Omlet blog

Ervoor zorgen dat een kat het ‘s winters warm genoeg heeft

Sommige kattenrassen geven er de voorkeur aan vroeg te gaan slapen op een aangename bank, in plaats van lang buiten door te brengen. De pers, ragdoll en blauwe rus bijvoorbeeld, zien de wereld aan de andere kant van het raam vaak als een uitdaging die ze liever niet aangaan. Wat er aan de andere kant van het kattenluikje gebeurt is voor hen minder interessant dan voor andere katten. 

Rassen zoals de haarloze sphynx en de cornish en devon rex met een dunne vacht hebben het moeilijk bij zowel kou als warmte. Zonder vacht hebben zij het sneller koud en lopen ze het risico te verbranden. 

Andere rassen, zoals de burmees, korat en siamees, vinden het juist heerlijk om buiten te zijn en zullen ongelukkig worden als hun leven achter gesloten deuren moeten doorbrengen. 

En er zijn katten die de mogelijkheden die ze hebben gewoon aanvaarden. U zult de abessijn niet meer tevreden zien dan wanneer zij heerlijk ligt te slapen op haar favoriete stoel – totdat u haar buiten heeft zien rondrennen in de tuin.

Maar waar uw kat zich ook bevindt op de huismus/wijde wereld-schaal, alle katten zijn dol op warmte. Voor een kat in ons land is dit geen probleem van – laten we optimistisch zijn – het einde van maart tot midden oktober. Maar als het kouder wordt heeft elke kat een plek nodig om haar pootjes op te kunnen warmen.

Een fijne plek binnenshuis

Het is niet nodig om constant de verwarming aan te zetten om ervoor te zorgen dat uw kat het warm genoeg heeft. Een aangename plek waar een kat zich kan oprollen, uit de tocht en weg van de dagelijkse drukte in huis, is voldoende. Dit kan iets eenvoudigs zijn zoals een doos met een dekentje. Het beste is een mandje dat speciaal is ontworpen voor katten.

Een andere luxe oplossing voor katten is de Maya Nook. Dit verandert de slaapplek van uw kat in een aantrekkelijk meubelstuk. Het is een heerlijke slaapplek voor uw dieren, compleet met gordijnen om een rustige plek te creëren. De Maya Nook heeft ook een optioneel garderobekastje om voer, speeltjes en andere kattenbenodigdheden netjes in op te bergen.

Ook als de verwarming niet aan staat biedt de Maya Nook een fijne slaapplek, het hele jaar door.

Een fijne plek buitenshuis

Als u een kat heeft die tijdens weer en wind buiten wil zijn, en soms zelfs de nacht in de tuin wil doorbrengen, dan zijn er een aantal dingen die u kunt doen om haar leven wat aangenamer te maken.

Een doos met een dekentje in een schuur of ander bijgebouw, of een overdekte plek in een stil hoekje zal door elke buitenkat worden gewaardeerd. Zelfs een droge plek onder een trampoline of ander speeltoestel kan voldoende zijn.

Als u een Omlet kattenren heeft kunt u een beschutte plek in een hoek maken. Zo houdt u uw kat veilig indien ze erop staat de nacht buiten door te brengen.

Als uw kat het ‘s winters altijd koud lijkt te hebben kunt u een kattenjasje kopen. Deze komen met name van pas bij haarloze rassen zoals de sphynx.

Maar de allerbeste plek om uw kat door de koude maanden te helpen is en blijft natuurlijk – uw schoot!

This entry was posted in Katten


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *