen en het beschermen van kippen tegen roofdieren. Een andere vraag die blijft terugkomen is de vraag of de deur van de Eglu ‘s nachts moet worden gesloten.

Deze vraag wordt vaak gesteld omdat de gedachte om nog een taak toe te voegen aan de dagelijkse routine een reden kan zijn om geen kippen te gaan houden. Helaas voor kippenhouders, houden kippen er net als mensen niet van om met de voordeur open te slapen. Over het algemeen raden we daarom inderdaad aan de deur van het kippenhok ‘s nachts te sluiten.

Maar dit houdt niet in dat dit door de kippenhouder zélf moet worden gedaan! Heeft u al eens nagedacht over een automatische deur voor uw kippenhok? Recent heeft Omlet een nieuwe Autodoor ontworpen om een oplossing te bieden voor al deze problemen. 

Onze Eglu’s zijn voorzien van een dubbelwandig isolatie-systeem zodat uw kippen ‘s winters een aangenaam warm hok hebben. Door de deur ‘s nachts open te laten staan kan er echter kou in het hok komen. Dit vinden kippen niet fijn en het kan zelfs gevaarlijk voor ze zijn. Bovendien kan het na een koude winternacht leiden tot bevroren eieren. We raden daarom aan de hendel bovenop het Eglu hok te gebruiken. Door deze op te heffen en te draaien kunt u in één handige beweging de deur sluiten nadat uw kippen op stok zijn gegaan.

Zoals het belangrijk is de deur te sluiten om uw kippen tegen de kou te beschermen, is het ook belangrijk dit te doen om ze te behoeden voor een nachtelijke aanval van een roofdier. Veel roofdieren wachten tot het donker is om uw kippen aan te vallen. Door de deur te sluiten voorkomt u aanvallen van roofdieren zoals vossen en wasberen.

Hoewel het dus belangrijk is om uw kippenhok ‘s nachts te sluiten, begrijpen we ook dat niet iedereen in staat is om dit elke avond te doen. Zeker mensen die late of onregelmatige diensten werken zullen vaak pas na zonsondergang thuiskomen. Daarom heeft Omlet een automatische deur voor kippenhokken ontworpen. Deze kan worden gebruikt bevestigd op alle houten kippenhokken, gaas en Omlets Eglu Cube Mk1 en Mk2. 

 

De automatische deur zal er als een soort conciërge voor zorgen dat de deur van uw kippenhok ’s nachts veilig is gesloten, zelfs als u laat thuiskomt. U kunt ervoor kiest de lichtsensor of tijd modus te gebruiken. 

De veilige Autodoor van Omlet zal openen en sluiten bij zonsopgang en zonsondergang, of op een door u ingesteld tijdstip. Voor een gegarandeerde veilige werking in de door u gekozen modus, is de Autodoor voorzien van een unieke veiligheidssensor. Deze sensor merkt elke blokkade op en voorkomt dat uw kippen gewond raken als ze besluiten om in de deuropening te blijven zitten.

Voordelen Omlets Autodoor:

  • Makkelijk te installeren, vereist geen onderhoud
  • Werkt op lichtsensor of timer
  • Werkt op batterijen
  • Geschikt voor alle houten kippenhokken
  • Verbetert veiligheid en isolatie van het hok
  • Compatibel met de Eglu Cube
  • Betrouwbaar in alle weersomstandigheden
  • Ingebouwde veiligheidssensors
  • Kan worden aangebracht op elke ren/gaas

 

Kort samengevat raden wij iedereen die kippen houdt het onderkomen van uw dieren ‘s nachts te sluiten om uw kippen te beschermen tegen de kou en roofdieren. Deze taak kunt u nu overlaten aan de Autodoor!

 

Bedankt Omlet voor dit geweldige product en de goede service. De deur werd snel geleverd, was goed verpakt en mijn zorgen over of ik het wel kon monteren bleken ongegrond want ik kon de klus zonder hulp klaren. De deur is makkelijk te bedienen zodat mijn dames na zonsondergang veilig in hun hok zitten en ik er niet meer zo vroeg uit hoef om ze uit hun hok te laten wanneer ze hier luidkeels om vragen!” – Wendy

This entry was posted in Tips & advies


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *