Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Omlet blog

Tips voor ‘Neem je hond mee naar het werk’ dag

Wist u dat is aangetoond dat honden op kantoor helpen de moraal hoog te houden, en dat werknemers die op hun werk in contact komen met honden meer voldoening uit hun werk halen dan het landelijk gemiddelde? Een hond op de werkvloer kan stress verminderen en het aaien van een hond kan zowel je hartslag als bloeddruk verlagen!

Aanstaande vrijdag, 21 juni, is het ‘neem je hond mee naar het werk’ dag. Misschien denkt ook u erover na om uw hond op deze dag voor het eerst mee naar uw werk te nemen. Als uw manager ermee akkoord gaat, lees dan deze blog met dingen om over na te denken om het voor iedereen een leuke dag te maken.


Bedenk of uw hond ermee om kan gaan

Niet elke hond is geschikt voor een dag op kantoor. Bedenk daarom van tevoren of uw hond in staat is de hele dag rustig en stil te blijven. Denkt u dat uw hond het een leuke ervaring zal vinden, of blijft hij misschien liever thuis? Houd er ook rekening mee dan andere mensen hun hond bij zich kunnen hebben.

Wees er zeker van dat uw collega’s het ermee eens zijn

Zelfs als u zeker weet dat uw hond niet voor problemen zal zorgen op kantoor, bestaat de kans dat u collega’s heeft die bang of allergisch zijn voor honden. Het onaangekondigd meenemen van uw hond zal door hen misschien niet op prijs worden gesteld. Als mensen hun twijfels hebben, laat hen dan weten dat u ervoor zult zorgen dat uw hond de hele tijd bij uw bureau blijft en dat uw hond niet bij hen in de buurt zal komen als ze dat niet willen.

Kies een geschikte dag

Als het de eerste keer is dat u uw hond meeneemt naar uw werk, kies dan een dag uit waarop u niet veel vergaderingen heeft en het niet zo druk is dat u geen tijd heeft om een lunchpauze te nemen om uw hond uit te laten. Uw hond zal zich waarschijnlijk het meest op zijn gemak voelen als u steeds in de buurt bent en het vrij rustig en stil is op kantoor.

Neem voldoende pauze om te wandelen
Uw hond zal zich het beste gedragen als hij tijdens de lunchpauze goed wordt uitgelaten en tijdens een aantal korte pauzes verspreid over de dag zijn poten kan strekken en een plasje kan doen. Dit is ook in uw voordeel, pauze nemen en wat frisse lucht dragen bij aan uw humeur en productiviteit.

 

Heb een plan B

U kent uw hond, maar een onbekende omgeving kan een kant naar boven brengen die u misschien niet verwacht. Blaffen of andere manieren om hun territorium af te bakenen kunnen vervelend en afleidend zijn. Zorg er daarom voor dat u een plan B heeft. Houd in de gaten of uw hond tekenen van stress vertoont, zoals hijgen en het likken van zijn bek. Kunt u uw hond naar huis brengen als dat nodig is? Of is er een vergaderruimte waar jullie je samen kunnen terugtrekken als uw hond voor problemen zorgt?

Neem alles mee wat uw hond nodig heeft

Neem een hondenkussen mee waar uw hond zich comfortabel op voelt en dat naar thuis ruikt. Leg het op een rustige plek bij u in de buurt. Als u van plan bent om uw hond regelmatig mee te nemen naar uw werk, dan kunt u een apart kussen voor op kantoor kopen. Breng een voer- en waterbak en wat hondenkoekjes. Puzzle speeltjes zoals Kongs zijn heel geschikt om uw hond bezig te houden als u aan het telefoneren bent of als u zich echt op uw werk moet focussen.

Neem de volledige verantwoordelijkheid

U wilt uiteraard voorkomen dat uw hond de reden is dat uw collega’s zich aan u ergeren, dus laat de zorg voor uw hond nooit aan iemand over die niet nadrukkelijk heeft gezegd dit geen probleem te vinden. Ga er nooit zomaar van uit dat iemand uw hond wil uitlaten of op hem wil passen als u een vergadering heeft.


Omlet is een trotse sponsor van de Bring Your Dog to Work Day, een jaarlijks evenement waarbij geld wordt ingezameld voor goede doelen die zich inzetten voor het welzijn van honden.

This entry was posted in Tips & advies


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *