Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Omlet blog

Nieuwsbrief 3

Vroeg voorjaar: op naar Pasen!

Het zal niemand zijn ontgaan: de lente is er dit jaar bijzonder vroeg bij. De kippen waren ook al weer snel terug aan de leg, mede omdat we de ren in de winter afdekken met een zogeheten clear cover. Een dergelijk zeil is voor alle Omlet hokken verkrijgbaar, en zorgt er voor dat de kippen in de winter nog lekker wat licht krijgen. Nog een paar weken wachten, dan kan het zomerzeil er weer op, dat weer meer bescherming biedt tegen felle zon en regenbuitjes.
U merkt het al: dit wordt een speciale “vroeg voorjaar-editie”, waarin we ook al vast een aanloopje nemen richting het Paasweekend!
Paaseierenbeurzen!
In de aanloop naar Pasen neemt het aanbod van uitstapjes ook gestaag toe. Een van de vele mogelijkheden is een bezoek aan een paaseierenmarkt. Daarbij gaat het niet zo maar even om wat gekleurde eitjes. Nee, er wordt een keur aan verrassende miniatuur-kunstwerkjes getoond, en ook te koop aangeboden. De kunstenaars zelf kunt u uiteraard in actie zien, terwijl zij eierschalen bewerken met onder andere  verf, boetseerklei en andere, meestal natuurlijke materialen.
Voorbeelden, maar ook de data, entreeprijzen en openingstijden vind u hier. En bent u op zoek naar speciale, net-even-anders eierdopjes? Kijk dan eens op onze website!
Omlet Urban Mini Farm
We hebben besloten om gedurende het seizoen in de nieuwsbrieven ook aandacht te gaan besteden aan ons stadse boerentuintje, wat wij de Omlet Urban Mini Farm noemen. Het idee voor de naam, én het concept ontstond toen wij met onze Eglu Go kippetjes gingen houden, en een goede bestemming voor de kippenmest zochten. Dan kom je al snel op eigen groenten en kruiden.
Het eerste, experimentele jaar hielden we het op tomaten, paprika’s pepertjes en kruiden, die we in potten op het terras en her en der in de tuin hadden staan. Een en ander kon men ook volgen opFacebook. Vorig jaar hebben we de paprika’s en de pepers gelaten voor wat ze zijn, en het geprobeerd met radijs (ging prima) en wortels (geen succes). Voor dit jaar hebben we de tomatenplantjes inmiddels uitgezaaid en uitgekiemd onder glas staan, en de rest volgt spoedig.  We zullen u dus de komende maanden op de hoogte houden van de groei en bloei van ons boerentuintje, en vooral van onze smaak-ervaring. Wordt vervolgd!
Oproep aan Omleteers in de Benelux!
We willen in onze nieuwsbrief ook graag aandacht gaan besteden aan klanten en Omlet-fans, die wat meer van hun tuin en/of hun Omlet product willen laten zien. Hebt u dus een Eglu Cube, een Go Hutchof een Qute hamsterkooi, en deelt u graag uw ervaring (en plezier) met andere Omleteers? Stuur dan een email aan vragen@omlet.nl en wij nemen contact met u op! Of stuur ons uw verhaaltje, liefst met foto’s. Item geplaatst? Dan kunt u rekenen op een leuke attentie!
Bescherm de tuin met afrastering van Omlet!
Nu we het toch over het voorjaar hebben: de kippen gaan nu maar wat graag weer “aan de scharrel”, en het is altijd weer leuk om te zien hoe de dames hun kostje bijeen krabben en pikken. Maar daar zit ‘m eigenlijk het probleem. Juist in dit seizoen wil je de sier- en/of moestuin op orde brengen, en het jonge groen de gelegenheid geven om op te komen en te groeien.
De beste oplossing is dan de Omlet Chicken Fencing. Een flexibele omheining, bestaande uit een stevig net, sterke stokken met dubbele pennen, en een vernuftige opening. Alles van weerbestendig materiaal, dus een oplossing voor járen! Het geheel kun je zo (ver-)plaatsen, dat ofwel de kippen hun eigen omheinde stukje hebben, dan wel de moes- of siertuin afgescheiden is. Het net is 1,25 meter hoog, dus daar vliegen de dames echt niet zo maar over heen. En de mazen onderin zijn 5 bij 5 centimeter, hetgeen de afrastering meteen ook geschikt maakt voor kuikens en kwartels. Verkrijgbaar in de lengtes 12, 21, 32 en 42 meter, dus voor elke tuin wat wils! Kijk voor meer informatie én een verhelderend videofilmpje op onze website!
Nieuwe producten
We hebben weer wat nieuwe producten die we onder de aandacht willen brengen. En met de Pasen in aantocht is het natuurlijk leuk om eens een eitje-anders te overwegen. Bijvoorbeeld met de omelet bakset of de vierkante eierkoker, beide van Lékué, of speciaal voor de kinderen: de Funny-side-up Uil!

This entry was posted in Uncategorised


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *