Omlet blog

Recept voor bananenbrood

Ingrediënten:

  • 4 middelgrote bananen, 3 om te pureren, 1 voor bovenop het brood
  • 220g volkorenbloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 240g fijne kristalsuiker
  • 125g zachte boter
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille-extract/pasta
  • Suiker voor bovenop het brood

Geïnspireerd op het Lord Lucy’s Banana Bread Recipe

Instructies:

  1. Pureer drie bananen en zet apart.
  2. Zeef de bloem en bakpoeder in een grote kom.
  3. Meng in een aparte kom de zachte boter met de suiker. Voeg de eieren een voor een aan het mengsel toe.
  4. Schep er de bloem er dooor als alle natte ingrediënten gemengd zijn tot een gladde massa. Probeer het niet teveel te mixen.
  5. Meng de gepureerde bananen voorzichtig door het mengsel samen met het vanille-extract.
  6. Giet het mengsel in een broodvorm of ovenschaal naar keuze. Snijd de laatste banaan in de lengte door midden en decoreer hiermee de bovenkant van het mengsel.
  7. Bak het brood in een voorverwarmde oven ongeveer 1 uur op 165 graden.
  8. Haal het brood uit de oven als het goed doorbakken is en een mooie gouden kleur heeft. Laat het brood afkoelen en geniet ervan!

This entry was posted in Recepten