Omlet blog

De hond meenemen naar je werk?

Hond zit op kantoor in een stoel

Wist je dat werknemers die op hun werk in contact komen met honden meer werkplezier rapporteren dan gemiddeld wordt waargenomen? De hond meenemen naar je werk vermindert stressniveaus en het aaien van een hond kan ook nog eens zorgen voor een lagere hartslag en betere bloeddruk. In Nederland wordt elk jaar rond 20 juni dan ook een Neem je hond mee naar werk-dag georganiseerd. Als jouw werkplek hieraan meedoet, lees dan vooral door, zodat de dag op rolletjes zal verlopen.

Is jouw hond hier klaar voor?

Je hond meenemen naar je werk kan heel leuk lijken, maar voordat je concrete plannen maakt, moet je eerst even kijken of de hond hier wel klaar voor is. Niet alle honden zijn namelijk geschikt om mee te nemen naar het werk, en om er zeker van te zijn dat het voor jullie allebei een leuke ervaring wordt, moet je rekening houden met een aantal factoren.

Allereerst: denk aan het temperament van jouw hond. Als de hond angstig of overprikkeld raakt op nieuwe plekken, dan is een druk kantoor niet de beste plek voor hem. Misschien vindt jouw hond het juist leuk om te socializen en nieuwe plekken te ontdekken en dat is een prima start, mits hij de basiscommando’s goed beheerst, zodat hij kalm blijft en de collega’s niet afleidt.

Voorbereiding is de sleutel tot succes

Als je denkt dat jouw hond klaar is om mee te gaan naar je werk, dan moet je goed nadenken wat hij die dag nodig heeft. Als de hond getraind is om in de bench te liggenneemde bench dan vooral mee. Dit geeft hem een veilige plek die hij goed kent en waar hij zich kan terugtrekken als hij tijd voor zichzelf wil. Vergeet ook niet zijn hondenmand mee te nemen, waar hij de geurtjes van thuis kan herkennen en lekker comfortabel in kan liggen. Het hondenkussenvan Omlet is gemakkelijk te vervoeren en is goedgevuld, waardoor hij zowel praktisch als comfortabel is.

Water- en voedingsbakken voor de hond zijn natuurlijk ook essentieel, en vergeet de snoepjes niet! Ook de Kong is geschikt om de hond bezig te houden terwijl jij een telefoontje beantwoordt of even moet focussen op je werk.

Hoe staan je collega’s er tegenover?

Zelfs als je er zeker van bent dat je hond geen problemen gaat veroorzaken op het kantoor, dan moet je toch rekening houden met collega’s die bang, of allergisch zijn voor honden. Het is jouw verantwoordelijkheid om te peilen bij de mensen op je afdeling hoe zij er tegenover staan en welke maatregelen je eventueel moet treffen.

De gulden middenweg

Voel je niet onder druk gezet om de hond mee te nemen op Neem je hond mee naar je werk-dag. Het kan zo uitkomen dat je die dag toevallig veel vergaderingen hebt, of dat je (lang) zult overwerken. Als je op deze dag niet in staat bent om voor de hond te zorgen, dan kan de dag misschien wel verzet worden. Overleg met je collega’s wat de meest geschikte dag is om de hond mee te nemen, zodat het een stressvrije gelegenheid voor iedereen wordt.

Maak tijd voor wandelingen

Het is een goed idee om je viervoeter mee te nemen op een lange wandeling voordat hij meekomt naar kantoor. Op deze manier kan hij iets van zijn energie kwijtraken en hoeft hij niet tussendoor nog uitgelaten te worden.

Plan op deze dag een lange lunchpauze, zodat jullie allebei de benen even kunnen strekken. Een wandeling tijdens de lunch maakt jou ook productiever en het verbetert je gemoedstoestand. Vergeet geen matchende halsband en riem mee te nemen om super stijlvol voor de dag te komen!

Wat is jouw plan B?

Je kent jouw hond, maar een nieuwe omgeving kan er ook voor zorgen dat hij zichzelf even niet is. Geblaf of ruzie tussen jouw hond en de andere honden die zijn meegenomen kan behoorlijk wat stress opleveren voor zowel twee- als viervoeters. Zorg dus voor een back-up plan. Misschien kun je de hond toch naar huis brengen, of je samen met hem terugtrekken in een vergaderruimte. Overleg met de organisator van het evenement om te kijken welke opties er zijn als het niet gaat zoals je in de planning hebt.

Let ook altijd op signalen die kunnen duiden op stress of angst. Dit zijn, onder andere, hijgen, het likken van de lippen, of gapen. Lees onze gids over lichaamstaal van honden eens, om jullie dagje uit nog beter te maken.

Omlet en jouw hond

De hond meenemen naar het werk kan geweldig zijn voor jullie allebei, maar je wil natuurlijk niet dat je collega’s zich gaan ergeren. De hond voorbereiden en het nemen van een stukje verantwoordelijkheid is de sleutel tot succes en met de hulp van de hondenproducten van Omlet zoals een bench en een hondenmand, kun je het dagje uit van de hond nóg beter maken.

Labrador rust in het 'Forest Fall’ hondennest van Omlet

This entry was posted in Honden


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *