Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Omlet blog

De Autodoor van Omlet getest: klanten geven hun mening!

Omlets eerste automatische deuropener voor kippenhokken is zojuist gelanceerd! 

De laatste jaren is het houden van kippen steeds populairder geworden, waardoor kippen in de top 10 staan van meest gehouden huisdieren. Uit recent onderzoek blijkt echter dat meer dan 60% van de mensen met kippen wenst dat ze langer zouden kunnen uitslapen. Maar liefst 1 op de 6 stellen gaf zelfs aan regelmatig onenigheid te hebben over wiens beurt het is om de kippen ‘s ochtends uit hun hok te laten.

Eindelijk heeft Omlet de oplossing! Omlets automatische deuropener voor kippenhokken werkt op batterijen en bevat zowel een timer als een lichtsensor, voor optimale flexibiliteit en controle. De Autodoor is ontworpen voor de populaire Eglu Cube en vrijwel alle houten kippenhokken.

Een aantal klanten heeft de Autodoor voor ons getest. Wij hebben hen gevraagd wat zij van ons nieuwste, innovatieve product vinden en in welke zin het hun dagroutine heeft veranderd, nu ze eindelijk weer kunnen uitslapen…


Hayley van Hayley’s Lottie Haven redde in november 2017 zes legkippen die nu een gelukkig leven leiden in hun Eglu Cube in haar volkstuin.

    

Hoe bevalt de nieuwe Autodoor van Omlet? Ik ben er 100% tevreden mee! Het is echt een ‘life changer” voor kippenmoeders!

Was de Autodoor makkelijk te installeren? Gebruik je de hem voor de Cube of voor de ren? Ik gebruik hem voor de Cube omdat ik wil dat de kippen naar buiten kunnen wanneer ze willen en weer kunnen gaan slapen wanneer ze dat willen, zonder dat Meneer Vos ze te pakken kan krijgen. Het was makkelijk om hem te installeren, dat nam ongeveer 20 minuten in beslag. De gebruiksaanwijzing is heel gebruiksvriendelijk.

Waarom ben je blij met de Autodoor? Door de vrijheid die het me geeft. Dit is de eerste keer dat ik kippen houd en ik begreep van tevoren dat het verantwoordelijkheden met zich mee zou brengen, maar in de realiteit is het toch anders. De dames willen zodra het licht wordt naar buiten en zelfs als ik in het weekend maar een uur langer in bed blijf liggen voel ik me schuldig als ik zie hoe graag ze in hun ren willen. Ook ‘s avonds kan ik niet altijd terug zijn voor zonsondergang en dan maak ik me behoorlijk zorgen over roofdieren. Nu ik de Autodoor test valt er een last van mijn schouders. Ik hoef nu niet meer bij het krieken van de dag op te staan en weet ik dat ze veilig in hun hok zitten wanneer ik ‘s avonds uit eten ben.

Welke instelling gebruik je? Is het makkelijk in te stellen? Ik maak gebruik van de timer. Omdat ik mijn kippen in mijn volkstuin houd kan ik ze niet in de gaten houden vanuit het raam van mijn woonkamer. Ik heb al meegemaakt dat er vossen rond het hok snuffelden (de kippen zaten veilig binnen). Hierdoor ben ik extra voorzichtig en laat ik de dames graag naar buiten wanneer de kust veilig is. De timer geeft me de volledige controle.

Heeft het je levensstijl veranderd? Geeft het je de mogelijkheid om eindelijk weer uit te slapen? Het heeft mijn levensstijl compleet veranderd. Ik verliet afgelopen winter mijn werk zelfs voor een half uur om de hennen veilig in hun hok te laten voordat het donker werd. Het heeft dus denk ik niet alleen mijn levensstijl veranderd maar ook dat van mijn hennen. Ik denk niet dat er veel mensen zijn die kippen uitsluitend houden voor hun eieren. We willen allemaal het beste voor onze kippen, zeker omdat mijn kippen zijn gered van een afschuwelijk leven in een legbatterij. Nu hebben de kippen een routine, ze worden elke dag op hetzelfde moment wakker, kunnen zo lang mogelijk buiten rondscharrelen om vervolgens in hun hok te gaan slapen waar ze veilig zijn. Voor ons is het perfect.

Ik wist niets over automatische deuropeners voor kippenhokken dus wist ik ook niet zo goed wat ik ervan kon verwachten. Aanvankelijk had ik misschien wat twijfels maar ik was meteen na het installeren verkocht. Ik heb vertrouwen in het product omdat je de timer kan instellen of gebruik kan maken van de instelbare lichtsensor. Ik maakte me er wat zorgen over dat de kippen misschien tussen de deur zouden komen maar omdat hij vrij traag sluit, worden de kippen op tijd gewaarschuwd. Bovendien heeft de Autodoor een “knel-detector” waardoor de deur niet sluit als er sprake is van een blokkade. Ook dacht ik dat ik de batterijen misschien om de haverklap zou moeten vervangen omdat er geen stroomvoorziening is in mijn stadstuin, maar tot nu toe werken de eerste batterijen nog steeds. op het bedieningspaneel is bovendien precies te zien hoeveel batterij er nog over is en ook dat is een geruststellende gedachte.


Ruth houdt al ongeveer tien jaar kippen en heeft momenteel drie hennen.

Hoe bevalt de Autodoor? We zijn er heel blij mee. Hiervoor hadden we een andere automatische deur met lichtsensor maar deze was niet geïntegreerd in de deur waardoor de kans op falen groter was.

Waar hebben jullie de Autodoor op geïnstalleerd? We hebben de autodoor aan de Eglu bevestigd, dit gaat heel makkelijk.

Welke instelling gebruiken jullie? Wij maken gebruik van de lichtsensor zodat de deur meteen opengaat zodra onze dames klaar zijn voor de dag en weer sluit wanneer ze weer op stok zijn gegaan.

Waarom zijn jullie blij met de Autodoor? We vinden het fijn dat de deur zo betrouwbaar is en dat het bedieningspaneel een batterij-indicator heeft. Eerst waren we nog wat bang dat de batterijen misschien plotseling leeg zouden raken en dat net zoals bij onze oude automatische deuropener de kabel zou breken. Het zou echt heel vervelend zijn als de kippen zouden worden buitengesloten of juist in hun hok zouden worden opgesloten.


Emma heeft sinds 17 maanden kippen en houdt acht hennen in haar Eglu Cube.

     

Hoe bevalt Omlets nieuwe automatische deur? We testen de deur sinds mei. Ik was erg enthousiast omdat ik wist dat het ‘s ochtends een hoop tijd zou gaan schelen. Het voldoet zeker aan mijn verwachtingen. Het laat de ochtenden/avonden veel soepeler verlopen en ik ben ervan onder de indruk hoe goed het gemaakt is.

Was de Autodoor makkelijk te installeren? Gebruik je de hem voor de Cube of voor de ren? Het was heel makkelijk te installeren, mijn man heeft er 20 minuten over gedaan. We gebruiken hem voor de Cube.

Waarom zijn jullie blij met de Autodoor? Ik ben blij dat ik deze zomer tijdens vakanties en weekenden kan uitslapen en me er niet druk om hoef te maken dat ik naar buiten moet om het hok te openen. Ik kan eindelijk uitslapen en dat is super! Ik zou nu niet meer zonder willen.

Welke instelling gebruiken jullie? Was het makkelijk in te stellen? We gebruiken de lichtsetting. Ja, de instructies zijn heel duidelijk.

Heeft het je levensstijl veranderd? Geeft het je de mogelijkheid om eindelijk weer uit te kunnen slapen? Ja! Een heerlijk gevoel. Het heeft binnen ons gezin ook voor een grote verandering gezorgd, er zijn nu geen onenigheden meer over wiens beurt het is. Ik kijk nu uit naar de herfst en de winter!


This entry was posted in Producten


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *