Omlet blog

Een huisdiervriendelijke Kerst

Cat by Christmas tree surrounded by Christmas presents

Kerst is een feest voor de hele familie, een daar horen huisdieren uiteraard ook bij! Maar het is belangrijk om stil te staan bij het effect dat de feestdagen op uw dieren kunnen hebben, om er zeker van te zijn dat ook zij genieten. Wij geven daarom een aantal tips die u kunnen helpen uw huisdieren een gezonde en veilige Kerst te bezorgen:

Geef niet teveel snacks

We begrijpen dat het aantrekkelijk kan lijken om uw huisdier van het kerstdiner mee te laten genieten door hem de restjes te voeren. Maar in veel gevallen is dit niet goed voor ze en in sommige gevallen zelfs schadelijk. Probeer in plaats daarvan wat extra tijd met uw huisdier door te brengen. Dit waarderen ze meer dan teveel snacks!

Houd de routine aan

Probeer ook tijdens de feestdagen zoveel mogelijk vast te houden aan de gebruikelijke routine, zeker wat betreft etenstijd. Laat uw kippen op de gebruikelijke tijd uit hun hok, laat uw hond uit op de tijden die hij gewend is en speel dagelijks met uw kat. Zij begrijpen niet dat u het druk heeft en een onderbreking van hun routine kan mogelijk voor (meer) stress zorgen.

Geef uw dieren een veilige plek

Kerst kan hectisch zijn, dus voor dieren is het fijn om een eigen plek te hebben waar ze kunnen ontsnappen aan alle drukte. Als u gasten heeft, laat hen dan weten wat ze wel en niet kunnen doen rond uw huisdieren. Ook is het belangrijk dat iedereen weet welke deuren, ramen en hekken gesloten moeten blijven, wat de huisdieren wel en niet mogen eten en wanneer ze met rust moeten worden gelaten.

Niet thuis

Als u de kerstdagen niet thuis doorbrengt, dan zult u na moeten denken over wat u met uw huisdieren doet. Laat ze niet langer alleen dan dat ze gewend zijn, en geef ze alles wat ze nodig hebben als u er niet bent. Als uw huisdieren met u meegaan, breng dan iets voor ze mee wat ze aan thuis herinnert, zoals een deken, een speeltje of hun eigen bench. Als u uw dieren niet kunt meenemen, zoek dan tijdig naar een andere oplossing.

Plan uw reis van tevoren en houd er rekening mee dat het druk kan zijn op de weg rond Kerstmis. Neem voldoende water en voer mee voor onderweg en las, afhankelijk van het huisdier dat u heeft, plaspauzes in.

A boy sat in an Eglu chicken enclosure in the snow

Kerstbomen en planten

Zorg ervoor dat uw kerstboom stevig staat aangezien veel katten er graag in zullen klimmen. Hang versieren waarvan u denkt dat uw huisdier het aantrekkelijk vindt hoger in de boom. Dit verkleint de kans dat ze in de boom zullen klimmen waarbij deze mogelijk kan vallen.

Stofzuig regelmatig onder de boom om gevallen naalden te verwijderen. De naalden kunnen vast komen te zitten tussen hun tenen (en zelfs in hun mond) en dit kan erg pijnlijk zijn.

Veel traditionele kerstplanten, zoals kerstster, maretak en amaryllis zijn voor veel huisdieren giftig. Als u besluit deze planten voor Kerst in huis te zetten, wees er dan zeker van dat uw huisdieren er niet bij kunnen.

Decoratie en cadeaus

Kies indien mogelijk voor niet-giftige kerstdecoratie. Zorg dat kabels van kerstverlichting en andere kerstdecoratie buiten bereik zijn om te voorkomen dat uw dieren er misschien aan zullen knabbelen.

Leg eetbare cadeautjes (zeker chocolade!) niet onder de kerstboom. Uw dieren zullen dit binnen no-time opsporen en het met plezier voor u uitpakken en opeten.

Gooi meteen na het openen van de kerstcadeaus het pakpapier weg. Uw dieren zullen het niet alleen in flarden scheuren en het door het hele huis verspreiden, maar gekleurd papier en lint kan ook gevaarlijk zijn voor dieren als ze het binnen krijgen.

Dog lying on Omlet Bolster Dog Bed in Cherry Red by Christmas tree

This entry was posted in Kerst


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *