Omlet blog

De ultieme kerstgids voor honden

zwarte labrador op grijze hondenmand en kerstdecoratie

Dit is het moment om de kerstsfeer in huis te halen, de boom te versieren en onze viervoeters te verwennen. Als u net zo bent als wij, staat uw cadeaulijstje vast al vol met leuke producten die elke hondenbezitter (en hond!) blij zullen maken tijdens de feestdagen.

Wij hebben de ultieme kerstgids voor honden samengesteld, met tips en artikelen om de kerstperiode de leukste tijd van het jaar te maken voor u en uw hond.

Samen naar een kerstfilm kijken

Wat is er nu beter dan gezellig samen met uw hond kerstfilms te kijken (die jullie al duizend keer hebben gezien)? Maak het een familieaangelegenheid door uw hond aan uw zijde te laten liggen op de bank. Leg een zacht hondendeken op de bank en uw hond zal urenlang samen met u genieten van al uw favoriete kerstklassiekers.

Foto’s van jullie samen

De perfecte foto samen met een huisdier maken kan best lastig zijn. Maar met de tips in deze blog maakt u vast foto’s die het waard zijn om te worden afgedrukt.

Manieren om samen met uw hond een leuke foto te maken is door de timer op uw telefoon te gebruiken of een vriend om hulp te vragen. Als jullie echt willen uitpakken, is er ook de mogelijkheid een fotograaf in te huren om een familieportret te maken samen met de hond.

Er zijn geen grenzen wat betreft ideeën voor deze shoot. Misschien is het leuk om foto’s te maken als het hele gezin aan het wandelen is. Als de hond niet zo houdt van poseren, dan is het misschien ook gewoon leuk om foto’s te maken van het moment dat iedereen zich rond de kerstboom verzamelt. 

Matchende kersttruien zijn niet noodzakelijk, maar zeker een leuk idee!

Kerstkaarten versturen

Nu u het perfecte familieportret heeft, kunt u het afdrukken en als kerstkaart versturen naar familie en vrienden. Als u kinderen heeft, kunt u ze de kaart laten versieren met glitters en stickers, om de kaart nog persoonlijker te maken. 

Misschien is het ook een leuk idee om uw hond te laten tekenen met een afdruk van zijn poot? De kaart krijgt gegarandeerd een ereplekje op de open haard van de ontvanger.

Toeters en bellen

Steel de show tijdens de wandeling op kerstdag met Omlets matchende hondenriemen en halsbanden. . Beschikbaar in een reeks opvallende prints, zodat deze slimme sets het ideale cadeau zijn voor jouw hond en ervoor zorgen dat jouw geliefde viervoeter er netjes uitziet als de familie aanschuift voor de lunch.

Maak samen een wandeling om van de kerstlichtjes te genieten

Een van de leukste dingen tijdens de feestdagen, zijn misschien wel alle kerstlichtjes. Er zijn altijd wel buurten te vinden waar mensen extra hun best hebben gedaan met de kerstversiering.

Het kan daarom extra leuk zijn om nu met uw hond te gaan wandelen om samen van de versieringen te genieten. Veel honden zullen al die twinkelende lichtjes interessant vinden. Als het echt koud is kunt u uw hond een warme jas aantrekken.

Bezoek een kerstmarkt

Als er een kerstmarkt in de buurt is, heeft uw hond geluk. De meeste kerstmarkten worden buiten gehouden, dus ideaal om samen met uw hond van te genieten. Dit kan alleen als uw hond goed luistert en zich op zijn gemakt voelt in drukke situaties.

Geniet van heerlijke glühwein en luister naar kerstliedjes terwijl jullie samen genieten van de markt. Uw hond zal de omgeving en geuren (en de beweging) vast fijn vinden, maar om af te kunnen leiden als hij te opgewonden raakt, kan het van pas komen om wat hondenkoekjes bij de hand te hebben.

Hondenkoekjes bakken

We staan onszelf toe tijdens de kerstdagen wat meer te snoepen. Hoewel het aan te raden is om de voerroutine van uw hond aan te houden, is het wel leuk om uw hond tijdens kerst wat extra, homemade snacks te geven. Probeer bijvoorbeeld deze gezonde appel-kaneel hondenkoekjes eens.

Een veilige kerst

Kerstmis is een geweldige tijd van het jaar. Maar als u een hond heeft, dan brengt deze tijd van het jaar ook een aantal dingen met zich mee om in de gaten te houden. Van voedsel dat niet veilig is voor honden tot routines die niet kunnen worden aangehouden.

Om er zeker van te zijn dat de feestdagen niet te hectisch worden voor uw viervoeter en hij/zij de dagen veilig doorkomt, kunt u deze blog raadplegen.

Een leuke kerst kan op allerlei manieren vorm krijgen, maar is natuurlijk pas compleet als u uw hond kunt laten meegenieten van het plezier. Met eten, plezier en feest, is het heerlijk om gezellig samen met de hond bij de kerstboom te genieten van het moment. Om uw hond alles te  geven wat hij of zij verdient, hebben we een kerstshop met kerstcadeaus voor honden geopend.

Cadeaus geven

Of jouw hond nou stout of lief is geweest dit jaar, die onweerstaanbare puppyoogjes zorgen er hoe dan ook voor dat we de hond een cadeautje geven. Want hun ondeugendheid maakt ze nou eenmaal nóg liever. En met ons assortiment met innovatieve producten, komt de kerstwens van jouw huisdier zeker uit.

Wil je de hond wat comfort geven tijdens deze feestelijke maand? Waarom geef je onze Mischief print niet? Perfect voor de ondeugende hond! En we hebben ook de Topology hondenmand – een mand waar iedere hond van droomt, met een hoogwaardig traagschuimmatras die zorgt voor optimaal comfort. En het allerbeste? De toppers kunnen er makkelijk afgeritst worden en in de machine worden gegooid, voor dat gevoel van schone lakens. Nog beter: haal wat extra toppers; perfect om snel te verwisselen voordat de gasten arriveren.

Als jouw hond het fijn vindt om overal een knus plekje te maken, overweeg dan om hem een deken van schapenvacht te geven deze kerst. De warme, knusse deken kan de ultieme plek worden voor dutjes, of het nu thuis is, in de auto of op vakantie.

Als je geluk hebt deze kerst en vrij kunt nemen, haal dan alles uit je vrije tijd en verdiep de band met jouw hond. Met de hond spelen is leuk en het versterkt jullie connectie. Geef een duurzaam hondenspeeltje waar hij dol op zal zijn en dat voor eindeloos veel (feestelijk) plezier zorgt.

Blijf veilig

Kerst is echt the most wonderful time of the year, maar het komt niet zonder gevaar voor de hond. Lees onze blog over veiligheid voor huisdieren tijdens de feestdagen , zodat iedereen deze kerst veilig blijft.

Omlet en de kerst van jouw hond

Kerst is beter met huisdieren. Met eten, plezier en feestjes kunnen jij en je viervoeter genieten van de betoverende magie van deze feestdagen. En dankzij Omlets assortiment voor honden, zoals hondenmanden, hondendekens en designer halsbandenzal de kerst van jouw hond nog specialer worden met producten die zijn gemaakt om te verrassen op de grote dag en die een leven lang meegaan.

Cockapoo bij de kerstboom op Omlets luxe kunstschapenvachtdeken

 

This entry was posted in Honden


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *