Omlet blog

Het kiezen van een geschikte naam voor een huisdier

Een naam voor een huisdier verzinnen kan best lastig zijn. Kiest u voor een unieke naam, een naam die het dier beschrijft of juist uw persoonlijkheid? Of gaat u voor een ‘veilige’ naam die u bent tegengekomen op een online lijst met de populairste namen voor huisdieren? U kunt er ook voor kiezen de naam verband te laten houden met het jaar waarin het huisdier is geboren – misschien vindt u Trump een leuke hondennaam of Boris een leuke naam voor een parkiet.

Als het dier deel uit gaat maken van een gezin kiezen veel ouders voor de eenvoudige weg en vragen hun kinderen om een naam te bedenken. We houden onszelf voor dat we dit doen om onze kinderen erbij te betrekken, maar in feite geven we het dilemma van het verzinnen van een naam gewoon door!

Een veilige keuze

Op een of andere manier is het altijd makkelijker om voor meer dan één nieuw huisdier een naam te verzinnen. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen de namen met dezelfde letter te laten beginnen – Maxi en Mini, Pixie en Pumpkin of Arthur en Alfie. Of u kunt gaan voor bekende duo’s zoals Pepper en George, Thor en Loki, Meg en Mog, Lennon en McCartney, Bubble en Squeak.

Het wordt echter lastiger als er meer dan twee nieuwe dieren een naam nodig hebben. u kunt alle leden van een kleine kippentoom bijvoorbeeld allemaal een eigen naam geven, maar de kans is groot dat u al snel naar ze zult verwijzen als “de kippen”.

Een andere veilige keuze is om voor een naam te gaan die wordt gedeeld met 1000den andere dieren. Veel katten worden bijvoorbeeld Tijger genoemd, honden vaak Spike en parkieten Coco. Voor inspiratie kunt u altijd een lijst met ‘populairste huisdierennamen’ raadplegen. De lijst verandert geleidelijk gedurende de jaren, net als de lijst met populaire babynamen.

Met name kleine dieren lijken populaire namen te delen. Stampertje, Nijntje, Bugs, Hammy en Knabbel zijn bijvoorbeeld al lange tijd bijzonder populair.

Een grappige naam?

Als u voor een grappige naam kiest, probeer dan wel na te gaan of u hier achteraf geen spijt van zult krijgen. Namen zoals Brexit, Doggy McDogface en Smelly Cat hebben waarschijnlijk een houdbaarheidsdatum…

Als u met de naam van uw huisdier mensen wilt laten lachen zonder een te extreme naam te kiezen, dan kunt u het beste gaan voor een naar die normaal gezien niet voor huisdieren wordt gebruikt. Een kat genaamd Linda, een hond genaamd John of een papegaai met de naam Karin zal waarschijnlijk altijd voor een glimlach zorgen. Toch is het best lastig om een juiste naam in deze categorie te kiezen. Namen zoals Laptop de kat of Rolmops de hond blijken misschien achteraf toch niet de beste keuze.

Namen om te vermijden

Als u een nieuwe hond krijgt is het beter om namen die op een commando lijken te vermijden. Bijvoorbeeld, Sid klinkt als ‘Zit’, Levi klinkt als ‘Leave it’, Walt klinkt als ‘Wait’, Hal klinkt als ‘Heel’ en zo voorts. Voor andere diersoorten is dit minder een probleem.

Controversiële namen gaan waarschijnlijk voor gênante situaties zorgen – voor u (als u de naam van uw hond op een vol terras moet roepen) en voor kinderen die hun huisdier bijvoorbeeld Sexy Paws of Satan moeten noemen.

Ook babynamen hebben waarschijnlijk een houdbaarheidsdatum. Toegegeven, een puppy kan eruit zien als een Tummykins en een kitten als Kleine fluf. Maar als de dieren eenmaal volwassen zijn lijkt het toch een beetje vreemd.

Voor als u echt niet kunt kiezen…

U kunt ervoor kiezen om een naam te geven die het gedrag of uiterlijk van uw huisdier beschrijft. Flash, Dash, Nibbler, Scratchy, Sooty, Rosy, Socks, Spot, Biscuit, Brownie etc. En er zijn natuurlijk de welbekende namen – Bugs, Daffy, Sylvester, Tweetie Pie, Lassie, Laika, Marmalade, Felix, etc.

Natuurlijk is er ook altijd nog de klassieke ‘verlaat de gevangenis zonder te betalen-kaart’ – de kinderen. Alles wat u dan hoeft te doen is de namen die naar voren komen beoordelen. Als ze eenmaal hebben besloten of het Witje, Scooby, Simba of Nala moet zijn kunt u deze soms lastige klus als geklaard beschouwen.

This entry was posted in Huisdieren


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *