Omlet blog

Internationale Kattendag – Deelnemers Facebook Competitie

Ter ere van Internationale Kattendag, dat elk jaar plaatsvindt op 8 augustus, vroegen wij Omlet-volgers op Facebook uit verschillende landen iets te vertellen over de kat die zij uit een asiel hebben geadopteerd of om een andere reden een nieuw thuis hebben gegeven. Hier vindt u een aantal van onze favorieten.


“Ik heb mijn kleine kat ’Bettemis’ en haar zusje geadopteerd van asiel en dierenopvang Tøstrup, ze was zo klein dat we bang waren dat ze het niet zou overleven, maar dat deed ze wel. Toen ze twee jaar oud was is ze uit het raam gevallen waarbij ze haar bekken op twee plaatsen heeft gebroken, maar ook dit heeft ze overleefd. Ze is de meest aanhankelijke en knuffelige kat die ik ken, al stamps ze een beetje als ze loopt. Ik heb 4 katten en een hond.” – Lilian Fischer Krarup, Denemarken.

 

“Deze lieve jongen is Yumyum. Hij is gered uit een hectisch huishouden waar kinderen achter hem aanrenden en aan zijn staart trokken, en hij opgesloten zat in een kamer met een vieze kattenbak. Hij woog toen hij acht weken oud nog geen kilo. In het begin was hij behoorlijk pittig, maar hij is goed bedaard. Hij is nu 14 jaar oud en heeft al een paar jaar diabetes waarvoor hij onder andere insuline krijgt. Hij heeft me helemaal rond zijn pootje gewonden.” – Helen, Verenigd Koninkrijk.

“Dit is Misfit, hij komt bij onze dierenarts vandaan. Zij heeft hem op straat gevonden, hij was ziek en omdat er geen eigenaar zich kwam melden hebben wij hem gekregen. We hebben nu in totaal 33 katten, de meeste komen uit het Trøstrup asiel.” – Tilla, Denemarken.

Dit is Fröken Fräs. Ze heeft 10 jaar gewacht op een nieuw huis in het dierenasiel in Lidköping. Het werd niet makkelijker toen ze ouder werd en last kreeg van haar gebit. Nu woont ze in Dalarna en is sinds een paar jaar een geliefd gezinslid. Ze is dol op garnalen, ze houdt ervan om in de zon te slapen, te spelen met balletjes en gewoon dicht bij ons in de buurt te zijn om te knuffelen. Er zijn veel katten zoals zij – oudere katten met misschien wat mankementjes waardoor niemand ze meer wil hebben.” – Pia, Zweden.

“Dit is Jessie! Ze is gered door Little Valley Animal Shelter en zorgvuldig verzorgd om haar weer gezond te krijgen nadat ze was gevonden met een achterpootje waarvan het vel volledig was verdwenen. Ze dachten dat ze het pootje zouden moeten amputeren maar hun fantastische zorg heeft dit kunnen voorkomen. De weg naar herstel was lang maar ze is nu helemaal fit, gezond en een geliefd lid van ons gezin” – Charley, Verenigd Koninkrijk.

“Deze knapperd is iPoes! In 2010 geadopteerd bij Julialaantje in Rijswijk en ondanks dat het mijn kat is, echt een van de liefste katten die ik ooit tegen ben gekomen. Ze zal nooit krabben of bijten. Behalve tegen de kater van de buurman, die stuurt ze resoluut het huis uit! Volgens het asiel kwam iPoes uit een huis met een heel stel andere katten en honden. Heel sociaal was ze niet en het heeft bijna 2 jaar geduurd voordat ze op schoot kwam. Tegenwoordig heeft ze daar totaal geen last meer van, ze slaapt het liefst naast me onder de dekens met haar hoofd op mijn kussen! Naast dat ze heel lief is, is ze helaas niet heel slim… ze is erg klein en volgens de dierenarts paste niet alles meer in haar hersenpannetje… Na 8 jaar leert ze elke dag nog bij!” – Pauline, Nederland.

Heddi is 17 jaar en ik heb haar gered in 2001. Ze heeft een sterke persoonlijkheid en weet wat ze wil en ze zal ons altijd laten weten wanneer ze iets wil, bijvoorbeeld eten of wanneer ze de tuin in wil – zelfs om 5 uur ‘s ochtends! Tegenwoordig slaapt ze het liefste buiten en verlaat nooit de tuin. Ze blaast naar mannetjes katten en jaagt ze de tuin uit. Haar nieren doen lastig, ze heeft artritis maar ze is heel gelukkig en heeft nog perfecte tanden. Ze heeft een vriendin die twee jaar jonger is, Nancy, met een volledig ander karakter maar ik ben dol op beide.” – Annika, Zweden.

“Bibi is 9 jaar geleden gered! We vonden hem toen hij in de buurt ronddoolde op een hele koude winterdag met sneeuw. We hadden de indruk dat zijn eigenaar hem niet meer wilde hebben. Hij kwam aan de voordeur staan, ik heb hem naar binnen gelaten en hij is nooit meer weggegaan. Hij is zo dankbaar dat hij alle dieren die hulp nodig hebben en we ons huis binnenlaten accepteert, zelfs een vogel die niet meer weg wil gaan, haha”Joëlle, Frankrijk

“Hi, maak kennis met Obi & Ficelle! We hebben Obi kortgeleden geadopteerd, hij is een kitten van 3 maanden die we op straat hebben gevonden. Hij was uitgehongerd en ziek! Nu leidt hij het perfecte leven samen met zijn zielsverwant Ficelle die we hebben geadopteerd van een dierenasiel in het noorden van Frankrijk.” – Cassandre, Frankrijk.

We hebben onze kat Mia geadopteerd uit een dierenasiel in Murtal / Duitsland in September 2017. Onze andere dieren die we ook hebben geadopteerd vonden het ook leuk dat ze bij ons gezin kwam – Marlena, Duitsland.

Luna is komt uit dierenasiel Lund. We weten niet wat haar verhaal is. We weten alleen dat ze al heel lang in het asiel zat. Ze was stilletjes toen we haar kregen. Tegenwoordig slaapt ze in mijn armen onder het dekbed en kan trucjes doen op commando.” – Charlotte, Denemarken.

“In de zomer van 2006 liep er plotseling een kitten rond ons huis. Hij was erg mager, had een grote snee op zijn buik en werd geteisterd door oormijt. Het kostte me twee dagen om hem te vangen, maar daarna duurde het maar een paar minuten voordat hij rustig werd en begon te spinnen. Ik heb al 4 katten en ik was eerst niet mijn plan hem te houden maar ik ben al snel van gedachten veranderd. Hij heeft mijn hart gestolen! We hebben hem Alvin genoemd en hij maakt nu net als de andere katten een belangrijk deel uit van ons gezin.” – Jennifer, Zweden.

“Sir George adopteerde ik 2 jaar geleden samen met onze hond Diamond van het Ruff Animal Rescue in Lockport New York. George was nog maar 4 dagen oud en vanaf het begin was het een medisch project. Door chronische diarree kreeg hij een hernia toen hij nog maar 5 weken oud was. Hij bleef problemen met zijn gezondheid houden tot hij 9 maanden oud was. We hebben veel testen gedaan. Mijn dierenarts is geweldig en was niet van plan om op te geven, net als Diamond. Eindelijk vonden we een dieet dat geschikt was voor George. Hij is allergisch voor zuivel, vis en koolhydraten. Afgelopen juli kreeg hij last van zijn urinewegen (…) Door de ondervoeding op jonge leeftijd is hij mijn ‘mini kitty’ maar hij is gelukkig en doet het nu heel goed!” – Cathryne, USA.

 

This entry was posted in Competities


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *