Omlet blog

Geef uw konijnen hun eigen gangenstelsel

Kinderen spelen met hun konijnen en gebruiken het Zippi tunnelsysteem voor konijnen en Eglu Go konijnenhok

Geef uw konijnen meer dan alleen een konijnenhok

Iedereen weet dat konijnen een konijnenhok en een ren nodig hebben. Maar hoe fijn zou het voor ze zijn als ze ook de luxe van een gangenstelsel zouden hebben, zonder dat ze uw tuin hiervoor moeten omspitten?

Door uw konijnen toegang tot een hok en een ren te geven houdt u uw dieren gelukkig. Een oplossing is bijvoorbeeld de Eglu Go van Omlet, zodat uw konijnen een binnen en een buiten hebben. Maar er is nu nog een andere, slimme manier om uw konijnen een perfect onderkomen te geven.

Afvoerbuizen voor konijnen?

Zoals alle dieren hebben ook konijnen instinctieve behoeften waaraan tegemoet moet worden gekomen. Tunnels zijn voor konijnen net zo essentieel als een bed en een badkamer voor ons. In het wild leven konijnen in complexe tunnels, bestaande uit verschillende private en gemeenschappelijke leefruimtes die met elkaar zijn verbonden door ondergrondse tunnels. De behoefte om ondergronds te bewegen is ook aanwezig bij konijnen die als huisdier worden gehouden. Toch hebben de meeste konijnen deze mogelijkheid niet.

Dit gaf inspiratie voor het ontwerpen van de Zippi konijnentunnels. Deze duurzame, flexibele, makkelijk te reinigen DIY oplossing komt tegemoet aan het instinct van uw konijnen zonder dat er hoeft te worden gegraven.

Een konijnentunnel, en wat voor één!

Het Zippi tunnelsysteem voor konijnen verbindt een konijnenhok met een ren, en biedt uw dieren een ‘schuilplek’. Door het konijnenhok te verbinden met een (speel)ren, hebben kinderen een plaats waar ze rustig met hun dieren kunnen spelen.

Omdat konijnen voorkomen in alle soorten en maten, is de Zippi konijnentunnel zo ontworpen dat deze ruim genoeg is voor de grootste konijnenrassen:

  • De tunnels zijn elk 90cm lang en er is geen grens aan de lengte en complexiteit van uw opstelling.
  • De Zippi tunnels zijn flexibel zodat ze rond elementen in de tuin kunnen worden opgesteld.
  • Aan de tunnelbuizen kunt u Zippi T-splitsingen, bochten, af te sluiten deuren en uitkijkposten die tevens als hooiruif kunnen dienen toevoegen.
  • Met de tunnelsteunen houdt u Zippi boven uw gazon, zodat het gras eronder kan blijven groeien.
  • De unieke tunnels zijn voorzien van ventilatie- en drainagegaten en houden (wannebe)roofdieren buiten.

Speelplezier voor konijnen

Konijnen zijn hele goede huisdieren. Ze maken geen lawaai, ze jagen niet en ze hoeven niet te worden uitgelaten. Dit in combinatie met hun schattige uiterlijk en uitgesproken karakters heeft ervoor gezorgd dat ze een enorm populair huisdier zijn geworden.

Maar het gaat er natuurlijk niet alleen om dat u gelukkig bent, het is net zo belangrijk dat uw konijnen tevreden zijn en voldoende afleiding hebben. Met een konijnenhok en een ren geeft u uw konijnen een goed onderkomen. Maar door hier een Zippi tunnelsysteem voor konijnen aan toe te voegen, geeft u ze een uitdagend droomonderkomen.

Wit konijnen gaat naar binnen in Zippi tunnelsysteem voor konijnen

This entry was posted in Konijnen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *