Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Omlet blog

De ultieme kerstgids voor honden

zwarte labrador op grijze hondenmand en kerstdecoratie

Dit is het moment om de kerstsfeer in huis te halen, de boom te versieren en onze viervoeters te verwennen. Als u net zo bent als wij, staat uw cadeaulijstje vast al vol met leuke producten die elke hondenbezitter (en hond!) blij zullen maken tijdens de feestdagen.

Wij hebben de ultieme kerstgids voor honden samengesteld, met tips en artikelen om de kerstperiode de leukste tijd van het jaar te maken voor u en uw hond.

Foto’s van jullie samen

De perfecte foto samen met een huisdier maken kan best lastig zijn. Maar met de tips in deze blog maakt u vast foto’s die het waard zijn om te worden afgedrukt.

Manieren om samen met uw hond een leuke foto te maken is door de timer op uw telefoon te gebruiken of een vriend om hulp te vragen. Als jullie echt willen uitpakken, is er ook de mogelijkheid een fotograaf in te huren om een familieportret te maken samen met de hond.

Er zijn geen grenzen wat betreft ideeën voor deze shoot. Misschien is het leuk om foto’s te maken als het hele gezin aan het wandelen is. Als de hond niet zo houdt van poseren, dan is het misschien ook gewoon leuk om foto’s te maken van het moment dat iedereen zich rond de kerstboom verzamelt. 

Matchende kersttruien zijn niet noodzakelijk, maar zeker een leuk idee!

Kerstkaarten versturen

Nu u het perfecte familieportret heeft, kunt u het afdrukken en als kerstkaart versturen naar familie en vrienden. Als u kinderen heeft, kunt u ze de kaart laten versieren met glitters en stickers, om de kaart nog persoonlijker te maken. 

Misschien is het ook een leuk idee om uw hond te laten tekenen met een afdruk van zijn poot? De kaart krijgt gegarandeerd een ereplekje op de open haard van de ontvanger.

Verkleed uw hond met een kerst-outfit

Vindt uw hond het geen probleem om aangekleed te worden, dan kunt u een super-schattig vlinderstrikje of rendiergewei kopen. Zorg er wel voor dat uw hond zich er comfortabel bij voelt en dat niets te strak zit.

En als uw hond niet zo van feestjes houdt, geen zorgen. Trek uw hond in plaats van een kerstoutfit een feestelijke hondenjas aan die voor wat extra warmte kan zorgen tijdens de donkerste nachten van het jaar. Zorg er ook bij hondenkleding voor dat het niet te strak zit.

Maak samen een wandeling om van de kerstlichtjes te genieten

Een van de leukste dingen tijdens de feestdagen, zijn misschien wel alle kerstlichtjes. Er zijn altijd wel buurten te vinden waar mensen extra hun best hebben gedaan met de kerstversiering.

Het kan daarom extra leuk zijn om nu met uw hond te gaan wandelen om samen van de versieringen te genieten. Veel honden zullen al die twinkelende lichtjes interessant vinden. Als het echt koud is kunt u uw hond een warme jas aantrekken.

Bezoek een kerstmarkt

Als er een kerstmarkt in de buurt is, heeft uw hond geluk. De meeste kerstmarkten worden buiten gehouden, dus ideaal om samen met uw hond van te genieten. Dit kan alleen als uw hond goed luistert en zich op zijn gemakt voelt in drukke situaties.

Geniet van heerlijke glühwein en luister naar kerstliedjes terwijl jullie samen genieten van de markt. Uw hond zal de omgeving en geuren (en de beweging) vast fijn vinden, maar om af te kunnen leiden als hij te opgewonden raakt, kan het van pas komen om wat hondenkoekjes bij de hand te hebben.

Samen naar een kerstfilm kijken

Wat is er nu beter dan gezellig samen met uw hond kerstfilms te kijken (die jullie al duizend keer hebben gezien)? Maak het een familieaangelegenheid door uw hond aan uw zijde te laten liggen op de bank. Leg een zacht hondendeken op de bank en uw hond zal urenlang samen met u genieten van al uw favoriete kerstklassiekers.

Hondenkoekjes bakken

We staan onszelf toe tijdens de kerstdagen wat meer te snoepen. Hoewel het aan te raden is om de voerroutine van uw hond aan te houden, is het wel leuk om uw hond tijdens kerst wat extra, homemade snacks te geven. Probeer bijvoorbeeld deze gezonde appel-kaneel hondenkoekjes eens.

Kerstcadeautjes

Als uw hond het hele jaar braaf is geweest, dan verdient hij of zij natuurlijk ook een cadeautje (of twee) onder de kerstboom. In onze Kerstwinkel verkopen wij allerlei leuke en lekkere snacks voor honden.

Wilt u uw hond als nog meer comfort cadeau doen? Omlets Topology hondenmand is de droommand van elke hond, dankzij het hoogwaardige traagschuimmatras. En het beste van alles? De toppers van deze mand kunnen worden losgeritst en in de wasmachine worden gewassen.

Is uw hond een echte knuffelbeer, dan is een deken van kunstschapenvacht van Omlet het ideale kerstcadeau. Dit warme en knusse deken kan thuis, in de auto of op vakantie de lievelingsplek van uw hond worden.

Een veilige kerst

Kerstmis is een geweldige tijd van het jaar. Maar als u een hond heeft, dan brengt deze tijd van het jaar ook een aantal dingen met zich mee om in de gaten te houden. Van voedsel dat niet veilig is voor honden tot routines die niet kunnen worden aangehouden.

Om er zeker van te zijn dat de feestdagen niet te hectisch worden voor uw viervoeter en hij/zij de dagen veilig doorkomt, kunt u deze blog raadplegen.

Een leuke kerst kan op allerlei manieren vorm krijgen, maar is natuurlijk pas compleet als u uw hond kunt laten meegenieten van het plezier. Met eten, plezier en feest, is het heerlijk om gezellig samen met de hond bij de kerstboom te genieten van het moment. Om uw hond alles te  geven wat hij of zij verdient, hebben we een kerstshop met kerstcadeaus voor honden geopend.

Een puppy in een bruine Fido bench met een kerstboom op de achtergrond

This entry was posted in Honden


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *